Färjestaden, Mörbylånga

Lägenheter

Alla bilder
nails

Här befinner vi oss i vår byggprocess

Planering

Säljstart

Byggstart

Inflyttning

lamp

Hej Färjestaden!

Letar du efter en prisvärd bostad. Nära havet och mitt bland grönskande natur. Och samtidigt nära staden? Är ditt svar ja - titta hit!

Snart kan du bo i ett nytt kvarter i lugn och ro. Med grönskade skog precis runt knuten, och havet med badmöjligheter bara en kort cykeltur (eller promenad) bort. Här kan drömmen om öliv i kombination med fastlandets utbud av arbete, uteliv och shopping bli sann. Du når nämligen Kalmar på ungefär en kvart med bil. Alternativt, på en halvtimme med buss eller cykelfärjan Dessi. Expansiva Färjestaden har mycket att erbjuda. Ett mysigt hamnområde med restauranger, caféer och populärt bad. Skolor, förskolor och flertalet föreningar, idrotter och gym att välja mellan. Och ett stort serviceutbud i och runt Ölands Köpstad. Till allt detta kan du lägga till Ölands unika och vackra natur med en massa att upptäcka och uppleva. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte!

Lägenheterna passar alla oavsett ålder och livssituation. Inuti är de ljusa och välplanerade med balkonger på våning två, och rymliga altaner med grästäppa på markplan. Dessutom finns det en parkeringsplats och ett förråd per bostad i kvarteret.

Fakta
Projektnamn BoKlok Gläntan
Bostäder 32 st
Månadsavg. från ca 3.210 kr
Pris från 1.195.000 kr
Antal rum 2-4 rum och kök
Boytor 55-85 kvm
Hustyp Lägenheter
Upplåtelseform Bostadsrätter
Inflyttning Våren 2022
Säljstart Vintern 2021
Intresseanmälan pågår


Hej, jag heter Susanne Neuhaus!

Du kan mejla eller ringa mig om du har frågor. Jag kommer att vara din kontaktperson tills du flyttar in.

Våra lägenheter

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum som är stora nog för tvätt och tork, och förråd som du når från hallen. Passa på att rensa när du flyttar in, så räcker det gott och väl.

2 rum och kök

fr 1.195.000 kr

55 kvm
Månadsavgift fr 3.210 kr
Balkong eller altan

Den har en hall med förråd och ingång till det stora (verkligen!) badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Ett vitt IKEA kök som rymmer många middagsgäster. Öppet till vardagsrumssidan och vidare ut på balkongen eller altanen som är stor nog att möbleras med matbord eller solsängar. Sovrum med garderob, och plats för dubbelsäng. Öppet och luftigt, men också en dörr som går att stänga. Perfekt.

Ta en rundtur

3 rum och kök

fr 1.395.000 kr

72 kvm
Månadsavgift fr 4.200 kr
Balkong eller altan

Hallen har både ett förråd med dörr som går att stänga och plats för hängande ytterkläder. Här är också ingången till det stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Det vita, moderna IKEA köket har stora arbetsytor och gott om förvaring och är öppet till vardagsrummet. I denna rätvända trea får en större soffa plats, eftersom väggen i vardagsrummet är längre än i den spegelvända planlösningen. Från vardagsrummet når du den möblerbara balkongen eller altanen. Förutom ett stort sovrum har denna trea ett rum till som kanske kan bli ett arbetsrum. Eller ett barnrum? Eller ett hobbyrum?

Ta en rundtur

3 rum och kök

fr 1.395.000 kr

72 kvm
Månadsavgift fr 4.200 kr
Balkong eller altan

Hallen har både ett förråd med dörr som går att stänga och plats för hängande ytterkläder. Här är också ingången till det stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Det vita, moderna IKEA köket har stora arbetsytor och gott om förvaring och är öppet till vardagsrummet. I denna spegelvända trea får ett större matbord plats, eftersom väggen i köket är längre än i den rätvända planlösningen. Från vardagsrummet når du den möblerbara balkongen eller altanen. Förutom ett stort sovrum har denna trea ett rum till som kanske kan bli ett arbetsrum. Eller ett barnrum? Eller ett hobbyrum?

