Hemma hos Emma Malmborg

Hemma hos Emma Malmborg

I en tvåa på fjärde våningen bor Emma Malmborg med vidunderlig utsikt över både havet och omgivningens takåsar. Huset är beläget bara en kvart ifrån Malmö city, men av stadspulsen märks ingenting - här råder lugnet, och Emma kan njuta av sol, utsikt och grönska på balkongen, som är hemmets juvel. 


VAD ÄR DET BÄSTA MED DIN BALKONG?

Utsikten är fantastisk! Eftersom jag bor på fjärde våningen med låga hus runtomkring ser jag ända till havet! Jag är också glad för att min balkong ligger på en hörna i sydvästläge, eftersom jag får sol hela dagen och på kvällen. Men växterna behöver mycket vatten! Jag tycker också om trägolvet och balkongväggarna av perforerad plåt, de tar lite vind och ger en insynsfri känsla samtidigt som jag kan se ut.

Jag vill att det ska kännas mysigt och hemtrevligt även ute på balkongen vilket jag försökt uppnå genom att göra plats för både möbler och växter, samt en matta på balkonggolvet. En matta gör att det känns lite mer som ett rum.

VILL DU BERÄTTA OM NÅGON SMART DIY-LÖSNING DU FIXAT MED?

Jag har bundit fast en spaljé i ena sidan av balkongräcket där jag hängt upp kryddväxterna. Det känns lite mer skyddat då. Sen har jag satt upp en liten ljusslinga med LED-dioder i taket ovanför, som ett rutnät. Det är jättefint när det är mörkt. Jag har hängt en ljusslinga längs med räcket också - belysning förhöjer den mysiga känslan även på kvällen. 

BESKRIV DIN HEMINREDNINGSSTIL

Min inredningsstil är modern och stilren men samtidigt personlig och hemtrevlig. Jag vill att hemmet ska kännas mysigt och välkomnande. Jag tycker om att kombinera det stilrena med färgklickar och saker som jag tycker om - som t.ex. Carolina Gynning-kuddarna och glasen, de är några av mina favoriter.

Jag hade möblerat hela bostaden i huvudet i förväg med hjälp av ritningarna. Jag visste precis vad jag ville ha för möbler och var de skulle placeras. Så när jag flyttade in var det bara att sätta igång och få allt gjort. Jag tog semester en vecka för att hinna ställa i ordning allt fort, det var jätteroligt. Mitt mål var att ha födelsedagskalas hemma 10 dagar efter inflyttningsdagen - och det hann jag! 


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD