Hemma hos familjen Pahlm

Hemma hos Pahlm

I det 117 kvadratmeter stora parhuset i Älvängen bor föräldralediga Madeleine Pahlm med sin matlagningsintresserade sambo Rickard och de två gemensamma barnen Cornelis på 1,5 år och Bonnie 4 månader.

Bilder: SE360


BESKRIV ER HEMINREDNINGSSTIL

Inredningen hos oss är varm och hemtrevlig. Vi gillar jordnära färger som skapar ett lugn och en mysig känsla. Det är viktigt för oss båda två att man som gäst ska känna sig välkommen hit, och att man ska vilja sätta sig vid bordet eller slå sig ner i soffan.

Förrutom att vara fin och hemtrevlig så föredrar vi om inredningen fyller en funktion - som till exempel vår köksö som sväljer alla matlagningsprylar, kokböcker och annat som familjens kock behöver ha i närheten.

VILKET RUM TRIVS NI BÄST I?

Det rum vi är mest nöjda med är vår matsalsdel i vardagsrummet. Vi älskar att bjuda hem vänner och familj på middag, och då är det där vi samlas - kring det vackert dukade bordet - och umgås medan vi äter gott.

Färgerna och känslan i den delen är precis som vi eftersträvade och såg framför oss: varm, hemtrevlig, jordnära och lugn - och samtidigt funktionell och med gott om förvaring! Väggen har vi målat i grått och gett lite struktur. Den gör sig perfekt med de materialval vi gjort i övrigt i rummet.

VAR HITTAR NI INSPIRATION TILL ER INREDNING?

Inspirationen kommer främst från Instagram, Pinterest och våra vänners hem. Det är verkligen toppen att ha vänner som också gillar inredning. Perfekt att kunna bolla idéer med dem, och att utbyta bra tips!

Sen inspirerar vi varandra också. Vår inredning hade aldrig varit så här bra om inte båda hade brytt sig och lagt sig i besluten. Som exempel så hade det nog blivit en grå soffa om Madeleine fått bestämma, men det sade Rickard absolut nej till - för "det har ju alla andra".

- Rickard är mycket mer vågad vad gäller färger, berättar Madeleine. Så det är han som sätter lite extra färg på vårt hem.

"Vårt tips är att följa olika taggar på Instagram, tex #boklok - där kan man få mycket smarta idéer från andra BoKlokare.  Vi brukar även söka på olika taggar till de rum vi letar inspiration till, och sedan klicka vidare därifrån."  


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD