Lägenheter

Södertälje, Sofiehill

Kloka lägenheter i Södertälje!

Hej Södertäljes klokaste!

Snart kan du bo så här. I en välplanerad, nybyggd lägenhet, nära allt du behöver dagligen, och samtidigt nära grönskande natur. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

Planerad inflyttning hösten 2018.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Säljstarten och avtalskvällen har varit och vi går just nu igenom alla turordningsanmälningar som lämnades i BoKlok kuben på säljstartsdagen.

Du kan inte längre anmäla ditt intresse för just det här projektet, men håll utkik, intresseanmälan öppnas igen ifall det finns bostäder kvar efter att vi har gått igenom turordningslistan från säljstarten.

Har du frågor är du välkommen att kontakta kundansvarig Lisa Bruks på tel 010-449 25 56 eller på lisa.bruks@boklok.se.

Alla lägenheter i området

2 rum

fr. 1 630 000 kr

53 kvm

Avgift: fr. 3 092 kr/mån

se stäng alla 2:or (0 av 8 st lediga)

3 rum

fr. 1 845 000 kr

69 kvm

Avgift: fr. 3 937 kr/mån

se stäng alla 3:or (0 av 10 st lediga)

4 rum

fr. 2 095 000 kr

81 kvm

Avgift: fr. 4 569 kr/mån

se stäng alla 4:or (0 av 10 st lediga)
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum stort nog för tvätt och tork, och en klädkammare som gömmer det mesta.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Lägenheterna är smarta, välplanerade och multifunktionella, vilket gör att de passar många olika typer av familjer. Planlösningarna bygger på en stor öppenhet, men det finns samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata – både utomhus och inomhus.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

IKEA inredare Maria RabelinSom inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Mysigt att sitta och läsa på balkongen. Och lätt att hitta fikasällskap i trädgården.

Häckar, buskar och träd mjukar upp, skyddar och ramar in. Mellan husen anlägger vi gräsmattor att leka på, grusgångar att gå på, bänkar att sitta på och alltid, alltid ett äppelträd.

Natur runt knuten

BoKlok Sofiehill planeras att bygga i det populära området Östertälje som ligger ca 2 km öster om Södertälje. Här bor du i ett lummigt och mysigt villakvarter med naturen runt hörnet och närheten till staden. Ett tryggt och trevligt område med cykelavstånd till sjöar och vattendrag.

Nära allt det viktiga

Här bor du nära allt det där viktiga och med bra kommunikationer för att få ihop vardagspusslet. Förskola, skola och matvarubutik finns inom promenadavstånd. Bara några minuter med bil har du Morabergs handelsområde och Södertälje centrum med all tänkbar service. Buss 759 stannar strax utanför tomten och tar dig till Södertälje centrum på endast 6 min och med pendeltåget från Östertälje station tar det 7 min. Med bil tar du dig via E4:an från Östertälje in till Stockholm city på mindre än en halvtimme och med pendeltåget tar det 45 min.

Här kan du bo för 4 862 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

2 rum, 53 kvm 1 630 000 kr
Kontantinsats (15 %) 244 500 kr
Lån (85 %) 1 385 500 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 1 770 kr
Månadsavgift till föreningen 3 092 kr
Boendekostnad per månad* 4 862 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår tv, bredband, uppvärmning, vatten och avlopp samt sophantering. Kostnad för hushållsel, hemförsäkring och parkering (350 kr/månad) tillkommer.

Kom även ihåg att du ska amortera på ditt lån. Om du har ett lån som motsvarar 70% eller mer av bostadens värde vid köpet amorterar du 2% per år. Har du lån på lägre än 70%, ner till 50%, amorterar du 1% av lånet varje år.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 2,04 %, 2-årsränta på 2,08 % och 5-årsränta på 2,45 %, per 2017-09-06.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Måste man amortera?

Japp, Finansinspektionen kräver att man amorterar ner sitt lån till 50 % av bostadens värde. Vi förklarar mer här.

Stäng

Energiklass C

Vitvaror i klass A+ och luftvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 76 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass C, vilket är bra.

Läs mer hos Boverket

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

  • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
  • En brandsläckare, en brandfilt och ett första hjälpen-kit som du kan hämta på IKEA
  • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
  • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Därför säljer vi med pristaksklausul

För att undvika spekulationsköp av BoKlok lägenheter, har vi i attraktiva områden infört en begränsning av försäljningspriset de första två åren. Det tillåtna försäljningspriset motsvarar den insats du betalar, men räknas upp årligen, baserat på konsumentprisindex och eventuella värdehöjande förbättringar du gjort i lägenheten. Du kan få mer information om detta av kundansvarig.

Sluta retas. När vet jag om jag får köpa?

Vi drar en turordningslista vid säljstart. Håll tummarna!

Bank och mäklare

I det här projektet samarbetar vi medLänsförsäkringar Fastighetsförmedling i Södertälje med förmånliga erbjudanden som kan underlätta ditt bostadsköp.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Kontakta mäklare Joakim Ståhl på tel 076-183 555 eller på e-post joakim.stahl@lansfast.se.

Hurra! Vi har branschens högsta kundnöjdhet 2017!

Inte nog med att våra kunder betalar mindre än genomsnittet för en nyproducerad bostad, de är dessutom branschens nöjdaste kunder! Det kan vi med stolthet säga efter att ha blivit årets vinnare 2017 i Prognoscenters branschmätning - Sveriges nöjdaste kunder. Det som mäts är bland annat den personliga servicen, pålitligheten när det gäller att leverera felfria bostäder och bostadens kvalité.

För BoKlok är detta ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi kan hålla det vi lovar. Vi fortsätter vårt arbete för att fler ska kunna bo i ett nytt hållbart hem till ett lågt pris.