Tips för hemmakontoret!

Våra bästa tips för dig som vill fixa hemmakontoret!

Nytt år, ny start! Känslan av att vilja skapa ordning och börja på ny, fräsch kula är stark så här i början av året. Då kan ett hemmakontor vara en härlig plats att ha - oavsett om du vill använda platsen för studier, arbete, att skapa, betala räkningar eller bara slösurfa.

Men skippa otympliga hörnskrivbord och trista kontorsstolar på hjul, och skapa en annorlunda, mer kreativ oas för bara dig själv!


1. Tänk utanför ramarna

Du behöver inte välja ett regelrätt skrivbord. Med hjälp av bockar, ben och valfri bordskiva får du både en personlig och unik arbetsplats. Företaget PrettyPegs tillverkar möbelben och accessoarer till IKEA möbler. Ett tips är att välja yta efter behov, tycker du om att måla (eller fika) vid bordet så kan det vara bra att lägga en glasskiva över skrivbordet.

 

2. Smart förvaring

Förvara småsaker i fina lådor eller burkar för en renare arbetsyta. Det finns även många vägghängda alternativ som både är vackra och praktiska - kolla in IKEA Skådis!

 

3. Sätt upp en moodboard

En moodboard fungerar både motiverande och som en vacker färgklick vid skrivbordet. Tavlan kan du fylla med personliga foton, inspirerande citat, projekt och färgpaletter. Saknar du inspiration till din moodboard så kika in på Pinterest - där myllrar det av kreativa ideér.

 

4. Omge dig av gröna växter

Växter vid skrivbordet skapar positiv energi och ger liv till arbetsplatsen. Succulenter är ett bra alternativ eftersom de varken behöver mycket solljus eller vatten. 

 

5. Byt skrivbordsbild på datorn efter säsong och humör

En härlig bakgrundsbild på datorn är ett perfekt sätt att förnya datorn och inspirera dig för dagen. På Design Love Fest hittar du många vackra bakgrunder som görs i samarbete med konstnärer och fotografer - och de är gratis för privat bruk!

Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD