Hemma hos familjen Jonsson

Hemma hos Jonsson

Jenni och Emil köpte sin då nästan 10 år gamla BoKlok lägenhet vintern 2015, och ägnade de följande tre månaderna åt en totalrenovering av bostaden innan de äntligen kunde flytta in. Här trivs de och papillonen Gizmo nu utomordentligt bra på de 74 kvm, som är fördelade på tre rum och kök. Till bostaden hör också en egen uteplats med en liten tillhörande trädgårdstäppa, som Gizmo älskar. 

Då och då delar Jenni med sig av bilder från hemmet på Instagramkontot @nyagodset, och vi ska inte sticka under stol med att vi länge drömt om att få göra ett hemma hos-reportage från det här fantastiska "godset", så att fler kan få inspireras av den mysiga lägenheten. Häng med oss in på en digital husesyn!


VAR KOMMER DITT INTRESSE FÖR INREDNING IFRÅN?

Jag har nog alltid varit intresserad av heminredning. Jag möblerade om i mitt flickrum stup i kvarten när jag var liten, liksom många andra som tar inredningsintresset med sig upp i vuxen ålder.

Inredningsintresset är glädjande nog något som vi delar, jag och Emil. Vi har bott ihop i 13 år och renoverat, byggt och inrett mycket
tillsammans. Det satte fart ordentligt för sex år sedan när vi köpte en gammal
kolonistuga som vi rev och ersatte med en stuga i funkisanda, som vi byggde själva. Efter det har jag gått en homestylistutbildning och
jobbat ett tag i en färgaffär, vilket bara spätt på intresset ytterligare.

Jennis topp 3 bästa tips för en lyxigare vardag:

1. Ät på ditt finaste porslin varje dag.

2. Häng en kristallkrona i badrummet och klädkammaren. Kaos i övrigt därinne? Blir trots det mycket roligare med kristallen i taket!

3. Köp snittblommor eller plocka vad som finns att tillgå i naturen eller trädgården. Färska blommor är vardagslyx!

Vilka lösningar och detaljer i hemmet är ni extra nöjda med?

Vi älskar smarta lösningar, och lägger stor vikt vid detaljer. Ett exempel på det är att vi inte ville ha några synliga vägguttag på kaklet i köket. Vi har ett uttag på sidan av köksön och ett inuti en låda vid spishällen istället. Det till kaffebryggarna sitter iofs på väggen, men inte så det syns från vardagsrummet - det ska vara praktiskt också.

Vi har skapat gott om extra förvaring i bostaden. Klädkammaren har inretts med ett ribbsystem (liknande Elfa och IKEA Algot) från Mio, och rummen har fått vardera 4x50 cm garderober. För att skapa en snygg platsbyggd look på garderoberna har vi målat in stommar och täcksidor/passbitar i samma färg som väggarna är målade med.

"Vi har valt att måla lägenhetens väggar genomgående i samma kulör, Jotuns ”Tidlös” (S1002-y), och eftersom jag är lite ”nördig” har jag även målat in andra små detaljer, som pallen i köket och krokarna i hallen, i samma kulör.

Vi tycker det är jättefint med färg och mönster, men när vi kommer hem efter en stressig dag på jobbet är det skönt med lugnet som vi känner här hemma, och som väggfärgen är en stor del i. Då använder vi hellre en accentfärg på textilier, som är lätta att byta ut. Just nu är vi totalt insnöade på grönt som accentfärg."


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD