Lägenheter

Uppsala, Droskan

Vi säljer för fullt
Anmäl intresse!

Hej Uppsala!

Snart kan du bo så här i Gunsta, 8 km öster om Uppsala. I en välplanerad, nybyggd lägenhet, nära allt du behöver dagligen, och samtidigt nära grönskande natur. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

Planerad inflyttning Våren 2019.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Försäljningen av de 32 kloka lägenheter vi bygger i Gunsta strax öster om Uppsala pågår för fullt. Tvåor, treor och fyror - alla med egen balkong eller altan och egen gräsmatta i bästa väderstreck.

Kika i listan nedan för att se vilka bostäder som är lediga. Kontakta sedan kundansvarig Karin Engsner på tel 010-449 08 62 eller på e-post karin.engsner@boklok.se för mer information eller anmäl ditt intresse.

Intresserad?

Kul! Vår kontaktperson berättar gärna mer.

Anmäl intresse

Alla lägenheter i området

2 rum

fr. 1 660 000 kr

53 kvm

Avgift: fr. 2 951 kr/mån

se stäng alla 2:or (6 av 8 st lediga)

3 rum

fr. 1 960 000 kr

69 kvm

Avgift: fr. 3 841 kr/mån

se stäng alla 3:or (11 av 12 st lediga)

4 rum

fr. 2 185 000 kr

81 kvm

Avgift: fr. 4 509 kr/mån

se stäng alla 4:or (9 av 12 st lediga)

BoKlol KlokAffärer

Trygghet extra allt

När du köper bostad av BoKlok ingår det automatiskt ett antal extra trygghetslösningar på köpet. Vissa måste vi, enligt lag, erbjuda. Andra har vi valt att lägga till för din trygghet. 

Vi kallar dem KlokAffär
Vi kallar dem KlokAffär

KlokAffär

I områden där vi säljer bostadsrätter ingår:

 • Byggfelsförsäkring

  Precis innan du flyttar in görs en slutbesiktning av din bostad. Efter det börjar garantitiden på fem år för bostadsrätter och två år för äganderätter, då vi – BoKlok Housing – har ansvar för att åtgärda eventuella fel.

  Fram till juli 2014 sa lagen att vi måste ha tecknat byggfelsförsäkring. Vid ägenderätt måste vi även teckna färdigställandegaranti. I en bostadsrätt garanteras färdigställandet i entreprenadavtalet mellan Boklok och bostadsrättsföreningen.

  Byggfelsförsäkringen gäller i de projekt som har byggavropats innan 1 juli 2014, fråga din kundansvariga vad som gäller i just ditt projekt. Den täcker skäliga kostnader för att avhjälpa byggfel och åtgärda skador som uppstått på grund av byggfel – dock inte mindre fel och skador, eller skador som någon annan försäkring täcker. Du måste ha anmält felet inom tio år från entreprenadens färdigställande och den godkända slutbesiktningen.  Färdigställandegarantin är ett skydd för dig som köpare, om vi exempelvis skulle gå i konkurs innan bygget är klart. Garantin innebär att någon annan entreprenör kan färdigställa huset utan tillkommande kostnader för dig.

Lagen finns för att många företag i byggindustrin är små och konjunkturkänsliga. Du behöver inte oroa dig för att BoKlok Housing med 125-åriga Skanska som moderbolag ska gå i konkurs.

  Stäng
 • BoKloks 7-åriga bostadsrättsgaranti

  När du köper en bostadsrätt blir du automatiskt medlem i bostadsrättsföreningen och därmed också delansvarig för bostadsrättsföreningens totala ekonomi. 

  Om inte alla lägenheter säljs, eller om lägenheter står tomma, kan det slå hårt på din månadsavgift. Det är inte okej, så vi på BoKlok har skapat en alldeles egen garanti för att säkerställa bostadsrättsföreningens ekonomi. 

  BoKlok 7-åriga bostadsrättsgaranti innehåller två delar. Dels köper vi alla kvarvarande, osålda lägenheter i bostadsrättsföreningen inom sex månader efter upplåtelsen, och betalar full insats för dem. Dels är vi beredda att ta över eventuella lägenheter som blivit sålda, men där köparen av någon anledning lämnar lägenheten och slutar betala avgift för den. I de fallen betalar vi månadsavgiften.


  Detta innebär att du som köpare av en bostadsrättslägenhet inte behöver oroa dig över vad som händer med de andra lägenheterna i föreningen.

  Stäng
 • Tillträdesuppskov upp till tre månader

  Möjligheten till tillträdesuppskov gäller både vid äganderätt och bostadsrätt. Om du är orolig att du inte hinner sälja din gamla bostad innan det är dags att flytta in i din nya BoKlok bostad, kan vi i de flesta fall hjälpa dig genom att skjuta på tillträdet i upp till tre månader. 
Den sista inbetalningen skjuts då fram till överenskommet datum och vi betalar dina månadsavgifter under den överenskomna uppskovsperioden. Vi ställer då krav på dig att du gör allt vad du kan för att sälja din gamla bostad. Beroende på din situation kan vi anpassa kraven.

