Lägenheter

Uppsala, Droskan

Vi säljer för fullt
Anmäl intresse!

Hej Uppsala!

Snart kan du bo så här i Gunsta, 8 km öster om Uppsala. I en välplanerad, nybyggd lägenhet, nära allt du behöver dagligen, och samtidigt nära grönskande natur. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

Planerad inflyttning Våren 2019.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Försäljningen av de 32 kloka lägenheter vi bygger i Gunsta strax öster om Uppsala pågår för fullt. Tvåor, treor och fyror - alla med egen balkong eller altan och egen gräsmatta i bästa väderstreck.

Kika i listan nedan för att se vilka bostäder som är lediga. Kontakta sedan kundansvarig Karin Engsner på tel 010-449 08 62 eller på e-post karin.engsner@boklok.se för mer information eller anmäl ditt intresse.

Intresserad?

Kul! Vår kontaktperson berättar gärna mer.

Anmäl intresse

Alla lägenheter i området

2 rum

fr. 1 675 000 kr

53 kvm

Avgift: fr. 2 950 kr/mån

se stäng alla 2:or (6 av 8 st lediga)

3 rum

fr. 1 975 000 kr

69 kvm

Avgift: fr. 3 842 kr/mån

se stäng alla 3:or (11 av 12 st lediga)

4 rum

fr. 2 200 000 kr

81 kvm

Avgift: fr. 4 510 kr/mån

se stäng alla 4:or (10 av 14 st lediga)
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum stort nog för tvätt och tork, och en klädkammare som gömmer det mesta.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Lägenheterna är smarta, välplanerade och multifunktionella, vilket gör att de passar många olika typer av familjer. Planlösningarna bygger på en stor öppenhet, men det finns samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata – både utomhus och inomhus.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

IKEA inredare Maria RabelinSom inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Området

Vi placerar husen på bästa sätt enligt solens strålar och tomtens förutsättningar. Vår ambition är att skapa trygga innergårdar där barnen kan leka och ni vuxna prata utan att bli störda av bilar.

Hur hittar jag rätt?

Lägenhetsnumret avslöjar först vilket hus lägenheten ligger i, sedan antal rum, därefter våningsplan, om planlösningen är rätvänd eller spegelvänd samt gavel.

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Mysigt att sitta och läsa på balkongen. Och lätt att hitta fikasällskap i trädgården.

Häckar, buskar och träd mjukar upp, skyddar och ramar in. Mellan husen anlägger vi gräsmattor att leka på, grusgångar att gå på, bänkar att sitta på och alltid, alltid ett äppelträd.

Natur runt knuten

Lägenhetskvarteret planeras i ett naturskönt område med många möjligheter till ett rikt friluftsliv. Bara 8 kilometer bort finns bland annat det härliga friluftsområdet Fjällnora, där man kan åka skridskor på vintern och bada på sommaren. Ett stenkast från bostadsområdet ligger Funbosjön och Upplandsleden. Cirka 2 kilometer bort har Funbo IF sina fotbollsplaner och här finns ett belyst motionsspår för gång/löpning sommartid och längdskidåkning på vintern.

Nära allt det viktiga

BoKlok Droskan kommer att byggas i Södra Gunsta, cirka 8 kilometer öster om Uppsala precis mellan Bärby och Funbo. Och här planerar man att bygga 1400 nya bostäder fram till år 2030. Här låg tidigare en vagnfabrik där av namnvalet ”Droskan”.

I Gunsta finns förskola, pizzeria, matbutik och en plantskola. Till Uppsala tar du dig på cirka 10 minuter med bil och cirka 5 min bort ligger E4’an som tar dig till Stockholm, Arlanda och resten av världen. Det är goda bussförbindelser till Uppsala, bussen tar dryga 20 minuter och hållplatsen ligger cirka 700 m bort. För dig som vill cykla så finns det en bra cykelväg hela vägen in till Uppsala. Under sommarsäsongen trafikerar Museijärnvägen Lennakatten sträckan Uppsala-Faringe och den stannar i närliggande Bärby Äng.

Här kan du bo för 4 722 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och sophämtning.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

2 rum, 53 kvm 1 675 000 kr
Kontantinsats (15 %) 251 250 kr
Lån (85 %) 1 423 750 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 1 772 kr
Månadsavgift till föreningen 2 950 kr
Boendekostnad per månad* 4 722 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår värme, vatten och sophämtning. Tv/bredband/telefoni, hushållsel, hemförsäkring och eventuell kostnad för parkering samt amortering tillkommer.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 2,05 %, 2-årsränta på 2,05 % och 5-årsränta på 2,30 %, per 2017-10-03. 

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Måste man amortera?

Japp, Finansinspektionen kräver att man amorterar ner sitt lån till 50 % av bostadens värde. Vi förklarar mer här.

Stäng

Energiklass B

Vitvaror i klass A+ och luftvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 30 resp 32 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass B, vilket är bra.

Läs mer hos Boverket

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

  • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
  • En brandsläckare, en brandfilt och ett första hjälpen-kit som du kan hämta på IKEA
  • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
  • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Därför säljer vi med pristaksklausul

För att undvika spekulationsköp av BoKlok lägenheter, har vi i attraktiva områden infört en begränsning av försäljningspriset de första två åren. Det tillåtna försäljningspriset motsvarar den insats du betalar, men räknas upp årligen, baserat på konsumentprisindex och eventuella värdehöjande förbättringar du gjort i lägenheten. Du kan få mer information om detta av kundansvarig.

Känns det intressant?

Försäljningen är i full gång, men än finns det bostäder kvar. Ring mig så berättar jag mer. Eller fyll i formuläret, så ringer jag upp.

Jag tackar ja till e-post om projektet
Detta är inte en bindande anmälan. Du förbinder dig inte till något annat än att ta emot mer information om projektet.
Hej

Jag heter Karin Engsner. Du kan mejla eller ringa mig om du har frågor, jag kommer att vara din kontaktperson ända tills du flyttar in.

Telefonnummer
010-449 08 62

E-post
Karin.Engsner@BoKlok.se

Mäklare och bank

I det här projektet samarbetar vi med Notar och Handelsbanken i Uppsala med förmånliga erbjudanden som kan underlätta ditt bostadsköp.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Kontakta mäklare Erik Hedlund på tel 0733-23 02 21 eller på e-post erik.hedlund@notar.se eller mäklare Jennie Hedengren på tel 0733-23 00 10 eller på e-post jennie.hedengren@notar.se.

Har du frågor om bolån? Kontakta Hadi Ali, haal04@handelsbanken.se, 018-34 08 77 eller Mattias Sandin, masa24@handelsbanken.se, 018-34 08 72.

Inget är som väntans tider…

I vår digitala bopärm Hemma Bäst! kan du som köper en BoKlok bostad ta del av inredningsguider, heminredningsinspiration och smarta tips kring ditt blivande BoKlok hem. Men även innan du har köpt en bostad av oss kan du nu kika runt i Hemma Bäst! demo-version. Vi tyckte helt enkelt att den var för bra för att hålla hemlig!

*Hemma Bäst! fungerar bäst som app till läsplatta och laddas ned från App Store eller Google Play. Vill du istället använda Hemma Bäst! på datorn rekommenderar vi Chrome eller Firefox som webbläsare, för bästa upplevelse.