Lägenheter

Mariefred, Opgården

Slutsålt!

Hej Mariefreds klokaste!

Snart kan du bo så här. I en välplanerad, nybyggd lägenhet nära grönskande natur och samtidigt nära allt du behöver dagligen. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

Planerad inflyttning hösten 2018.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Säljstarten och avtalskvällarna har varit och nu är dessvärre alla lägenheter sålda. Men nu planerar vi  en ny etapp i samma område av välplanerade nybyggda radhus på 117 kvm i området. Kika mer här!

Har du frågor är du välkommen att kontakta kundansvarig Sara Vilhelmsson på tel 010-449 25 55 eller på sara.vilhelmsson@boklok.se.

Alla lägenheter i området

2 rum

fr. 1 195 000 kr

53 kvm

Avgift: fr. 3 071 kr/mån

se stäng alla 2:or (1 av 16 st ledig)

3 rum

fr. 1 535 000 kr

70 kvm

Avgift: fr. 3 960 kr/mån

se stäng alla 3:or (0 av 18 st lediga)

4 rum

fr. 1 780 000 kr

81 kvm

Avgift: fr. 4 536 kr/mån

se stäng alla 4:or (0 av 18 st lediga)
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum stort nog för tvätt och tork, och en klädkammare som gömmer det mesta.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Lägenheterna är smarta, välplanerade och multifunktionella, vilket gör att de passar många olika typer av familjer. Planlösningarna bygger på en stor öppenhet, men det finns samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata – både utomhus och inomhus.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

Som inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Området

Vi placerar husen på bästa sätt enligt solens strålar och tomtens förutsättningar. Vår ambition är att skapa trygga innergårdar där barnen kan leka och ni vuxna prata utan att bli störda av bilar.

Hur hittar jag rätt?

Lägenhetsnumret avslöjar först vilket hus lägenheten ligger i, sedan antal rum, därefter våningsplan, om planlösningen är rätvänd eller spegelvänd.

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Mysigt att sitta och läsa på balkongen. Och lätt att hitta fikasällskap i trädgården.

Häckar, buskar och träd mjukar upp, skyddar och ramar in. Mellan husen anlägger vi gräsmattor att leka på, grusgångar att gå på, bänkar att sitta på och alltid, alltid ett äppelträd.

Natur runt knuten

I Marielund bor du nära natur, vatten och vandringsled. Mälaren, bad och båtliv finns inom promenadavstånd. I naturmarken kommer vi att skapa en gemensam naturlekplats för både små och stora barn.

Den genuina småstaden Mariefred ligger mindre än 3 km bort. I denna idyll finns bland annat det kungliga slottet Gripsholm, Gripsholms golfklubb och Gripsholms värdshus.

Nära allt det viktiga

Marielund har mycket goda kommunikationer med både närhet till E20, tåg och buss. Du cyklar till Läggesta station på endast 3 min. Restid med tåg till Eskilstuna är 26 min, till Strängnäs 8 min, Södertälje 16 min och till Stockholm endast 39 min. Till Mariefred tar du dig med cykel på 10 min, med buss 7 min och några minuter med bil. Sommartid kan du åka den mycket trevliga ångbåten mellan Mariefred och Stockholm.

I Marielund finns en nybyggd förskola endast ca 400 m från tomten. I Mariefred finns två skolor (F-9), mataffärer och kommersiell service.

Här kan du bo för 4 367 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

2 rum, 53 kvm 1 195 000 kr
Kontantinsats (15 %) 179 250 kr
Lån (85 %) 1 015 750 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 1 296 kr
Månadsavgift till föreningen 3 071 kr
Boendekostnad per månad* 4 367 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår IP-telefoni, TV, bredband, värme, vatten och sophantering. Det tillkommer hushållsel samt kostnad för parkeringsplats med elstolpe (100 kr/mån).
Amortering och försäkring tillkommer.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 2,02 %, 2-årsränta på 2,08 % och 5-årsränta på 2,46 %, per 2016-01-30. 

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Måste man amortera?

Japp, Finansinspektionen kräver att man amorterar ner sitt lån till 50 % av bostadens värde. Vi förklarar mer här.

Stäng

Energiklass B

Vitvaror i klass A+ och luftvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 33 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass B, vilket är bra.

Läs mer hos Boverket

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

  • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
  • En brandsläckare, en brandfilt och ett första hjälpen-kit som du kan hämta på IKEA
  • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
  • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Bank och mäklare

I det här projektet samarbetar vi med Svensk Fastighetsförmedling och Handelsbanken i Mariefred med förmånliga erbjudanden som kan underlätta ditt bostadsköp.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Äger du en bostad i Mariefred kontakta mäklare Linda Sköld på tel 0720- 66 15 78 eller på e-post linda.skold@svenskfast.se.
Bor du Strängnäs kontakta Elisabet Jacobsen på tel 0702-85 26 03 eller på e-post elisabet.jacobsen@svenskfast.se

Har du frågor om bolån? Kontakta Maria Olsson på Handelsbanken på tel 0152-235 52 eller e-post maol10@handelsbanken.se

Hurra! Vi har branschens högsta kundnöjdhet 2017!

Inte nog med att våra kunder betalar mindre än genomsnittet för en nyproducerad bostad, de är dessutom branschens nöjdaste kunder! Det kan vi med stolthet säga efter att ha blivit årets vinnare 2017 i Prognoscenters branschmätning - Sveriges nöjdaste kunder. Det som mäts är bland annat den personliga servicen, pålitligheten när det gäller att leverera felfria bostäder och bostadens kvalité.

För BoKlok är detta ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi kan hålla det vi lovar. Vi fortsätter vårt arbete för att fler ska kunna bo i ett nytt hållbart hem till ett lågt pris.