Sommarstugan på andra våningen

På besök i sommarstugan på andra våningen

Karlstadparet Louise och Magnus letade länge efter en sommarstuga i trakterna kring Louises barndomsstad, Alingsås. Det mesta de kikade på var i behov av dyra renoveringar och mycket underhåll - alltså raka motsatsen till vad småbarnsföräldrar med villa och heltidsjobb behöver. Men så snubblade de över en återbudslägenhet på andra våningen i nybyggda BoKlok Sagoskogen i Stadsskogen i Alingsås. Prisvärt och underhållsfritt - det var inget att tveka på!


BERÄTTA OM ER SOMMARSTUGA

Vår "sommarstuga" är 53 kvadratmeter stor. Den är en tvåa på pappret, men vi får plats med både kök, vardagsrum, stort badrum, hall med mycket förvaring samt två sovrum på ytan. Den stora klädkammaren har nämligen gjorts om till ett litet barnrum...

Dessutom är den stora balkongen som ett extra rum under årets varmare månader, så det finns gott om ytor för familjen att röra sig på.

Döttrarnas våningssäng ser ut att vara måttbeställd och platsbyggd för utrymmet, men i själva verket är den en lagervara, och den monterades på plats inne i klädkammaren av paret.


"En stor matta under matbordet respektive soffgruppen bildar olika "rum i rummet". Det ger en tydlig avgränsning mot övriga funktioner i den öppna planlösningen, och bidrar till ordningen i sommarstugan."

På små ytor kan det vara en god idé att hålla sig till en enhetlig färgskala. I den här bostaden har man valt en svart/vit/grå bas på väggar och större möbler. Med små färgklickar i pastellig mint och dov lime samt lekfulla detaljer och material andas lägenheten trots basen mer sommarstuga, än permanent hem.


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD