Grön nyhet!

Snart har vi solceller i alla våra lägenhetshus för en grönare framtid.

Det här menar vi med hållbarhet

När vi på BoKlok pratar om hållbarhet menar vi att allt vi bygger ska vara socialt, ekonomiskt, grönt och tekniskt hållbart. Scrolla ner för att läsa mer om detta.

Inte kanske, möjligen eller eventuellt: Nu sätter vi solceller i alla nya lägenhetsområden!

Från och med den 1 oktober kommer alla lägenhetsprojekt som vi säljer att ha solceller på taken. Just det, alla. Vartenda ett. Utan undantag. Och utan att det kostar våra kunder ett öre extra. Solcellssystemet kommer att ge ett ordentligt energitillskott. Tillräckligt för att driva fastighetens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen.

Eventuellt överskott kommer vi att skicka ut på elnätet och ge fler lite grönare el.

Som du säkert noterar så är vi övertygade om att solenergi är framtiden. Ja, inte bara vi. Vi gör det här i samarbete med IKEA Group och de säljer redan solenergilösningar för hem i flera europeiska länder. Tillsammans tror vi på idén att göra grön energi tillgänglig för de många människorna. Vårt långsiktiga mål är att både våra fastigheter och lägenheterna i dem, ska bli självförsörjande på el. När det sker vet vi inte. Men vi vet att vi precis har tagit ett av våra bästa beslut någonsin och att vi har en fantastisk partner i IKEA Group.

Vi brukar prata om att Allemansrätten borde gälla på bostadsmarknaden också.

Idag känns det som vi tar ett rejält kliv åt det hållet. Solen tillhör ju oss alla. Hoppas att du vill vara med och lyfta blicken och släppa in ny energi i din kommun också!

Ekonomisk hållbarhet

Den ekonomiska hållbarheten handlar om vikten av låga boendekostnader och en säljmodell som inte har någon gräddfil utan ger alla samma chans att få en bostad. Vi ger fler människor möjlighet att köpa sin egen, nybyggda bostad. Eller att hyra, i de fall vi säljer till fastighetsägare. Mycket av inspirationen hämtar vi från IKEA - bland annat vårt lågprisfokus och vår strävan att göra så mycket som möjligt av så lite som möjligt.

Grön hållbarhet

Grön hållbarhet är precis vad det låter som – nämligen att vi ska vi göra allt för att minimera vår negativa inverkan på miljön. Detta yttrar sig bland annat i att vi bygger i trä som är det mest klimatneutrala byggmaterialet av alla. Vi är duktiga på att hjälpa och inspirera våra kunder att leva miljövänligt i sina hem. Dessutom kommer alla våra lägenhetsprojekt snart ha solceller.

Tips för en grönare vardag
Tips för en grönare vardag

Tips för en grönare vardag

Här följer några bäckar små som kan bli en stor å.

 • En mer sällskaplig men även miljövänlig körning

  Ett smart och enkelt sätt att minska på bränsleutsläpp är att samåka med grannen oftare. Varför inte dela bil till och från jobb eller till mataffären? Eller ännu bättre - åk kollektivt!

  Stäng
 • Kyl och frys

  Damma av baksidan av kyl och frys regelbundet, damm på kondensorn kan öka energiförbrukningen med 25 %. Varje grad kallare ökar energianvändningen med cirka 5 %. I kylen rekommenderas +5°C och i frysen -18°C.

  Stäng
 • Diska smart

  Skölj disken i en balja istället för under rinnande vatten om du diskar för hand. Fyll diskmaskinen för att minska din totala energiförbrukning. 20 % färre maskindiskningar innebär att elförbrukningen förminskas med 160 kWh per år vilket motsvarar cirka 200 kronor och 300 sparade liter vatten.

  Stäng
 • Spar på planetens viktigaste resurs - vatten

  Duscha snabbt och effektivt. 10 minuter om dagen kostar omkring 2.000 kronor om året. Halverar du tiden, halverar du kostnaden och sparar dessutom vårt rena vatten.

  Stäng
 • Hemelektronik - helt off när det inte används

  Visste du att hemelektronik i standby-läge motsvarar 2 % av Sveriges årliga energiförbrukning? Stäng därför av samtlig elektronik med strömbrytare eller dra ur batteriladdare. En mobilladdare drar lika mycket energi om mobilen laddas eller inte…

  Stäng
 • Tvätta rätt

  Du kan du ofta tvätta vid lägre temperaturer än du tror - läs tvättråden så får du se!
  Pssst! Skippa gärna sköljmedlet och fyll maskinen om du vill vara en riktig miljövän!

  Stäng
 • Tänd med LED

  Jämfört med vad en vanlig glödlampa förbrukar så drar en lågenergilampa cirka en fjärdedel. Försök därför byta så många lampor som möjligt till LED-lampor och ha tänt med ett godare samvete!

  Stäng
 • Smartare matlagning

  Med lock på kastrullen minskar energiförbrukningen med 30 %. Använd plattor som passar kastrullens storlek. Om plattans diameter är en centimeter större än kastrullen ökar energiförbrukningen med 20 %.

  Stäng
 • Sänk temperaturen

  Genom att sänka temperaturen hemma med bara en grad sparar du cirka 5 % av uppvärmningskostnaden. Tänk på att inte ställa möbler för nära elementet för då får värmen svårt att nå ut till resten av rummet.

  Stäng
 • Laga, återvinn eller sälj

  Tänk till en extra gång innan du köper eller slänger något. Bli mer ekonomisk och miljövänlig genom att fixa, laga, återanvända eller låta kläder, skor och möbler gå i arv.

  Stäng
Stäng

Teknisk hållbarhet

Teknisk hållbarhet är en spegling av vår byggkvalitet. Vi väljer material som håller över tid. Vi slarvar inte och vi tar inga vanskliga genvägar. Vi bygger en stor del av husen inomhus, vilket minskar risken för väderskador. Men kanske viktigast av allt: vi bygger inga onödiga kvadratmeter. Vi skapar trivselytor, inte skrytytor.

Social hållbarhet

Vi eftersträvar trygga kvarter där människor med olika bakgrunder och åldrar trivs ihop. Vi bygger sådana kvarter över hela Sverige, inte bara där folk är beredda att betala mest. Det är social hållbarhet.

Här kan du ladda ner våra policies