EKO SOM EKO, VI ÄLSKAR BÅDA

Ekologiskt är ekonomiskt

I en värld med begränsade resurser gör vi så klart vad vi kan för att minimera vår miljöpåverkan. Ofta hänger miljöhänsyn dessutom ihop med ekonomisk hänsyn, vilket passar oss extra bra. Eko som eko, liksom.

För det första bygger vi våra hus inomhus i en industriell process. Det gör bland annat att vi kan vara supereffektiva med material och transporter – det blir minimalt med spill.

Vi bygger våra hus av trä – det mest klimatneutrala byggmaterialet – och letar alltid efter bättre lösningar och produkter, som helst ska vara hundra procent återvinningsbara.

Vi bygger våra områden där det är nära till kollektivtrafik, affärer och annan service. Man är ju inte hemma hela tiden, och vi vill gärna uppmuntra våra kunder att låta bilen stå så mycket som möjligt.

Men kanske viktigast av allt – vi bygger inga onödiga skrytkvadratmetrar. De kvadratmetrar vi aldrig bygger kostar ingenting alls och påverkar inte miljön negativt på något sätt alls. Någonsin!

När kunderna väl flyttar in hjälper vi dem leva vardagen mer miljövänligt, till exempel med smarta energisparlösningar, tips om skonsamma städprodukter och förberedd sopsortering i bostäderna.

Solceller på flerfamiljshus med loftgång i grönområde

JAPP! SOLCELLER PÅ ALLA NYA LÄGENHETSPROJEKT

Från och med den 1 oktober 2018 kommer alla lägenhetsprojekt som vi säljer att ha solceller på taket. Just det, alla. Vartenda ett. Utan undantag. Och utan att det kostar kunderna ett öre extra.

Solcellssystemet kommer att ge ett energitillskott som i huvudsak används till fastighets- och hushållsel. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el. Vi är övertygade om att solenergi är framtiden, och det är vi inte ensamma om. Vi gör det här i samarbete med IKEA Group som redan säljer solenergilösningar för hem i flera europeiska länder.

Tillsammans tror vi på idén att göra grön energi tillgänglig för de många människorna. Vårt långsiktiga mål är att våra fastigheter, och lägenheterna i dem, ska bli självförsörjande på el. När det sker vet vi inte. Men vi vet att vi precis har tagit ett av våra bästa beslut någonsin och att vi har en fantastisk partner i IKEA Group.

Lågt pris med mening

Hur vi bygger, utan slarv, så att alla har råd att bo bra.

Klokt byggda hus

Hur vi förhåller oss till kvalitet i både processer och material.

BoKlok bygger för social hållbarhet

Vi bygger för gemenskap

Hur vi som byggbolag främjar demokrati och integration.