Kirseberg, Malmö

Lägenheter

Alla bilder
nails

Här befinner vi oss i vår byggprocess

Planering

Säljstart

Byggstart

Inflyttning

lamp

Klimatsmarta lägenheter i grönskande Sege Park

Nu planerar vi för nya kloka lägenheter i Malmö - klokare än något annat vi byggt förut.

I grönskande Sege Park utvecklas just nu Malmös mest hållbara bostadsområde, med fokus på delningsekonomi och framtidens boendelösningar. Den unika parkmiljön med sina historiska byggnader kompletteras med nya bostäder och gemensamma satsningar inom odling och delning.

Här ska vi bygga BoKlok Grönhult, ett bostadshus utöver det vanliga. Huset som består av 20 lägenheter i 4 våningar kommer att vara ett plusenergihus, vilket betyder att det kommer producera mer energi än vad det gör av med. Med hjälp av moderna och innovativa lösningar inom energi, värme- och vattenförbrukning samt social hållbarhet ska bostadshuset bidra till en bättre miljö och livskvalité, både för de som ska bo där idag och för de som ska bo i framtiden.

I den charmiga stadsdelen Kirseberg som också kallas "backarna", bor du på behagligt avstånd till Malmö centrum. I Kirseberg finns mysiga gränder och lummiga parker som Beijers Park och Sege Park. I närområdet finns flera förskolor, skolor, lekplatser, matbutik, restauranger och offentlig service. Här finns också bibliotek, sporthall och ett utomhusbad. Om du skulle sakna något har du cykelavstånd till Malmö centrum och storstadens utbud, men även stadsbussar och tåg finns nära till hands.

Fakta
Projektnamn BoKlok Grönhult
Bostäder 20 st
Månadsavg. från ca 3.450 kr
Pris från 1.760.000 kr
Antal rum 2-4 rum och kök
Boytor 55-85 kvm
Hustyp Lägenheter
Upplåtelseform Bostadsrätter
Inflyttning Våren 2023
Säljstart Hösten 2021
Intresseanmälan pågår

ETT BOSTADSHUS UTÖVER DET VANLIGA

BoKlok Grönhult blir BoKloks första plusenergihus, som kommer leda vägen för många fler hållbara hem. Målet är att de boende ska vara självförsörjande på värme och fastighetsel under större delen av året, samt reducera vattenförbrukningen betydligt. Åtgärder som är bra både för klimatet och för de boendes plånböcker.

Energi och värme: Huset får en kombination av solceller (varav 1/3 är hybridpaneler som producerar både el och värme), vindkraft i form av vindsnurror på taket samt batteri för lagring av el. Värmen från hybridpanelerna används till uppvärmning av bostäderna och överskottet kommer att återföras till bergvärmeborrhål - för ökad verkningsgrad. Batteriet gör det möjligt att spara och använda egenproducerad el när den bäst behövs. Bostäderna får också extra energieffektiva fönster samt tvåskiktsväggar med extra isolering. Den totala energianvändningen beräknas bli 90% lägre än dagens krav för nyproduktion.

Vatten: För att minska vattenförbrukningen installeras snålspolande blandare, dusch och WC, samtidigt som huset kommer återbruka regnvatten. Målet är att reducera vattenförbrukningen med 60-80%, utan att påverka livsstilen för de boende.


UTVECKLINGEN AV SEGE PARK

Med start år 2021 kommer 1000 nya bostäder, verksamheter och offentlig service växa fram i Sege Park. 

Det nya bostadsområdet kommer bli en testbädd för olika hållbarhetslösningar inom boende, där bland annat delningsekonomi får en framträdande roll. Det betyder att invånarna kan dela på varor och tjänster för att köpa och äga mindre, men samtidigt få tillgång till mer. Det ska bland annat byggas ett parkeringshus i trä, som kommer verka som en mobilitetsnod. Förutom plats för ca 600 bilar och ett cykelgarage kommer det finnas en mobilitetspool, där boende kan hyra bil, cykel eller lådcykel.

Läs mer om utvecklingen av Sege Park på Malmö stads hemsida


Hej, jag heter Malin Sloan!

Du kan mejla eller ringa mig om du har frågor. Jag kommer att vara din kontaktperson tills du flyttar in.

Våra lägenheter

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum som är stora nog för tvätt och tork, och förråd som du når från hallen.

2 rum och kök

fr 1.760.000 kr

55 kvm
Månadsavgift fr 3.450 kr
Balkong

Den har en hall med förråd och ingång till det (ovanligt!) stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Ett vitt IKEA kök som rymmer många middagsgäster. Öppet till vardagsrumssidan och vidare ut på balkongen, där det finns plats till både matbord och tomatplantor. Sovrum med garderob, och plats för dubbelsäng. Öppet och luftigt, men också en dörr som går att stänga. Perfekt.

