Scandinavian modern

Scandinavian modern

Scandinavian Modern är inredningsstilen som består av raka linjer, minimalism och funktionalitet. Den innehåller ljusa, klassiska träslag, naturliga material, matta ytor och noga utvalda accentfärger. Den här bostaden är ett skolboksexempel på just den stilriktningen. Scandinavian Modern i praktiken, helt enkelt!


INREDNINGEN I HEMMET

Lägenheten är en stor 2 rok på nästan 70 kvadratmeter, så matbordets placering mitt i köket funkar fint. Utrymmet är tillräckligt stort och luftigt för att 8 personer ska kunna sitta bra runt det ljusa träbordet. Svart, vitt och ljusa träslag löper som en röd tråd genom bostaden, och i just det här utrymmet är accentfärgen en mild pastellgrön som det fina skåpet målats med.

De öppna bokhyllorna i vardagsrummet och likaså drinkvagnen i köket kräver sin disciplin för att inte ge en rörig känsla i utrymmet - men snyggt ordnade högar, uppblandat med avgränsande lådor och inredningsdetaljer, ger här ett intryck av ordning och reda, och föremålen på vagnen och i hyllorna utgör fina stilleben var för sig att vila ögat vid.

I sovrummet är det den rosa pallen som får stå för accentfärgen som är så viktig i Scandinavian Modern stilen. Att använda en pall eller stol som sängbord är för övrigt otroligt kvadratsmart - blir ni många till middagen är det bara att avlasta sängborden och utnyttja sittfunktionen!


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD