Parhus

Älvängen, Sagostunden

Säljstart
18 januari

Hej Älvängens klokaste!

Snart kan du bo så här. I en välplanerat, nybyggt parhus, nära allt du behöver dagligen, och samtidigt nära grönskande natur. Det bästa av två världar, skulle man kunna säga, till en kostnad som verkligen tål att jämföras.

Planerad inflyttning årsskiftet 2018/2019.

Planering Säljstart Byggstart Inflyttning

Bostäder och priser

Här kan du se de 30 kloka bostadsrätter, i form av parhus vi bygger i populära Älvängen. Husen är välplanerade och ljusa, med bottenvåning för de gemensamma rummen ovanvåning för alla sovrum och balkong. Alla med egen trädgård att forma och påta i och förråd där det mesta får plats. I direkt anslutning till bostaden finns biluppställningsplats med plats för två bilar.

SÄLJSTART
Nu är säljstarten så pass nära att vi inte längre hinner skicka inbjudan och material till dig om du anmäler ditt intresse för BoKlok Sagostunden idag. Därför går det inte längre att anmäla sitt intresse. Du är naturligtvis varmt välkommen till säljstarten på IKEA Bäckebol Göteborg torsdagen den 18 januari kl 17-19 ändå! Det är ju trots allt först när du lämnat din turordningsanmälan i BoKlok-kuben som du verkligen har chans att kunna bo klokt.

Lycka till!

Har du frågor är du välkommen att kontakta kundansvarig säljare Linda Sylvén på tel 010-449 24 68 eller på linda.sylven@boklok.se

Läs mer om hur du köper en bostad av oss!

Alla parhus i området

5 rum

fr. 2 395 000 kr

117 kvm

Avgift: fr. 4 631 kr/mån

se stäng alla Parhus (30 av 30 st lediga)
Prev
Next

Kvadratsmart, så klart

117 kvm - så här ser de ut inuti. Väggarna är vita, golven av ekfanér, fönsterbänkarna av vacker natursten. En trivsam bas, som du lätt kan sätta din egen prägel på. Att du dessutom själv väljer hur många sovrum du vill ha på ovanvåningen, ger stora förutsättningar att forma ett hem som passar din familj som hand i handsken.

Så här tänkte vi
 
Så här tänkte vi

Så här tänkte vår arkitekt

Husen är smarta och välplanerade men ändå flexibla, vilket gör att de passar många ske

den i livet. De bygger på en stor öppenhet men samtidigt en tydlig uppdelning mellan de gemensamma ytorna och de mer privata. Det är viktigt att hitta plats för såväl samvaro som avskildhet.

Anders Larsson, arkitekt

Så här tänkte vår inredare

IKEA inredare Maria RabelinSom inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans. Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig.

Marie Rabelin, inredare IKEA

Stäng

Området

Vi placerar husen på bästa sätt enligt solens strålar och tomtens förutsättningar. Vår ambition är att skapa trygga innergårdar där barnen kan leka och ni vuxna prata utan att bli störda av bilar.

Är alla bostäder likadana?

Små skillnader kan förekomma, som du ser i objektslistan.

Tryggt och mysigt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan. Lätt att hitta fikasällskap och lekkompisar i kvarteret. Och lika lätt att hitta en avskild solplätt i trädgården.

Buskar skyddar och ramar in din egen del, samtidigt som det finns gemensamma ytor där barnen kan stoja.

Natur runt knuten

BoKlok Sagostunden ligger högt beläget i området Kronogården i Älvängen, Ale kommun. Här bor du i vacker natur med lummiga skogar in på knuten - perfekt för utflykter, promenader och svampplockning. Du har även närhet till Älvängen Centrum och Älvängen Station.

Nära allt det viktiga

Bor du i BoKlok Sagostunden bor du nära förskola, skola, mataffär, bank, frisör och mat- och fikaställen – ja, allt du behöver dagligen. Vill du ta dig till andra delar i Ale kommun utan att använda bil finns trafikskyddade gång- och cykelleder och bussarna går ofta från Älvängen Station som ligger cirka 1,5 kilometer från bostaden. Med pendeltåg från Älvängen Station når du både Göteborg och Trollhättan på bara 15-20 minuter.

