Vi bygger hållbara hem till lågt pris för alla

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till våra affärsutvecklare. De gillar när mobilen ringer eller mejlboxen fylls på!

Kontakta oss
Kontakta oss

Öresund

Skåne län

 

Magnus Persson

Magnus Persson
Tel 010-449 18 88
magnus.persson@boklok.se

 

Sydost

Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län, Jönköpings län

Alexander Liljenberg
Tel 010-448 01 45
alexander.liljenberg@boklok.se

 

Göteborg

Hallands län, Göteborgsregionen (Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungssund, Tjörn och Ökerö kommun)

Johan Wiman
Tel 010-449 09 79
johan.wiman@boklok.se

 

Vänern

Värmlands län, Västra Götalands län (ej Göteborgsregionen)

Christer Gunnarsson
Tel 010-448 46 28
christer.gunnarsson@boklok.se

 

Stockholm

Gotlands län, Stockholms län, Södermanlands län, Västmanlands län, Uppsala län, Örebro län, Östergötlands län

Anders Hellman
Tel 010-448 16 03
anders.hellman@boklok.se

 

Norrland

 Dalarnas län, Gävleborgs län, Jämtlands län, Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län

Foto kommer snart

Andreas Melén
Tel 010-449 20 31
andreas.melen@boklok.se 

 

Stäng

Hurra! Vi har branschens högsta kundnöjdhet 2017!

Inte nog med att våra kunder betalar mindre än genomsnittet för en nyproducerad bostad, de är dessutom branschens nöjdaste kunder! Det kan vi med stolthet säga efter att ha blivit årets vinnare 2017 i Prognoscenters branschmätning - Sveriges nöjdaste kunder. Det som mäts är bland annat den personliga servicen, pålitligheten när det gäller att leverera felfria bostäder och bostadens kvalité.

För BoKlok är detta ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi kan hålla det vi lovar. Vi fortsätter vårt arbete för att fler ska kunna bo i ett nytt hållbart hem till ett lågt pris.

Vi letar mark

Våra affärsutvecklare är ständigt på jakt efter lämplig mark för kommande BoKlok-projekt: flerbostadshus, radhus och kedjehus. Vill du hjälpa din kommun att uppnå sina bostadsmål med klokare boenden – kontakta oss redan idag!

Konceptet BoKlok grundar sig på att vi bygger repetitivt och kostnadseffektivt med hjälp av en industrialiserad och kvalitetssäkrad process. På det sättet kan vi garantera bra trivsel, hållbara produkter, god ekonomi, och en förbluffande enkelhet för dig. 

Hur enkelt då?
Hur enkelt då?

Så här enkelt är det

Det händer rätt ofta att vi lyckas genomföra ett helt projekt från markköp till inflyttning på mindre än ett år. Klicka på rubrikerna så förklarar vi hur det går till.

 • Det finns redan ett hus som passar

  Våra hus bygger visserligen på likadana moduler, men eftersom det finns ett antal olika kulörer, fasadmaterial, fönster och tak att välja mellan, kan vi smälta in i din miljö också.  Med vårt nya flerfamiljshus plus kan du anpassa exploateringsgraden precis efter just era behov och tomtens möjligheter.

  Stäng
 • Handlingarna är redan klara

  Vi har projektutvecklat och byggt mer än hundra områden förut. Eftersom vi bygger typhus, så är alla grundläggande handlingar klara från början, oavsett vilken kostym du väljer att klä husen i. Så det behöver inte ta lång tid från att detaljplanen är godkänd tills det finns bygglov för hela kvarteret. 

  Stäng
 • Vi bygger snabbare och stör mindre

  Vi bygger husen klart i fabrik och fraktar dem till platsen i platta eller fyrkantiga paket. Sedan monterar vi dem på en dag. De kringboende uppskattar verkligen att det är snyggare, lugnare och tystare kring våra byggen. Och säkrare, eftersom färre tunga transporter behöver dundra genom området.

  Stäng

Så här bygger vi

Två minuter om oss, hur vi tänker och hur vi bygger.

Stäng

Vi bygger i hela Sverige

Vi bygger där det behövs , inte där folk betalar mest.  Vi har nya hem på gång i hela Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Läs mer om våra aktuella projekt här och missa inte våra referensobjekt där folk bor och trivs. Vi har också en sida där vi berättar mer om våra bostadsområden i miljonprogrammet!

Har du tips på fler platser som behöver prisvärda hem? Hör av dig till oss på direkten! 

Vi tänkte så här

Om det behöver byggas många bostäder på kort tid är det bra om byggprocessen inte tar så lång tid. Så vi utvecklade en industriell process, och bostäder anpassade för vanliga människors önskemål och plånböcker.

Prisvärda hem för alla

BoKlok är inte som andra byggbolag, och det är vi stolta över. Vårt koncept går – i korthet – ut på att de som bor ska få så mycket boende som möjligt för så lite pengar som möjligt.

När vi började skissa på BoKlok valde vi att först ta reda på några viktiga saker, nämligen: Vem bygger vi för? Vad har de råd och lust att betala? Och hur vill de bo? Svaren: Till exempel en ensamstående förskolelärare med två barn. Inte så mycket. Ljust och fräscht, nära grönska och kollektivtrafik.

Det kan man ju tycka låter motsägelsefullt – så bra till så lågt pris – men vi såg det i stället som en inspirerande utmaning. Så då bestämde vi oss för att vår boendekostnad alltid ska vara lägre än för andra motsvarande bostäder på samma ort. 

Enfamiljshus

Vårt enfamiljshus (radhus, parhus eller kedjehus) är perfekt för dig som längtar efter något eget, men gärna slipper söndagar i snickarbälte. Kvadratsmarta, snygga och prisvärda, med egen trädgård och oftast egen uppfart.

Flex

Där det finns behov av många lägenheter kan man bygga flerfamiljshuset Flex. Huset kan byggas i upp till fyra våningar och anpassas efter tomt och omgivning. Lite större, men ändå lagom.

Classic

Vårt klassiska och småskaliga flerfamiljshus Classic – tvåor, treor och fyror med villakänsla. Alla med balkong eller altan.

Vardagsintegration, ja tack!

Enligt Bosättningslagen ska alla kommuner dela ansvaret för mottagandet av nyanlända, för att ge personer med uppehållstillstånd bättre möjlighet till etablering i samhället.

Vi på BoKlok vill gärna vara med och hjälpa till med etableringen av nyanlända svenskar i Sverige. Kommuner är enligt svensk lag skyldiga att hitta, och tillhandahålla bostäder till nyanlända svenskar i två år. Vi tycker därför att det är en klok idé att låta kommuner hyra eller köpa en del av våra nybyggda bostäder och göra de tillgängliga för nyanlända svenskar. Då kan människor med uppehållstillstånd få en möjlighet till ett långsiktigt boende. Där kan man träffa trevliga grannar, börja lära sig språket och skaffa nya vänner. Vi vill även göra det möjligt för familjer som trivs, och om man uppfyller kraven, förvärva (den bostad man hyr genom kommunen). Genom utbildningsinsatseroch åtgärder som skapar jobb och fritidsaktiviteter hoppas vi skapa goda möjligheter för de nyanlända att etablera sig i Sverige.

Supereffektivt byggda

För att lyckas med vår utmaning var vi tvungna att tänka klokt. Så vi har nagelfarit våra kostnader och vår process – och kapat, kapat, kapat.

Men bara till en viss gräns så klart. Vi tummar aldrig på husens kvalitet, vi tummar aldrig på de miljönormer som finns, och vi tummar aldrig på säkerheten vid byggplatsen.

 • Vi frågar kunderna

  Innan vi började rita de nya hemmen frågade vi kunderna vad de behövde, och så planerade vi bostäder som passar de flesta. IKEA har haft en stor roll i det arbetet, eftersom de vet en del om hur folk vill bo. Skanska, å sin sida, vet hur man bygger med kvalitet.

   

  Stäng
 • Vi upprepar oss

  Våra hus är extremt välplanerade – vi har lyckats minimera boytan och samtidigt maximera den rymliga känslan. Men vi ritar bara varje lägenhetstyp en gång. Sedan bygger vi efter samma ritningar om och om och om igen. 

   

  Stäng
 • Vi bygger i fabrik

  Vi bygger våra husmoduler inomhus i en supereffektiv fabrik. Det gör dels att vi kan snåla med material och transporter, och dels att arbetsmiljön blir bättre för våra byggare. Och så regnar det inte inomhus, så fukt slipper vi helt. När modulerna är klara kör vi ut och ställer dem på plats. Säkrare, snabbare, och mindre stök för grannarna.

  Stäng
 • Vi tänker på miljön

  Ofta hänger miljöhänsyn ihop med ekonomisk hänsyn, eco som eco, liksom. Det gillar vi, för vår ambition är att ta så mycket hänsyn till miljön vi kan. Till exempel väljer vi trä som konstruktionsmaterial, och fabriksbyggt i stället för platsbyggt.

  Stäng

Vi är så gröna vi kan bli

Läs mer om vårt miljötänk här

Lika för alla

En sak som både kapar en massa kostnader och främjar rättvisetanken är vår försäljningsprocess. I stället för att träffa spekulanter var för sig – som andra gör – samlar vi alla på närmaste IKEA-varuhus en lördag. Där lämnar man in en intresseanmälan och sedan avgör turordningen vem som får välja boende först. Det är tryggt, det är rättvist och det är effektivt.

Och eftersom våra kunder går miste om magpirret av budgivning – våra bostäder kostar vad de kostar – så erbjuder turordningsdragningen lite spänning i tillvaron. Resten av processen är tryggheten själv.

Bygger du hellre hyresrätter?

Det gör du rätt i. Hyresrätten är en viktig boendeform för dem som inte kan eller vill investera pengar i sitt boende. 

Med BoKlok kan du som fastighetsägare erbjuda ett boende med god standard till en hyra som vanliga människor har råd att betala. Dessutom kan du snabbt få hela områden med nyckelfärdiga bostäder till ett fast pris och liten egen arbetsinsats.

Kontakta oss om du vill ha hyresvärdsreferenser. 

Så här tycker Collegio

1,1 miljoner ungdomar födda 1984-1995 ska flytta hemifrån om några år.

Så här tycker Collegio

Tillmötesgående och affärsmässiga

"Vi anlitade BoKlok för att bebygga en relativt kompakt tomt i Nyköpingstrakten och vi är mycket nöjda med utfallet. Byggprocessen var utomordentligt smidig med ett stort plus för den goda kommunikationen. BoKlok var väldigt lyhörda under hela arbetet och var både tillmötesgående och affärsmässiga.

Personligen uppskattar jag även att BoKlok lägger stor vikt vid säkerheten på och omkring byggplatsen. De tog inte bara ansvar för sitt eget arbete, utan var också mån om att andra entreprenörer – och omkringboende – skulle vara säkra. Det första de gjorde var till exempel att hägna in hela byggområdet. Det är inte alla som tänker så långt.

Det kändes tryggt att göra affärer med BoKlok. De tar ett stort ansvar för sin produkt och värnar om fastighetsägaren. Låter jag väldigt nöjd så är det för att jag är det."

Göran Westerberg
Collegio

Personligen uppskattar jag att BoKlok lägger stor vikt vid säkerheten på och omkring byggplatsen.

 


Göran Westerberg

Stäng

Så föddes idén

Historien om BoKlok tog sin början på mitten av 1990-talet när Skanskas dåvarande VD Melker Schörling tillsammans med grundaren av IKEA, Ingvar Kamprad, beslutade sig för att gemensamt erbjuda kvalitetsbostäder till vanliga människor med en vanlig plånbok.

Inger Olsson, affärsutvecklare på Skanska, och Madelene Nobs, heminredningsarkitekt på IKEA, tog med hjälp av arkitekten Gun Ahlström sig an utmaningen att förverkliga denna idé. Först och främst gjordes en undersökning om hur människor ville bo och hur mycket de hade råd att lägga på sitt boende. Därmed fanns det ett ramverk att utgå ifrån och trion kunde börja rita och planera.

1997 stod de första BoKlok bostäderna klara. Intresset var överväldigande. När köerna av spekulanter ringlade långa utanför IKEA varuhusen föddes idén att låta en turordningsdragning avgöra vem som skulle få köpa. Den rimmar fint med BoKlok grundidé: Hållbara hem till lågt pris, för alla. Från Skanska och IKEA.

Idén utvecklas

Skanskas dåvarande VD Melker Schörling och IKEAs grundare Ingvar Kamprad

Alla ska ha samma chans att bo bra.
Melker Schörling och Ingvar Kamprad

Idén utvecklas

Idén utvecklas

I början riktade vi oss främst mot ensamstående med barn och låg inkomst, unga på väg hemifrån och äldre som vill bo bekvämt och lättskött – och så föddes lägenhetshusen. Sedan insåg vi snabbt att vår filosofi uppskattas precis lika mycket av familjer i andra skeden av livet, så då tog vi fram radhuset.

Även om de ser olika ut har de mycket gemensamt. Inomhus är de alla synnerligen välplanerade. Alla funktioner en modern familj behöver får plats, medan de onödiga skrytkvadratmetrarna lyser med sin frånvaro. De är ljusa och luftiga, har stora fönster och extra hög takhöjd.

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan – tror vi – så alla bostäder har en egen uteplats, balkong eller trädgård. Runt husen planterar vi gräs, buskar och äppelträd mellan grusgångarna, men sedan överlåter vi trädgårdsskötseln till de boende. Det delade ansvaret är så bra för gemenskapen.

Tryggheten värnar vi genom att bygga små områden så att alla kan lära känna alla. Vi placerar husen så de bildar naturliga mötesplatser – se till exempel hur de vinklade lägenhetshusen bildar mysiga innergårdar - och vi undviker bilar i området. När någon undrar varför, brukar vi säga att vi bygger för lekande barn, inte bilar.

Stäng

Mer om husen, mer om prispolicyn, mer om miljön…

Titta gärna in på den del av webben som är för våra kunder. Där berättar vi mer.

Om våra bostäder