Ta en rundtur

3 rum och kök

fr 2.270.000 kr

72 kvm
Månadsavgift fr 4.300 kr
Balkong

Hallen har både ett förråd som går att stänga och plats för hängande ytterkläder. Här är också ingången till det stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Det vita, moderna IKEA köket har stora arbetsytor och gott om förvaring och är öppet till vardagsrummet (loungehäng!) och den rymliga balkongen. Förutom vardagsrum och ett stort sovrum har denna trea ett rum till som kanske är ett arbetsrum. Eller ett barnrum. Eller ett hobbyrum. Vem vet?

Ta en rundtur

3 rum och kök

fr 2.270.000 kr

72 kvm
Månadsavgift fr 4.300 kr
Balkong

Hallen har både ett förråd som går att stänga och plats för hängande ytterkläder. Här är också ingången till det stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Det vita, moderna IKEA köket har stora arbetsytor och gott om förvaring och är öppet till vardagsrummet (loungehäng!) och den rymliga balkongen. Förutom vardagsrum och ett stort sovrum har denna trea ett rum till som kanske är ett arbetsrum. Eller ett barnrum. Eller ett hobbyrum. Vem vet?

Ta en rundtur

4 rum och kök

fr 2.670.000 kr

85 kvm
Månadsavgift fr 4.900 kr
Balkong

Entré med förråd och ingång till badrum med egen tvättmaskin och plats för torktumlare. Ett modernt, vitt IKEA kök som är öppet mot vardagsrummet och hela vägen ut på balkongen. Ett större sovrum på ena sidan, två små på den andra (praktiskt!) Och en rejäl klädkammare som rymmer det du vill dölja. Vad mer kan man begära av en modern fyra? Jo, trägolv, fönsterbrädor i natursten och vita väggar, som en bas till din egna inredningsstil.

Ta en rundtur

UTEMILJÖN

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan, och mysigt att sitta och läsa på balkongen - eller på en av bänkarna på gården. 

Från entrésidan som är riktad mot sydöst når du loftgången och trapphuset. Även om husen har flera våningar så känns entréerna ändå privata, tack vare loftgången. Nästan som radhusentréer, fast högre upp. Här finns också plats för cyklar, parkeringsplats för funktionshindrade samt en yta för avfallshantering. Övriga parkeringsplatser erbjuds i områdets parkeringshus, en kort promenad från tomten.

Balkongsidan som är riktad mot nordväst får kvällssol och utsikt mot gemensamma grönytor. Förrådsbyggnaderna hjälper till att skapa olika rum på gården och cyklar kan parkeras under bar himmel eller under tak. Lägenheterna på bottenplan har altan med egen grästäppa i olika storlekar.

På markytan kombinerar vi nya stenplattor med återbrukade stenplattor. Grönytorna får varierande planering av häck, träd, buskar, perenner och klätterväxter - för att skapa en lummig och välkomnande miljö. Det finns också ett flertal olika sittytor för den som vill umgås eller sitta för sig själv. Här finns helt enkelt en plats för alla. 

ODLING & GEMENSKAP

I BoKlok Grönhult kommer de boende få tillgång till gemensamma odlingsbäddar på tomten. Där kommer det finns gott om plats för både grönsaker, bär, kryddor - och grannar. Det blir en naturlig plats att samlas vid. 

Odlingsbäddarna bevattnas med återbrukat regnvatten som husets tak fångat upp och filtrerat, för att sedan kunna användas igen.


Nära allt det viktiga

I Sege Park har du nära till ett brett utbud av service samtidigt som du är omringad av vackra naturområden. I det direkta närområdet finns flera förskolor, roliga lekplatser och härliga parker som Sege Park och Beijers Park, där barnprogrammet Sommarlov spelas in. Med promenadavstånd till Kirseberg centrum är det nära till mysiga små gator, större matbutiker, vårdcentral, bibliotek och restauranger. Ett bredare serviceutbud finns på köpcentret Entré ca 2 km västerut där Malmö centrum också tar vid. Burlöv golfklubb och Segevångsbadet ligger endast 1 km österut och 1,5 km söderut når du Bulltofta rekreationsområde.

Förskola

300 m

Busshållplats

300 m

Matbutik

600 m

Skola

800 m

Sjukvård

1000 m

Tågstation

1200 m


Känns det intressant?

Anmäl intresse så håller vi dig uppdaterad! OBS – Detta är ingen bindande anmälan. Det enda du går med på är att ta emot information om projektet.

Anmäl intresseTryggt och bra och lika för alla

Vi har en lite annorlunda köpprocess.

Välkommen in!

Vi visar dig runt i våra visningshem.

Bostadsrättsförening

Vad innebär det egentligen att bo i en bostadsrättsförening?