Köp bostad av BoKlok

Vi vet att det är ett stort beslut att köpa en ny bostad oavsett om det är din första, andra eller sista. Och vi vill att du ska känna dig välinformerad och säker på ditt beslut. Här berättar vi hur det går till att köpa en bostad från oss från start, tills att det är dags att flytta in.

Så går det till att köpa en bostad av oss

Få svar på alla frågor

Några veckor innan säljstarten får du en unik inbjudan till en Presentationssida för projektet du anmält intresse för. Där hittar du svar på alla frågor du kan tänkas ha inför den viktiga säljstarten.

Det finns även filmer som beskriver kvarteret och bostäderna i detalj, vad det innebär att bo i en bostadsrätt samt vad som ingår när du köper en bostad i det specifika projektet.

boklok ikon föreställande en kalender med ett hus på mot grå träbakgrund

Säljstart

Vi vill att alla ska ha samma chans att få köpa en bostad från oss. Därför ser våra säljstarter lite annorlunda ut, men är ännu viktigare att inte missa! Det är nämligen då det avgörs i vilken ordning du får välja bostad via en oberoende turordningsdragning.

För att delta i säljstarten, och på så sätt ha chans att köpa en bostad, behöver du skicka in en turordningsanmälan. Den skickas ut ungefär ett par veckor innan säljstarten till alla som anmält sitt intresse för projektet. Turordningsdragningen sker under säljstarten som går att följa på webben.

Efter säljstarten får du ett mejl med ditt turordningsnummer och information om när du blir kontaktad för val av bostad.

Välj bostad och teckna förhandsavtal

Alla kontaktas en efter en, enligt turordningslistan för val av bostad. Det är en god idé att fundera på några reserver om ditt förstahandsval skulle vara taget. Under samtalet finns det gott om tid att ställa frågor.

När du har gjort ditt val skickas ett digitalt förhandsavtal för bostaden via mejl. Detta avtal är bindande. Så läs igenom det i lugn och ro och skriv sedan under med din e-signatur (Bank-ID).

För att få skriva förhandsavtal kan du behöva ett giltigt lånelöfte. Så ansök om lånelöfte hos din bank i god tid innan du blir kontaktad för att välja bostad!

I samband med att du skriver förhandsavtal behöver du också betala ett förskott.

BoKlok ikon av två hus och en hand som pekar på ett av dem mot röd träbakgrund
BoKlok ikon av avtal och en penna mot gul bakgrund

Teckna upplåtelseavtal

När det närmar sig inflyttning är det dags att teckna upplåtelseavtal. Det är ett avtal som tecknas mellan dig och bostadsrättsföreningen, och gör att du blir medlem i bostadsrättsföreningen.

När avtalet är tecknat får du en faktura på 10% av insatsen, minus förskottet som du redan har betalat. Resten av pengarna ska betalas innan du flyttar in.

Flytta in

Innan du får nycklarna till ditt nya hem, och kan flytta in på riktigt, ska du ha betalat hela insatsen – alltså priset på bostaden. Det visar du med ett kvitto på betald slutfaktura, som du får från din bank. När du hämtar nycklarna ska du också visa din legitimation.

ung man bärandes på en massa flyttlådor travade ovanpå varandra
bild av en hand som håller foton med heminredningsinspiration

IKEA Family medlemmar får lite extra

Som IKEA Family medlem får du lite extra när du köper bostad av oss:

  • Ett presentkort värt 3000 kronor på IKEA
  • Heminredningshjälp från IKEA

 

Förutom att IKEA Family medlemmar får lite extra så kommer dessutom all fast inredning i våra bostäder från IKEA.