Ta en rundtur

4 rum och kök

fr 1.625.000 kr

85 kvm
Månadsavgift fr 4.960 kr
Balkong eller altan

Entré med förråd och ingång till badrum med egen tvättmaskin och plats för torktumlare. Ett modernt, vitt IKEA kök som är öppet mot vardagsrummet och hela vägen ut på balkongen eller altanen. Ett större sovrum på ena sidan, två små på den andra (praktiskt!) Och en rejäl klädkammare som rymmer det du vill dölja. Vad mer kan man begära av en modern fyra? Jo, tjusiga golv, fönsterbrädor i natursten och vita väggar som en bas till din egna inredningsstil.

Ta en rundtur

UTEMILJÖN

Utemiljön i kvarteret är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan, och mysigt att sitta och läsa på balkongen eller altanen. Därför placerar vi alltid husen optimalt efter solens strålar och tomtens förutsättningar.

Kvarteret blir grönt med grusgångar som slingrar sig fram mellan husen, parkeringar och förråd. I mitten hittar man den gemensamma uteplatsen. Här finns det plats för möten och möjlighet att njuta av sommarens ljumma kvällar, samtidigt som barnen leker på naturlekplatsen precis intill.

EN ÄNNU KLOKARE AFFÄR!

Vi tycker det är synd om dina bostadsdrömmar ska behöva stanna upp på grund av Coronapandemin. För att underlätta ditt beslut och minska din risk när du ska köpa bostad, har vi sänkt förskottet!

Nu betalar du bara 10.000 kr i förskott, oavsett bostad – från tidigare 25.000 kr för lägenhet och 50.000 kr för småhus. Det betyder att avhoppskostnaden är begränsad till 10.000 kr om du inte kan fullfölja ditt köp.

Erbjudandet gäller under hela 2020. Självklart ingår också vårt trygghetspaket KlokAffär, en garanti för alla som köper bostad av BoKlok.

DU FÅR EL FRÅN SOLEN

Alla lägenhetsprojekt som vi säljer har solceller på taket. Just det, alla. Vartenda ett. Utan undantag. Och utan att det kostar kunderna ett öre extra*.

Solcellssystemet kommer att ge ett energitillskott som i huvudsak används till fastighets- och hushållsel. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el.

* Månadskostnaden kommer inte att påverkas i längden då detta är beräknat som ett medelvärde över flera år. De första åren kommer anläggningen att kosta, men efter några år kommer solcellerna att börja generera en årlig besparing till dig och din förening.


Nära allt det viktiga

Det nya kvarteret ligger mindre än 3 kilometer norrut från brofästet. Till fastlandet och Kalmar tar det en kvart med bil. Och ungefär en halvtimme med buss 404 eller cykelfärjan Dessi, som avgår från hamnen under april till september. Det finns både skolor och förskolor inom max 2,5 kilometers avstånd, och som täcker de första grundskoleåren. Förskolan Vitsippan, Färjestadens skola (F-4), Smaragdskolan (5-6) och Ölands Friskola (7-9) är några av dessa. På Ölands köpstad, som ligger 2,5 kilometer från bostaden finns matbutik och bibliotek. Och allt annat man behöver för en bekväm vardag. För den aktive finns det många alternativ. Exempelvis Färjeparken (en aktivitetsyta för spontanidrott) och sporthallen Färjehallen som båda ligger lite drygt 600 meter bort. Det finns också flertalet gym att välja mellan, och golfa kan du göra på Saxnäs golfklubb. Närmsta badplats är Granuddens strand och ligger 2 kilometer bort, precis intill Talluddens stugby där du kan gå en omgång av den mycket populära äventyrsgolfen.

Förskola

500 m

Skola

800 m

Busstation

800 m

Matbutik

2000 m

Vårdcentral

800 m

Hamnen

2500 m

Badplats

2000 m


Känns det intressant?

Anmäl intresse så håller vi dig uppdaterad! OBS – Detta är ingen bindande anmälan. Det enda du går med på är att ta emot information om projektet.

Anmäl intresseTryggt och bra och lika för alla

Mer om vår köpprocess

Tanken bakom BoKlok

Så här började det

Om att bo
i en bostadsrätt

Vad det innebär