Här kan du bo för 8 904 kr i månaden

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

I vår beräknade driftskostnad har vi räknat med hushållsel, uppvärmning och vatten.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din banks hemsida.

5 rum, 117 kvm 2 395 000 kr
Kontantinsats (15 %) 359 250 kr
Lån (85 %) 2 035 750 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån 2 573 kr
Driftkostnad 1 700 kr
Månadsavgift till föreningen 4 631 kr
Boendekostnad per månad* 8 904 kr
*Detta ingår
Så här räknade vi

Så här räknade vi

I månadsavgiften ingår två parkeringsplatser per lägenhet och sophämtning. Värme, vatten, hushållsel tv/bredband/telefoni och amortering tillkommer.

Lånet är uppdelat i tre lika stora delar med 3-månadersränta på 2,04 %, 2-årsränta på 2,07 % och 5-årsränta på 2,39 %, per 2017-06-28.

Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Svårt att jämföra? Titta här!

Måste man amortera?

Japp, Finansinspektionen kräver att man amorterar ner sitt lån till 50 % av bostadens värde. Vi förklarar mer här.

Stäng

Energiklass B

Vitvaror i klass A+ och luftvärmepump gör sitt för att spara energi, vår supereffektiva byggprocess likaså. Men mest energi sparar vi på att vara oerhört yteffektiva.

Energiprestanda anges som kWh/år/kvm, vilket står oss i fatet. Eftersom vi får plats med mer liv på färre kvadratmeter blir våra siffror högre än andras.

Den beräknade energiprestandan för bostäderna i detta hus är 37 kWh/år/kvm. Det placerar huset i energiklass B, vilket är bra.

Läs mer hos Boverket

Lev lite grönare... varje dag

I Sverige svarar bostäderna för närmare en tredjedel av vår energianvändning. På tok för mycket, tycker vi, så vi gör vad vi kan för att minska vår del – främst genom att bygga smart och effektivt.

Om du tänkt bo i en nybyggd BoKlok bostad gör du redan ett bra miljöval – tack! – men det finns alltid mer att göra, både för oss och dig.

Läs mer om våra tankar, och få tips på hur du kan leva grönare och mer hållbart!

Bästa sortens medlemsförmån

Som medlem i IKEA FAMILY får du följande när du köper boende av BoKlok:

  • Ett presentkort värt 3.000 kronor på IKEA
  • En brandsläckare, en brandfilt och ett första hjälpen-kit som du kan hämta på IKEA
  • Inbjudan till en heminredningskväll på IKEA
  • Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Är du inte IKEA FAMILY medlem? Misströsta inte. Du kan teckna medlemskap nu!

Därför säljer vi med pristaksklausul

För att undvika spekulationsköp av BoKlok lägenheter, har vi i attraktiva områden infört en begränsning av försäljningspriset de första två åren. Det tillåtna försäljningspriset motsvarar den insats du betalar, men räknas upp årligen, baserat på konsumentprisindex och eventuella värdehöjande förbättringar du gjort i lägenheten. Du kan få mer information om detta av kundansvarig.

Sluta retas. När vet jag om jag får köpa?

Vi drar en turordningslista vid säljstart. Håll tummarna!

Bank och mäklare

I det här projektet samarbetar vi med SBAB och ERA Västsvenska Fastighetsbyrån i Göteborg med förmånliga erbjudanden som kan underlätta ditt bostadsköp.

Har du frågor om bolån? Kontakta Eva-Lisa Andersson på SBAB Bank på tel 0771-45 30 40 eller på e-post eva-lisa.andersson@sbab.se.

Ska du sälja din nuvarande bostad? Kontakta mäklare Alexander Vasic på tel 0735-14 55 22 eller på e-post alexander.vasic@erasweden.com.

Dela med dig!

Kanske någon av dina vänner också är intresserad?