  Vi förväntar oss att du lagt ut din gamla bostad till försäljning senast tre månader innan tillträdet av BoKlok bostaden, att du lämnat den till en, på den lokala marknaden, välrenommerad mäklare, och att du är beredd att sälja den till ett marknadsmässigt pris.

  Tillträdesuppskovet är en överenskommelse – med individuella villkor – mellan dig och det aktuella BoKlok projektet, och det gäller bara för dig som har en egen bostad att sälja. Har du en hyreslägenhet förväntas du säga upp ditt hyresavtal i tid. Överenskommelsen om tillträdesuppskov gör vi normalt senast två veckor före ursprungligt tillträdesdatum.  Tillträdesuppskovet under maximalt tre månader under följande villkor:

  • Att köparen/köparna av BoKlok bostaden tecknar eller har tecknat bindande avtal med BoKlok Housing i samband med att tillträdesuppskovet ges.
  • Att köparen/ köparna äger den tidigare bostaden till 100 % och blir ägare till den nya BoKlok bostaden till 100 %.
  • Att försäljningen av den tidigare bostaden läggs ut på uppdrag hos registrerad, yrkesverksam och på orten välrenommerad fastighetsmäklare – samt att detta gäller för hela försäljningsperioden.
  • Att det satta priset och övriga villkor för köp är marknadsmässiga och att säljaren/säljarna inte väljer att tacka nej till anbud som överensstämmer med eller överstiger satt pris.
  • Att den tidigare bostaden ligger ute till försäljning under hela perioden.
  • Att försäljningen av den tidigare bostaden påbörjas minst tre månader före den överenskomna tillträdesdagen. Med påbörjad försäljning menas att en första visning eller motsvarande sker.
  • Att köparen/ köparna av Boklok bostaden under tillträdesuppskovstiden inte ges tillträde eller nyttjandemöjlighet till den nya Boklok-bostaden, ej heller nyckar till den. 
  Stäng
 • Begränsad avhoppskostnad

  Ett avtal är ett avtal, men ibland inträffar det saker som gör att man inte längre har möjlighet att flytta. Det har vi full förståelse för. 

  Om du köper en bostadsrätt kan du till och med hoppa av ett bindande förhandsavtal med inget annat att förlora än det inbetalda förskottsbeloppet. Däremot finns det ingen möjlighet att hoppa av ett bindande köpekontrakt.

   I områden där vi säljer bostäder med äganderätt innehåller KlokAffär alltid:

  • Färdigställandegaranti
  • Tillträdesuppskov upp till tre månader, efter individuell prövning
  Stäng

Man har ju hört om fuskbyggen…

Du kan lita på att Skanska levererar kvalitet. Läs om våra garantier här intill.
Byggfelsförsäkring

Så här går det till

Färdigställandegarantin för dig som äganderättsköpare är lagstadgad. BoKloks 7-åriga bostadsrättsgaranti finns med vid bostadsrätterna som en avtalsbilaga i uppdragsavtalet mellan föreningen och BoKlok. Dessa behöver du inga separata bekräftelser på, annat än det som redan finns med i avtal eller avtalsbilagor.

Avtalet om begränsad avhoppskostnad gäller enligt marknadsföringslagen, eftersom vi skriver om det på webben och i annat marknadsmaterial. Det nämns också tydligt i reservationsavtalet och förhandsavtalet. Så det behöver du inte heller fundera på. 

Däremot behöver du ha en bekräftelse på vad vi kommit överens om vad gäller din rätt till tillträdesuppskov. Den hjälper BoKloks kundansvarige dig med. Kom också ihåg att om ni är två som tecknar avtal för bostaden så måste båda också göra överenskommelsen med BoKlok.

Stäng
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum stort nog för tvätt och tork, och en klädkammare som gömmer det mesta.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Lägenheterna är smarta, välplanerade och multifunktionella, vilket gör att de passar många olika typer av familjer. Planlösningarna bygger på en stor öppenhet, men det finns samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata – både utomhus och inomhus.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

IKEA inredare Maria RabelinSom inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Området

Vi placerar husen på bästa sätt enligt solens strålar och tomtens förutsättningar. Vår ambition är att skapa trygga innergårdar där barnen kan leka och ni vuxna prata utan att bli störda av bilar.

Hur hittar jag rätt?

Lägenhetsnumret avslöjar först vilket hus lägenheten ligger i, sedan antal rum, därefter våningsplan, om planlösningen är rätvänd eller spegelvänd samt gavel.

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Mysigt att sitta och läsa på balkongen. Och lätt att hitta fikasällskap i trädgården.

Häckar, buskar och träd mjukar upp, skyddar och ramar in. Mellan husen anlägger vi gräsmattor att leka på, grusgångar att gå på, bänkar att sitta på och alltid, alltid ett äppelträd.

