Hemma hos familjen Mattisson

Hemma hos Mattisson

I takt med att sönerna Hugo och Axel blev äldre och allt mer självgående upplevde Ulrika och hennes man Andreas att den stora villan de bodde i passade familjens behov allt sämre. Dessutom ville de ju kunna ha tid över för friluftsliv och aktiviteter - inte lägga all sin fritid på underhåll av hus och en stor trädgård.

Sedan snart ett år bor familjen istället i ett kvadratsmart BoKlok radhus på 108 kvm, tillbyggt med ett vinterbonat uterum på ca 20 kvm, i populära brf Panorama i Sundsvall. Runt köksön kan det sitta allt från två till sex personer vid middagen, beroende på om sönernas flickvänner är med eller inte. Och den lediga tiden ägnas numera åt lustfyllda nöjen, så som Ulrikas stora inredningsintresse och sportaktiviteter. 


HUR FÖDDES DITT INTRESSE FÖR INREDNING?

Jag har nog alltid varit intresserad av färg och form, ända sedan barnsben, berättar Ulrika. Min far är konstnär och jag tecknade och målade mycket under uppväxten. Intresset för att uttrycka mig med inredning har sedan vuxit fram allt mer genom mina olika boenden.

Nu när barnen börjar bli vuxna och jag fått mer ”egen tid” finns tankar på att kanske göra något mer av intresset och starta eget i någon form – vi får se, avslutar Ulrika, som redan driver det populära inredningskontot @homebyulrika på Instagram.

ULRIKAS INSPIRATIONSKÄLLOR

Jag får mycket inspiration till heminredningen från olika bloggar, tex. addsimplicity.se och trendenser.se, och på Instagram inspireras jag av bl.a. juditadesign, josefingunhamre, stilsnack, bythereseknutsenno, moalundstrom och beate_breivik.

När jag har tid gillar jag att bläddra i inredningsmagasin också. Det finns även en hel del bra TV-program med arkitekt- och inredningsfokus som inspirerar mig.

Var i hemmet trivs familjen bäst?

I vårt tillbyggda uterum på ca 20 kvadratmeter! Vi använder ytan där ute som matplats på helgerna och när vi har gäster. Vi har suttit upp emot 15 personer runt matbordet där, och vi har också en liten ”loungehörna” med en ärvd vintagesoffa som vi klätt om i härlig rosa sammet där ute.

Vi har kunnat använda uterummet hela vintern tack vare isolering, vattenburen golvvärme och en kamin, men inte alltid haft öppet in till övriga bostaden när det varit som kallast. Då har vi öppnat upp när vi behövt ytan, bara.

"Vi satte skjutdörrar framför nischen i hallen. De går från golv till tak och döljer ett Elfa-förvaringssystem med stång och trådbackar. En stilren lösning som döljer mycket och minskar kravet på att alltid ha ordning i hallen, vilket är näst intill omöjligt för oss med alla skor, jackor och sportkläder...."


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD