Lägenheter

Upplands Väsby, Esplanaden

Gröna bostäder i Upplands Väsby!

Hej Eds Allés klokaste!

Snart kan du bo så här. I en välplanerad, nybyggd lägenhet, nära allt du behöver dagligen, och samtidigt nära grönskande natur. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

Planerad inflyttning hösten 2018.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Försäljningen av de 60 kloka lägenheter vi bygger i Eds Allé, Upplands Väsby pågår för fullt. Tvåor, treor och fyror - alla med egen balkong eller altan. Till varje lägenhet finns ett förråd och hiss finns så klart!

Kika i listan nedan för att se vilka bostäder som är lediga. Kontakta sedan ansvarig mäklare Malin Nilsson på tel 076-765 30 30  eller på e-post malin.nilsson@svenskfast.se för mer information eller anmäl ditt intresse.

Alla lägenheter i området

2 rum

fr. 1 650 000 kr

55 kvm

Avgift: fr. 2 887 kr/mån

se stäng alla 2:or (3 av 26 st lediga)

3 rum

fr. 2 100 000 kr

72 kvm

Avgift: fr. 3 779 kr/mån

se stäng alla 3:or (3 av 15 st lediga)

4 rum

fr. 2 600 000 kr

85 kvm

Avgift: fr. 4 463 kr/mån

se stäng alla 4:or (10 av 19 st lediga)

Vi siktar på mörkgrönt!

För att definiera och mäta våra gröna ansträngningar använder vi en färgkarta: Beigea projekt följer lagar, regler och standarder. Bra, men inte bra nog, tycker vi. Gröna projekt är betydligt bättre än dagens byggnorm. De flesta av våra projekt hamnar här.

Mörkgröna projekt är vårt slutmål. I dem är miljöpåverkan så nära noll som möjligt, och dit ska vi nå med BoKlok Esplanaden!

Vår Miljöchef Charlott Malmborg berättar hur vi gör Esplanaden riktigt miljöbra!
Vår Miljöchef Charlott Malmborg berättar hur vi gör Esplanaden riktigt miljöbra!

Hållbart som bara den!

 • Vi har varit ännu petigare med hållbara byggnadsmaterial och godkända kemikalier.
 • Solceller på taket förser huset med energi med noll klimatpåverkan – för värmepumpen, hushållselen, kylen, frysen, datorn…
 • Den gröna utomhusmiljön har vi planerat med extra stor hänsyn till den ekologiska mångfalden.
 • Vi tycker alla ska få närodlade grönsaker, så vi placerar odlingslådor vid varje lägenhet.
 • Lägenheterna och miljöhusen är väl förberedda för sopsortering.
 • Vi har ordnat en cykelverkstad i garaget, så bilarna kan bli stående.
 • På tal om bilar… med tillgång till bilpool kan du dela bil med grannarna.

Läs mer om hur vi tänker kring miljön på BoKlok.

Stäng
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

Så här ser de ut inuti. Öppet och rymligt där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum som är stort nog för tvätt och tork, och förråd som du når från hallen. Passa på att rensa när du flyttar in, så räcker det gott och väl.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Lägenheterna är smarta, välplanerade och multifunktionella, vilket gör att de passar många olika typer av familjer. Planlösningarna bygger på en stor öppenhet, men det finns samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata – både utomhus och inomhus.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

IKEA inredare Maria RabelinSom inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Området

Vi placerar husen på bästa sätt efter tomtens förutsättningar. Vår ambition är att skapa trygga miljöer där barnen kan leka och ni vuxna prata ostört.

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Mysigt att sitta och läsa på balkongen. Och lätt att hitta fikasällskap i trädgården.

Häckar, buskar och träd mjukar upp, skyddar och ramar in. Mellan husen anlägger vi gräsmattor att leka på, grusgångar att gå på, bänkar att sitta på och alltid, alltid ett äppelträd.

Natur runt knuten

I Upplands Väsby finns ett rikt naturliv. Landskapet är typiskt för Mälardalen, med småbruten topografi, skogsklädda låga bergknallar, sjöar, hagar och stränder.

I anslutning till området finns det kända fornlämningar med runstenar för den historieintresserade. Är man sugen på ett kvällsdopp ligger mälaren bara några stenkast ifrån dörren!

Nära allt det viktiga

Med endast 2 km till centrum kan läget beskrivas som sjönära stadsboende. Området Eds Allé utvecklas snabbt och ska anslutas till kommunens kollektivtrafiknät. Detta och närheten till E4:an, Arlanda samt pendeltåg innebär effektiv pendling.

Runbyskolan ligger bara 1 km bort och har både låg-, mellan och högstadieklasser. Den kommunala gymnasieskola ligger i centrala Upplands Väsby. På tomten bredvid Esplanaden planeras det för en förskola.

600m bort ligger Runbyrondellen och vid den mataffär och bensinstation. Fortsätter man sedan till Runby Torg så finns där en vårdcentral.

Här kan du bo för 4 662 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Driftskostnaden i uträkningen består av hushållsel.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

2 rum, 55 kvm 1 650 000 kr
Kontantinsats (15 %) 247 500 kr
Lån (85 %) 1 402 500 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 1 775 kr
Månadsavgift till föreningen 2 887 kr
Boendekostnad per månad* 4 662 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår föreningens gemensamma kostnader och sophämtning. I den uppskattade driftskostnaden ingår värme och vatten. Hushållsel, TV / bredband / IT-telefoni och amortering tillkommer.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 1,97 %, 2-årsränta på 2,08 % och 5-årsränta på 2,46 %, per 2016-09-20.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Tänk om avgiften chockhöjs?

Plötsliga renoveringar som höjer avgiften hör äldre hus till. Nybyggt är tryggare, men en höjd ränta kan påverka något. 

Stäng

Energiklass A

Vitvaror i klass A+ och bergvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 6,9 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass A, vilket är mycket bra.

Läs mer hos Boverket

Solceller - För miljön och plånboken

Förnybar el är en viktig komponent i ett hållbart boende. Därför är husen i BoKlok Esplanaden utrustade med solceller på taket. Eftersom solen inte skickar några räkningar får du riktigt låga elkostnader med solceller på ditt tak. Samtidigt bidrar du till ett mer hållbart samhälle.

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

 • Förtur vid turordningsdragningen 
 • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
 • En brandsläckare, brandvarnare och brandfilt som du kan hämta på IKEA
 • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
 • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Därför säljer vi med pristaksklausul

För att undvika spekulationsköp av BoKlok lägenheter, har vi i attraktiva områden infört en begränsning av försäljningspriset de första två åren. Det tillåtna försäljningspriset motsvarar den insats du betalar, men räknas upp årligen, baserat på konsumentprisindex och eventuella värdehöjande förbättringar du gjort i lägenheten. Du kan få mer information om detta av kundansvarig.

Hurra! Vi har branschens högsta kundnöjdhet 2017!

Inte nog med att våra kunder betalar mindre än genomsnittet för en nyproducerad bostad, de är dessutom branschens nöjdaste kunder! Det kan vi med stolthet säga efter att ha blivit årets vinnare 2017 i Prognoscenters branschmätning - Sveriges nöjdaste kunder. Det som mäts är bland annat den personliga servicen, pålitligheten när det gäller att leverera felfria bostäder och bostadens kvalité.

För BoKlok är detta ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi kan hålla det vi lovar. Vi fortsätter vårt arbete för att fler ska kunna bo i ett nytt hållbart hem till ett lågt pris.

Bank & Mäklare

I det här projektet samarbetar vi med Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling i Upplands Väsby med förmånliga erbjudanden som kan underlätta ditt bostadsköp.

Har du frågor om bolån? Kontakta Sanna Haghshenas på 08-594 117 52 - sanna.haghshenas@swedbank.se eller Jennifer Dimej på 08-594 117 63 - jennifer.dimej@swedbank.se.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Kontakta mäklare Malin Nilsson på 08-59 40 01 80 - malin.nilsson@svenskfast.se eller Malin Carlsson på 070-556 87 20 - malin.carlsson@svenskfast.se.

 

 

Inget är som väntans tider…

Nu kan du få ta del av inredningsidéer, heminredningsinspiration och smarta tips kring våra BoKlok hem redan innan du köpt din bostad av oss. Användaruppgifter till din personliga Hemma Bäst! sida får du av oss och tidpunkten för detta kan variera beroende på vilken av våra bostäder du ska flytta till. Vår app, Hemma Bäst!, är helt enkelt för bra för att hålla hemlig, så vi valde att släppa en demo-version som alla kan få kika runt i.

Dela med dig!

Kanske någon av dina vänner också är intresserad?