Natur runt knuten

Lägenhetskvarteret planeras i ett naturskönt område med många möjligheter till ett rikt friluftsliv. Bara 8 kilometer bort finns bland annat det härliga friluftsområdet Fjällnora, där man kan åka skridskor på vintern och bada på sommaren. Ett stenkast från bostadsområdet ligger Funbosjön och Upplandsleden. Cirka 2 kilometer bort har Funbo IF sina fotbollsplaner och här finns ett belyst motionsspår för gång/löpning sommartid och längdskidåkning på vintern.

Nära allt det viktiga

BoKlok Droskan kommer att byggas i Södra Gunsta, cirka 8 kilometer öster om Uppsala precis mellan Bärby och Funbo. Och här planerar man att bygga 1400 nya bostäder fram till år 2030. Här låg tidigare en vagnfabrik där av namnvalet ”Droskan”.

I Gunsta finns förskola, pizzeria, matbutik och en plantskola. Till Uppsala tar du dig på cirka 10 minuter med bil och cirka 5 min bort ligger E4’an som tar dig till Stockholm, Arlanda och resten av världen. Det är goda bussförbindelser till Uppsala, bussen tar dryga 20 minuter och hållplatsen ligger cirka 700 m bort. För dig som vill cykla så finns det en bra cykelväg hela vägen in till Uppsala. Under sommarsäsongen trafikerar Museijärnvägen Lennakatten sträckan Uppsala-Faringe och den stannar i närliggande Bärby Äng.

Här kan du bo för 4 707 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och sophämtning.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

2 rum, 53 kvm 1 660 000 kr
Kontantinsats (15 %) 249 000 kr
Lån (85 %) 1 411 000 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 1 756 kr
Månadsavgift till föreningen 2 951 kr
Boendekostnad per månad* 4 707 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår värme, vatten och sophämtning. Tv/bredband/telefoni, hushållsel, hemförsäkring och eventuell kostnad för parkering samt amortering tillkommer.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 2,05 %, 2-årsränta på 2,05 % och 5-årsränta på 2,30 %, per 2017-10-03. 

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Måste man amortera?

Japp, Finansinspektionen kräver att man amorterar ner sitt lån till 50 % av bostadens värde. Vi förklarar mer här.

Stäng

Energiklass B

Vitvaror i klass A+ och luftvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 30 resp 32 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass B, vilket är bra.

Läs mer hos Boverket

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

 • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
 • En brandsläckare, en brandfilt och ett första hjälpen-kit som du kan hämta på IKEA
 • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
 • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Solstudie av BoKlok Droskan

Här kan du se hur solen faller över fastigheternas olika fasader en dag i juni. Vi vill dock reservera oss från eventuella avvikelser då klockslag och solens upp- och nedgång endast visas på ett ungefär. 

Därför säljer vi med pristaksklausul

För att undvika spekulationsköp av BoKlok lägenheter, har vi i attraktiva områden infört en begränsning av försäljningspriset de första två åren. Det tillåtna försäljningspriset motsvarar den insats du betalar, men räknas upp årligen, baserat på konsumentprisindex och eventuella värdehöjande förbättringar du gjort i lägenheten. Du kan få mer information om detta av kundansvarig.

Känns det intressant?

Försäljningen är i full gång, men än finns det bostäder kvar. Ring mig så berättar jag mer. Eller fyll i formuläret, så ringer jag upp.

Jag tackar ja till e-post om projektet
Detta är inte en bindande anmälan. Du förbinder dig inte till något annat än att ta emot mer information om projektet.
Hej

Jag heter Karin Engsner. Du kan mejla eller ringa mig om du har frågor, jag kommer att vara din kontaktperson ända tills du flyttar in.

Telefonnummer
010-449 08 62

E-post
Karin.Engsner@BoKlok.se

Mäklare och bank

I det här projektet samarbetar vi med Notar och Handelsbanken i Uppsala med förmånliga erbjudanden som kan underlätta ditt bostadsköp.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Kontakta mäklare Erik Hedlund på tel 0733-23 02 21 eller på e-post erik.hedlund@notar.se eller mäklare Jennie Hedengren på tel 0733-23 00 10 eller på e-post jennie.hedengren@notar.se.

Har du frågor om bolån? Kontakta Hadi Ali, haal04@handelsbanken.se, 018-34 08 77 eller Mattias Sandin, masa24@handelsbanken.se, 018-34 08 72.

Hurra! Vi har branschens högsta kundnöjdhet 2017!

Inte nog med att våra kunder betalar mindre än genomsnittet för en nyproducerad bostad, de är dessutom branschens nöjdaste kunder! Det kan vi med stolthet säga efter att ha blivit årets vinnare 2017 i Prognoscenters branschmätning - Sveriges nöjdaste kunder. Det som mäts är bland annat den personliga servicen, pålitligheten när det gäller att leverera felfria bostäder och bostadens kvalité.

För BoKlok är detta ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi kan hålla det vi lovar. Vi fortsätter vårt arbete för att fler ska kunna bo i ett nytt hållbart hem till ett lågt pris.