Våra bostadsrätter är bland de billigaste i Sverige. Ändå har 4 av 10 svenskar inte råd att köpa av oss.

En av de viktigaste meningarna i vår affärsidé är den här: ”en ensamstående förskolelärare med ett barn ska kunna köpa en nybyggd lägenhet av oss och ändå ha pengar över till ett gott liv”. Vi gör allt vi kan för att det ska bli så. Till exempel har vi standardiserade byggmetoder, gör en stor del av jobbet i fabrik och bygger bara användbara kvadratmeter. Vi är dessutom försiktiga när vi köper mark. Om priset budas upp till tokiga nivåer eller om tomtens bearbetning är för kostsam, kliver vi hellre av.

Trots det har 4 av 10 vuxna svenskar inte råd att köpa en bostadsrätt från oss. Jo, de har råd med boendet, men det är också allt. I verkligheten ska ju pengarna också räcka till en och annan lunch på stan, lite sparande till semestern och kanske till att äga en begagnad bil.

Nej, när vi är för dyra för 40% av Sveriges vuxna befolkning, då är det illa. För inte tusan kan vi väl fortsätta att bygga städer där bara några av oss är välkomna? Då är det bättre ordnat i den svenska naturen. Här borgar Allemansrätten för att alla är välkomna oavsett hur tjock plånboken är.

LÅT ALLEMANSRÄTTEN GÄLLA PÅ BOSTADSMARKNADEN OCKSÅ.


När blev svensk byggpolitik så osvensk?

Bygg åt de rika och hoppas att resten löser sig.

Våra bostadsrätter är bland de billigaste i Sverige.

Ändå har 4 av 10 svenskar inte råd att köpa av oss.

Lite finsk sisu skulle göra den svenska bostadsmarknaden gott!

Lägstbjudande istället för högstbjudande?


Frostiga äpplen och löv på träbänk

Har du frågor?

Våra affärsutvecklare älskar att lyssna.