SilviaBo Skrabelycke Mariastaden, Helsingborg
Se alla bilder

Nya trygga bostadsrättslägenheter i Helsingborg

I SilviaBo läggs stor vikt vid kloka lösningar för såväl fysiskt som psykiskt välmående – både inom- och utomhus. Det handlar om ljusa lägenheter med genomtänkta detaljer för ett bekvämt, praktiskt och tryggt boende, men även om levande gårdsmiljöer. Här kan boende njuta av inspirerande och sinnliga utemiljöer, och blomsterprakt i såväl växthus som odlingar. Dessutom står det gemensamma klubbhuset till förfogande året om. Vi vill att det ska kännas både tryggt och lustfyllt att leva i SilviaBo – ett hem du varken vill eller behöver flytta ifrån.

Bostäder

24 st

Pris

Ej fastställt

Avgift

Ej fastställt

Antal rum

2 - 3 Rum och kök

Boyta

55 - 72 kvm

Boendeform

Hyresrätter

Status

Kommande

Inflyttning

Ej fastställt

Hustyp

Lägenheter

Ta en promenad i kvarteret

I filmen tar vi dig igenom en illustrerad version av kvarteret en solig dag i augusti. Här kan du se hur grönt och skönt det kommer att bli när all grönska har haft tid att växa till sig.

illustrationsbild av klubbhus och växthus i SilviaBo Skrabelycke

Solstudie

Filmen visar hur solens strålar faller över husen en vacker sommardag i augusti. Psst! Tänk på att kringliggande hus och träd kan skugga.

sol som symboliserar solstudie
kvartersskiss av silviabo skrabelycke i helsingborg

Kvartersskiss

Här kan du se en illustrerad skiss av kvarteret. Alla bostäder på våning två är SilviaBo Plus-lägenheter.

Vill du titta på kvartersskissen lite mer noggrant? Du kan då välja att ladda ner den. Den innehåller då dessutom en detaljerad lägenhetsnumrering per våningsplan.

Ladda ner Ladda ner

Om bostäderna

Våra hem är i grunden enkla att möblera, men saknar skrytytor. Med en vanlig BoKlok-lägenhet som utgångspunkt har vi tillsammans med arkitektbyrån sandellsandberg, med den kände arkitekten Thomas Sandell i spetsen, adderat ett hundratal kloka lösningar för såväl fysiskt som psykiskt välmående. Det är dessa lösningar – och mervärden – som är skillnaden mellan en vanlig BoKlok-lägenhet och ett SilviaBo-hem. Stor omsorg har lagts vid olika anpassningsmöjligheter för olika sorters behov och ett tryggt åldrande, till den grad att ett SilviaBo-hem möter Boverkets förhöjda tillgänglighetskrav redan innan vårt tilläggserbjudande SilviaBo Plus lagts till. Här nedanför beskrivs en SilviaBo tvåa och trea.
Planlösning SilviaBo lägenhet två rum och kök

2 rum och kök, 55 kvm

Välkommen in i hallen som har både klädkammare och garderob. Härifrån nås även det genomgående, rymliga badrummet som har golvvärme med klinker samt kombimaskin, och en dörr vidare in till det ljusa sovrummet. Det vita IKEA köket med vitrinskåp har kyl/frys, diskmaskin samt ugn placerad på bekväm arbetshöjd. Från köket är det öppet mot vardagsrummet, och stora fönster bidrar med ett härligt ljusinsläpp och rymd. Från vardagsrummet når du också balkongen eller altanen. Lägenheten har minsta möjliga nivåskillnader för bästa framkomlighet och enkelt underhåll.

Läs om skillnaderna mellan SilviaBo och SilviaBo Plus här

Se visningsfilm
Ta en VR-tur
Planlösning av SilviaBo lägenhet tre rum och kök

3 rum och kök, 72 kvm

Välkommen in i hallen med både klädkammare och garderob som erbjuder gott om förvaring. Härifrån nås även det genomgående, rymliga badrummet som har golvvärme med klinker samt kombimaskin, och en dörr vidare in till det största sovrummet. Det vita IKEA köket med vitrinskåp har kyl/frys, diskmaskin samt ugn placerad på bekväm arbetshöjd. Fönstret ovanför diskbänken ger fin utsikt och ett extra ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du den härliga balkongen eller altanen och det mindre sovrummet. Hela lägenheten har minsta möjliga nivåskillnader för bästa framkomlighet och enkelt underhåll.

