Vintertrender för ditt hem

Letar du efter tips för att fräscha upp hemmet i vinter? Då har IKEA några idéer som kan spegla din personlighet och uppdatera ditt hem – utan att göra hål i plånboken!

- Den här säsongen ser vi hur fler vill göra något kul i hemmet, med djärva inredningsdetaljer som visar ens personlighet. Det rör sig om små förändringar som skapar den där mysiga känslan och som passar för de mörka kvällarna när du vill koppla av med dina vänner och familj, säger Clotilde Passalacqua, inredningsdesigner på IKEA i Storbritannien och Irland.

 

Följ med och ta en titt på vad du kan göra i ditt hem med vinterns senaste trender från IKEA.

Neutralt och lugnt

IKEA föreslår en samling naturliga och neutrala färger som bidrar till att skapa en lugn miljö. Det handlar om mjuka nyanser som salviagrönt och bruna färgtoner, som kan skapa den där efterlängtade rofyllda stämningen.

Med krukor i växtbaserat material, sängkläder i neutrala färger eller nya kuddöverdrag kan du skapa en ny, lugn känsla i ett rum utan att det kostar mycket.

En stor bonus med att inreda ditt hem med neutrala detaljer är mångsidigheten. Kontrasterande texturer i samma nyanser fungerar lika bra som kontrasterande färger. Jordiga toner och organiska material skapar en elegant atmosfär samtidigt som de för med sig ett lugnt intryck utifrån till den inre miljön.

Clotilde Passalacqua
Inredningsdesigner på IKEA i Storbritannien och Irland

Praktisk förvaring

Alla vet vi att IKEA är kända för sina praktiska förvaringslösningar för att nyttja det mesta av utrymmet. Som en del av de neutrala trenderna, hittar du ett brett utbud av skåp i naturliga trämaterial, likaväl som flätade korglådor för allt det du behöver stoppa undan för ordningens skull.

Blanda in höstfärger med vinternyanserna

IKEA rekommenderar att ta in färger från den rika höstpaletten till vintersäsongen – från eldigt röda toner till gyllene löv. Det fixar du enkelt med en ny matta eller mjuka möbler som syns i IKEA ”folklor fusionstrend”, som är en lekfull blandning av färg, design och former.

Trenden är inte ny, men har fasats ut från hemmen för att göra plats för mer minimalistiska och neutrala designval. Men om du väljer ”folklor fusion” kan du skapa en väldigt stilfull och mysig miljö i ditt hem.

Experimentera med färger

Ett annan trend från IKEA är det ”nostalgiska uttrycket”, som betyder att du skapar en avkopplande, trygg oas gentemot världen utanför. Enligt globala rapporten ”IKEA Life at Home”, säger nämligen 93% av de svarande att de tycker det är viktigt att skapa ett hem som ger en känsla av trygghet.

Det ”nostalgiska uttrycket” får du fram genom att experimentera med vintage nyanser, färger och mönster som ger en tidlös känsla. Den huvudsakliga färgpaletten har mustiga gröna nyanser samt mjuka grå och blå toner. Lägg till tjocka material i tyg som ger ett varmt uttryck, så skapar alltsammans en behaglig känsla.

Clotilde Passalacqua
Inredningsdesigner på IKEA i Storbritannien och Irland

Besök IKEA.se för mer inspiration till allt från hur du kan göra ditt hem mer personligt till hur du enkelt kan byta ditt sofföverdrag.

Har du gjort några ändringar i ditt BoKlok hem i höst/vinter? Vi är nyfikna och vill gärna se! Hör av dig eller följ oss på Instagram @boklok och tagga dina inlägg med #myboklok