Lägenheter

Färjestaden, Liljekonvaljen

Kloka lägenheter i
Färjestaden

Hej Färjestadens klokaste!

Snart kan du bo så här. I en välplanerad, nybyggd lägenhet, nära allt du behöver dagligen, och samtidigt nära havet och grönskande natur. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

I närområdet planerar vi även att bygga 16 kloka bostäder i form av par- och radhus. Läs mer om dem här.

Planerad inflyttning hösten 2018.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Försäljningen av de 24 kloka lägenheter vi bygger i Färjestaden pågår för fullt. Tvåor, treor och fyror - alla med egen balkong eller altan och egen gräsmatta. Till varje lägenhet finns ett förråd och det ingår även en parkeringsplats per lägenhet. 

Kika i listan nedan för att se vilka bostäder som är lediga. Kontakta sedan kundansvarig Susanne Neuhaus på tel 010-448 03 04 eller på e-post susanne.neuhaus@boklok.se för mer information eller anmäl ditt intresse.

Intresserad?

Kul! Vår kontaktperson berättar gärna mer.

Anmäl intresse

Alla lägenheter i området

2 rum

fr. 999 000 kr

53 kvm

Avgift: fr. 3 050 kr/mån

se stäng alla 2:or (2 av 8 st lediga)

3 rum

fr. 1 199 000 kr

70 kvm

Avgift: fr. 4 026 kr/mån

se stäng alla 3:or (0 av 8 st lediga)

4 rum

fr. 1 399 000 kr

81 kvm

Avgift: fr. 4 655 kr/mån

se stäng alla 4:or (5 av 8 st lediga)
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong eller altan som hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum stort nog för tvätt och tork, och en klädkammare som gömmer det mesta.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Lägenheterna är smarta, välplanerade och multifunktionella, vilket gör att de passar många olika typer av familjer. Planlösningarna bygger på en stor öppenhet, men det finns samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata – både utomhus och inomhus.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

IKEA inredare Maria RabelinSom inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Området

Vi placerar husen på bästa sätt enligt solens strålar och tomtens förutsättningar. Vår ambition är att skapa trygga innergårdar där barnen kan leka och ni vuxna prata utan att bli störda av bilar.

Hur hittar jag rätt?

Lägenhetsnumret avslöjar först vilket hus lägenheten ligger i, sedan antal rum, därefter våningsplan och sist om planlösningen är rätvänd eller spegelvänd.

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Mysigt att sitta och läsa på balkongen. Och lätt att hitta fikasällskap och lekkompisar i kvarteret.

Häckar, buskar och träd mjukar upp, skyddar och ramar in. Mellan husen anlägger vi gräsmattor att leka på, grusgångar att gå på, bänkar att sitta på och alltid, alltid ett äppelträd.

Natur runt knuten

BoKlok Liljekonvaljen ligger nära havet med vacker natur och lummiga skogar runt knuten.

Cirka 1,5 kilometer bort ligger Talludden Stugby med badmöjligheter både i pool och i havet. Här kan du även ta en omgång äventyrsgolf med familj och vänner. 

Öland med sin unika natur erbjuder många trevliga utflyktsalternativ, vandrings- och cykelleder, loppisar och lanthandlare.

Nära allt det viktiga

Här har du nära till allt du behöver dagligen. I närområdet finns mataffär, förskola, skola, sporthall, vårdcentral, folktandvård och Ölands köpstad. Ett stenkast från bostaden ligger Färjeparken - ett aktivitetsområde med bland annat lekpark, boulebana och grillplats. På gångavstånd ligger Färjestadens hamn med restauranger och kaféer - alla med utsikt över Kalmarsund.

Från Färjestaden tar du dig med bil eller buss till Kalmar på cirka 20 minuter via Ölandsbron. Under vår och sommar kan du även ta cykelfärjan till Kalmar från hamnen på cirka 30 minuter och passa på att njuta av en härlig båttur.

Här kan du bo för 3 981 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

2 rum, 53 kvm 999 000 kr
Kontantinsats (15 %) 149 850 kr
Lån (85 %) 849 150 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 931 kr
Månadsavgift till föreningen 3 050 kr
Boendekostnad per månad* 3 981 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår ekonomisk förvaltning, parkering, uppvärmning, vatten och soptömning. Hushållsel,  TV, bredband, telefoni och amortering tillkommer.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 1,59 %, 2-årsränta på 1,69 % och 5-årsränta på 2,36 %, per 2018-01-22. 

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Måste man amortera?

Japp, Finansinspektionen kräver att man amorterar ner sitt lån till 50 % av bostadens värde. Vi förklarar mer här.

Stäng

Energiklass C

Vitvaror i klass A+ och luftvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 73 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass C, vilket är bra.

Läs mer hos Boverket

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

  • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
  • En brandsläckare, en brandfilt och ett första hjälpen-kit som du kan hämta på IKEA
  • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
  • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Känns det intressant?

Försäljningen är i full gång, men än finns det bostäder kvar. Ring mig så berättar jag mer. Eller fyll i formuläret, så ringer jag upp.

Jag tackar ja till e-post om projektet
Detta är inte en bindande anmälan. Du förbinder dig inte till något annat än att ta emot mer information om projektet.
Hej

Jag heter Susanne Neuhaus. Du kan mejla eller ringa mig om du har frågor, jag kommer att vara din kontaktperson ända tills du flyttar in.

Telefonnummer
010-448 03 04

E-post
susanne.neuhaus@boklok.se

Bank och mäklare

I det här projektet samarbetar vi med SBAB och Svensk Fastighetsförmedling i Färjestaden med förmånligt erbjudande som kan underlätta ditt bostadsköp.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Kontakta mäklare Philip Andersson på tel 073-819 32 58 eller på e-post philip.andersson@svenskfast.se.

Har du frågor om bolån? Kontakta SBAB på tel 0771-45 30 00.

Dela med dig!

Kanske någon av dina vänner också är intresserad?

Hurra! Vi har branschens högsta kundnöjdhet 2017!

Inte nog med att våra kunder betalar mindre än genomsnittet för en nyproducerad bostad, de är dessutom branschens nöjdaste kunder! Det kan vi med stolthet säga efter att ha blivit årets vinnare 2017 i Prognoscenters branschmätning - Sveriges nöjdaste kunder. Det som mäts är bland annat den personliga servicen, pålitligheten när det gäller att leverera felfria bostäder och bostadens kvalité.

För BoKlok är detta ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi kan hålla det vi lovar. Vi fortsätter vårt arbete för att fler ska kunna bo i ett nytt hållbart hem till ett lågt pris.