Läs om skillnaderna mellan SilviaBo och SilviaBo Plus här

Se visningsfilm
Ta en VR-tur

Bostadsområdet

SilviaBo Skrabelycke ligger i Mariastaden, norr om Helsingborgs stadskärna. Här bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva, både vad gäller service och vacker natur. Från bostaden är det gångavstånd till mataffär, gym, café och restauranger. Det finns flera busshållplatser i närområdet och tågstationen Maria station ligger 800 meter bort. Alla lägenheter har en härlig balkong att dricka morgonkaffet på och de boende delar dessutom på en prunkande trädgård med gemensamt klubb- och växthus.

Utöver grönskan på gården kommer projektet Demensvänligt Helsingborg bidra med ett promenadstråk som löper längs med kvarteret, och vidare ut mot ett helt nytt grönområde som Helsingborgs Stad utvecklar.

Tillgänglig utemiljö

På breda, jämna gångar tar du dig fram i den sinnliga trädgården. Här kan du sätta dig på någon av de många viloplatserna och låta ögat vila på perennerna i blomsterbädden, eller njuta av dofterna i bärlunden. Du som har gröna fingrar vill kanske vistas bland odlingslådorna, eller i växthuset, och i det gemensamma klubbhuset kan du duka upp för både fika och kortspel med grannarna. Stor tyngd läggs vid att skapa levande, trygga miljöer med möjligheter för både social samvaro och gemenskap för den som söker det – eller rofylld avskildhet för den som föredrar det. 

Här kan du läsa mer hur vi tänker när vi utformar ett SilviaBo-område. 

På bekvämt avstånd från bostaden finns förråd för cyklar och annat skrymmande som du inte vill eller kan förvara i ditt hem. Parkeringen med platser som är lite större än vanligt ligger nära bostadshuset. Bostäderna nås antingen genom ramp, trapp eller hiss.

Gemensamma mötesplatser

Utrustat med kök, toalett, matbord och mysig soffhörna är klubbhuset den perfekta platsen att mötas och umgås med dina grannar. Kanske över en kopp fika eller ett parti poker. Eller för att anordna ett större kalas för familj och vänner. Från klubbhuset når du också det gemensamma växthuset där ljuset strömmar in från alla håll, och ger perfekta möjligheter att skapa en grön oas där det också finns plats för en stunds lugn och ro.

Hållbarhet i fokus

Förutom att bygga våra hus i trä och låta solceller på taken ge ett extra tillskott av el, förbereder vi för enkel installation av laddstolpar i kvarteret. Regnvatten samlas upp av behållare under parkeringsytan, och leds sedan vidare ut till trädgården. Sedumtak som finns på klubbhus och komplementhus ger extra grönska och bidrar till både sänkta koldioxidhalter i luften och till ytterligare tillvaratagande av dagvatten. Dessutom ökar de den biologiska mångfalden.

SilviaBo Skrabelycke
Visa kartan

Nära till det mesta;

  • Mataffär

  • Vårdcentral/Sjukhus/Apotek

  • Restaurang/Café/Bageri

  • Skola

  • Park

  • Gym

  • Parkering

  • Hundrastgård

Markera alla
}
julia rehnström porträtt

"Gården i SilviaBo Skrabelycke omgärdas av lägenheter, klubbhus, växthus och högre vegetation för en ombonad känsla, men bevarar siktlinje åt nordöst där det finns befintlig natur. Vi har valt vegetation med omsorg för att uppfylla rekreationsvärden året om. Träd och växter kommer att bidra med vintergrönska, sprakande höstfärger, tidig vårblomning och doftande sommarblomning. Detta genererar även ekosystemtjänster, som i sin tur hjälper till att förbättra förutsättningar för miljön, omhändertagande av dagvatten och biologisk mångfald."

Julia Rehnström
Landskapsingenjör på Landskapsprojektören SYD AB
Ansvarig för vidareutvecklingen av den konceptuella utemiljön för SilviaBo

Skrabelycke – ett namn med både lokal och kunglig anknytning

Undrar du hur det kom sig att vårt första SilviaBo-område fick namnet Skrabelycke? Det är ett namn som har både lokalhistorisk och kunglig anknytning. Skrabelycke kallades nämligen den prästgård som fick ge plats för slottet Sofiero, byggt av kung Oscar II och uppkallat efter hans hustru Sofia. Med SilviaBo Skrabelycke knyter vi ihop dåtid och nutid, med en blinkning till Sofiero – ett hem döpt efter en drottning, precis som vårt seniorboende, SilviaBo.

grönksande utemiljö i SilviaBo Skrabelycke med gemensamt växthus och klubbhus