Stilfullt inreddd BoKlok tvårummare i Gävle

Här fick inredningsintresset en chans att växa sig större.

För några år sedan flyttade ambulanssjuksköterskan Cim in i BoKlok marklägenheten på 55 kvadratmeter i Hemlingby Södra – en ny stadsdel i Gävle. Lägenheten på två rum och kök gav henne tid och utrymme att odla sitt intresse för inredning.

kvinna med mellanblont hår sitter och läser inredningstidning vid ett matbord med vit duk och vita rosor i en vas

Hur föddes ditt intresse för inredning?

- Jag har alltid haft ett litet intresse för inredning som spirat under några år. Det växte sedan fram främst med denna lägenhet. Jag köpte den ungefär ett år innan den var färdigbyggd, vilket gav mig god tid att fundera på hur jag ville möblera och inreda. Dessutom har jag en vän som äger en inredningsbutik och som arbetar med homestyling och hon inspirerade mig mycket och väckte mitt intresse för inredning ännu mer.

Köks- och vardagsrumsdelen i den kvadratsmarta tvåan ger plats åt många användningsområden och Cim har inrett allt praktiskt och trivsamt med flera fina detaljer.

Jag gillar den öppna planlösningen i tvårumslägenheten som finns mellan kök och vardagsrum. Där spenderar jag den mesta tiden och är nöjd med helheten i rummet. Jag har en mysig vardagsrumsdel med en djup sammetsgrå soffa där jag fokuserat på detaljer och soffkuddar i färgerna blått, vitt, beige och grått. Allt passar så bra ihop med köksdelen. Mellan soffa och köksbord har jag en Vittsjö förvaringshylla från IKEA som är både praktisk och snygg med sina hyllor i klarglas och svarta ram.

På väggen ovan den inbjudande grå soffan med sina kuddar i olika former och färger finns en snygg kombination av tavlor och porträtt i svartvitt.

Ovanför soffbordet med vit marmorskiva, har Cim valt en stilfull taklampa bestående av hängande svarta kablar och nästintill guldiga, nakna glödlampor som matchas mot en ljushållare i guld och en söt beige vas på ett soffbord med bordsskiva i vit marmor.

I köksdelen finns även där en lampa i svart metall, med fem armar, ovanför ett bord med vit lång duk och fyra vita stolar. Vid köksfönstret hänger långa, vackra sammetsgardiner i blått.

Precis där köksdelen slutar innan man går in i sovrummet, finns ett utrymme för exempelvis en kontorsdel om man så vill. Och här har Cim inrett med ett skrivbord från IKEA i samma Vittsjö serie som förvaringshyllan – ett Vittsjö skrivbord samt en snygg vit stol med ben i trä. Tavlan ovanför skrivbordet med sin lek med bokstäver för orten Gävle sätter pricken över i.

Hyllserien Vittsjö finns även i det rymliga badrummet som därtill fått sig en matchande tjusig duschvägg i populär industristil, gjord av glas och en ram av svart metall. Det svarta mjukas upp med rosa badrumsmatta, rosa handdukar och flätade förvaringskorgar och tvättkorg i naturfärger och organiska material.

Just korgar finns även i förrådet i hallen där Cim har passat på att utnyttja ytan maximalt.

- Där har jag inrett med en byrå, skoställ samt korgar till mina skor, ytterkläder och träningskläder då jag spelar en del innebandy. Just korgar tycker jag är en snygg inredningsdetalj, samtidigt som de är praktiska för förvaring.

Var köper du helst inredning och möbler?

- Jag handlar möbler och inredning från olika butiker och hemsidor. I samband med att jag flyttade in i lägenheten köpte jag nya möbler från bland annat IKEA och Mio. H&M Home har en butik i Gävle och en bra webbshop med mycket snygg och prisvärd inredning. Jag handlar annars de flesta inredningsdetaljerna i en lokal inredningsbutik här i Gävle kallad Systrarna Erenlöf, som ägs av min vän Sofie och hennes syster Anna.

Var hämtar du din inspiration?

- Jag inspireras av olika Instagramkonton som just systrarnaerenlöf och olika taggar som exempelvis #inredning, #boklok, olika webbshoppar och inredningstidningar, men också av mina vänner och deras hem. Jag uppskattar BoKlok på Instagram där man får olika tips om till exempel praktiska lösningar och möblering från likvärdiga BoKlok bostäder. Det är också bra när BoKloks Instagram har olika teman som går att följa i stories, som till exempel badrumsinspo. Då får man en inblick från andra BoKlokare runt om i landet.

Har du några idéer för att göra om något i bostaden?

- Heltäckningsmatta i sovrummet är en idé jag har. Det är både mysigt och en snygg inredningsdetalj. Och på uteplatsen finns det mer utrymme så här finns möjligheten att bygga ett större trädäck som då skulle innebära plats åt både matbord samt en loungehörna.

Vi vill visa fler kvadratsmarta, lite mindre hem! Bor du också i en BoKlok tvåa eller kanske en etta och vill dela med dig av ditt hem? Följ oss på Instagram: @boklok och Facebook BoKlok Sverige. Tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas i våra sociala medier eller på vår webbsida Hemma Bäst!