BoKlok Grönhult

Välkommen till BoKlok Grönhult ett pilotprojekt och fullskaligt testlabb för innovativa och hållbara boendelösningar. Grönhult byggs i Sege Park i östra Malmö, med 20 riktigt kloka lägenheter i ett hus som kommer producera mer energi än vad det gör av med.

Illustrationsbild av lägenhetshuset i BoKlok Grönhult.

Vårt eget testlabb för hållbart boende

Byggandet står idag för ca 40% av världens samlade klimatpåverkan. För att vända utvecklingen behöver byggbranschen ställa om till ett mer hållbart byggande.

På BoKlok har vi arbetat med hållbara lösningar under många år och redan nu har våra hus ungefär hälften så stor klimatpåverkan som ett genomsnittligt hus. Men målet är att vi ska bli helt klimatneutrala.

Därför planerar vi nu för BoKlok Grönhult - ett spännande pilotprojekt i Sege Park i Malmö. I Sege Park utvecklas just nu Malmös nya hållbara stadsdel, med fokus på delningsekonomi och framtidens boendelösningar. Den unika parkmiljön med sina historiska byggnader kompletteras med nya bostäder och gemensamma satsningar inom odling och delning.

Våra klimatsmarta lägenheter

BoKlok Grönhult består av 20 bostadsrättslägenheter med 2-4 rum och kök, placerat mitt i grönskande Sege Park. Alla lägenheter får balkong med utsikt mot parken eller en rymlig altan med egen trädgårdstäppa. I fastigheten finns även hiss, gemensamma sittytor och stora odlingsbäddar.

Med hjälp av solceller, solfångare, vindblommor på taken och ett stort fastighetsbatteri kan BoKlok Grönhult förse inte bara sina egna bostadsinnehavare med förnyelsebar energi, men även sälja den energi som blir över. Genom att återbruka regnvatten minskar vi dessutom vattenåtgången rejält.