Må bra-trender för 2022

De senaste två åren har vi spenderat mer tid hemma och då har många av oss funderat på hur vi kan skapa ett så flexibelt och bekvämt hem som möjligt på den yta som finns.

Nu vill många av oss se till att hemmet ger plats för att må bra. Därför tänkte vi att det passar bra att utforska hur ytorna hemma kan göras mer lugna och flexibla, men också med plats för mer produktivitet.

 

Några trender för att må bra i ditt hem!

Ta in trädgården

Att fylla hemmet med en samling av krukväxter och örtväxter sägs vara en stor trend under 2022. Doften av blommor och det estetiska med grönska i hemmet är direkt uppiggande. Dessutom finns det hälsofördelar med växterna eftersom de tar hand om koldioxid och skapar syre, vilket gör att de blir en naturlig luftrenare.

Ren inomhusluft

Förutom att komplettera med växter, kan luftrenare i sig vara ett effektivt sätt att förbättra den luft som du och din familj andas in. Kika på luftrenaren STARKVIND från IKEA, som även fungerar som ett stilfullt sidobord och hjälper till med att rensa bort partiklar, damm och pollen.

STARKVIND har ett autoläge vilket innebär att den själv känner av olika partiklar och därefter anpassar hastigheten på fläkten, så att du kan fokusera på annat.

Gör plats för träning

Oavsett om du följde hemmagympan på TV eller om du sökte efter gymutrustning på internet för att hålla dig i trim förra året, så verkar hemmagymmet ha kommit för att stanna. Det bekväma och dessutom besparande sättet att göra träningspasset när som helst på dygnet i ens eget hem gör att fler förväntas skapa ett hemmagym eller träningsrum. På så vis blir det också lättare att pussla ihop träningen med allt annat i vardagen.

Somliga av oss kanske gör just det - investerar i gymutrustning eller bygger ut, men det finns enkla förändringar för att skapa ett dedikerat utrymme för träning hemmavid. IKEA har idéerna för hur du skapar ett personligt hemmagym som smälter in.

Organiska inredningsdetaljer

Ett effektivt sätt att skapa en inspirerande känsla av naturen inomhus är att använda organiska former och naturmaterial. Genom att använda olika träslag, hampa- och stenprodukter får du den rätta känslan av utomhus fast inomhus, vilket också gör att du kan inreda på ett miljövänligt sätt.

Hitta din inspiration med hjälp av kollektionen från IKEA: hållbara möbler och inredning.

IKEA-rottingpall-med-filt