Illustrationsbild av innergård med klubbhus och växthus av SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden Helsingborg
Projektnamn
SilviaBo Skrabelycke
Bostäder
24 st
Pris
Ej fastställt
Avgift
Ej fastställt
Antal rum
2 - 3 Rum och kök
Boyta
55 - 72 kvm
Hustyp
Lägenheter
Boendeform
Bostadsrätter
Status
Kommande
Säljstart
15 september 2022
Inflyttning
November/December 2022
Anmäl intresse senast 1 sep!

Nya lägenheter för äldre vuxna i Helsingborg

I SilviaBo läggs stor vikt vid kloka lösningar för såväl fysiskt som psykiskt välmående – både inom- och utomhus. Det handlar om ljusa lägenheter med genomtänkta detaljer för ett bekvämt, praktiskt och tryggt boende, men även om levande gårdsmiljöer. Här kan boende njuta av inspirerande och sinnliga utemiljöer, och blomsterprakt i såväl växthus som odlingar. Dessutom står det gemensamma klubbhuset till förfogande året om. Vi vill att det ska kännas både tryggt och lustfyllt att leva i SilviaBo – ett hem du varken vill eller behöver flytta ifrån.

ikon i form av ett hus och ett hjärt och ska symbolisera intresseanmälan

Anmäl intresse och säkra din köplats!

Din intresseanmälan blir ditt köplatsnummer, som  i sin tur avgör i vilken ordning du får välja lägenhet. Är du först med att anmäla intresse, är det alltså du som får välja lägenhet som nummer ett vid säljstarten, osv.
 
Notera att möjligheten att anmäla intresse och ställa dig i kö stänger den 1 september 2022 klockan 12.00.

 

 

Vad får du?

Köper du en bostad i BoKlok Skrabelycke ingår en del extra förmåner. Förutom tillgång till det gemensamma klubb- och växthuset kan du njuta av utökad hjälp med fastighets- och trädgårdsskötsel. Dessutom har föreningen en helt egen trygghetsvärd, för att skapa en trygg och social boendemiljö. Personen kallar vi för SilviaBo-värd och kommer arrangera olika sociala aktiviteter för de boende och kan hjälpa till med diverse privata vardagssysslor som exempelvis beställa Rut/Rot-tjänster, handla och städa.

Förutom detta ingår uppvärmning, kallvatten, avfallshantering, ekonomisk förvaltning och Brf-tillägg i månadsavgiften. Och såklart Trygghetspaketet KlokAffär.

Om bostäderna

Våra hem är i grunden enkla att möblera, men saknar skrytytor. Med en vanlig BoKlok-lägenhet som utgångspunkt har vi tillsammans med arkitektbyrån sandellsandberg, med den kände arkitekten Thomas Sandell i spetsen, adderat ett hundratal kloka lösningar för såväl fysiskt som psykiskt välmående. Det är dessa lösningar – och mervärden – som är skillnaden mellan en vanlig BoKlok-lägenhet och ett SilviaBo-hem. Stor omsorg har lagts vid olika anpassningsmöjligheter för olika sorters behov och ett tryggt åldrande, till den grad att ett SilviaBo-hem möter Boverkets förhöjda tillgänglighetskrav redan innan vårt tilläggserbjudande SilviaBo Plus lagts till. Här nedanför beskrivs en SilviaBo tvåa och trea.
Planlösning SilviaBo lägenhet två rum och kök

2 rum och kök, 55 kvm

*Exempelpris: Pris 2 600 000 kr, avgift 3 800 kr/månad

*Exempelpris är uppskattade cirkapriser och cirkaavgifter. Det är alltså endast en indikation på priser och avgifter i projektet. När vi publicerar samtliga bostäders slutgiltiga pris och avgift kommer det att finnas bostäder till både ett lägre och högre pris än vad exempelpriset anger.

 

Välkommen in i hallen som har både klädkammare och garderob. Härifrån nås även det genomgående, rymliga badrummet som har golvvärme med klinker samt kombimaskin, och en dörr vidare in till det ljusa sovrummet. Det vita IKEA köket med vitrinskåp har kyl/frys, diskmaskin samt ugn placerad på bekväm arbetshöjd. Från köket är det öppet mot vardagsrummet, och stora fönster bidrar med ett härligt ljusinsläpp och rymd. Från vardagsrummet når du också balkongen eller altanen. Lägenheten har minsta möjliga nivåskillnader för bästa framkomlighet och enkelt underhåll.

Läs om skillnaderna mellan SilviaBo och SilviaBo Plus här

Ta en rundtur
Planlösning av SilviaBo lägenhet tre rum och kök

3 rum och kök, 72 kvm

*Exempelpris: 3 100 000 kr, avgift 4 900 kr/månad

*Exempelpris är uppskattade cirkapriser och cirkaavgifter. Det är alltså endast en indikation på priser och avgifter i projektet. När vi publicerar samtliga bostäders slutgiltiga pris och avgift kommer det att finnas bostäder till både ett lägre och högre pris än vad exempelpriset anger.

 

Välkommen in i hallen med både klädkammare och garderob som erbjuder gott om förvaring. Härifrån nås även det genomgående, rymliga badrummet som har golvvärme med klinker samt kombimaskin, och en dörr vidare in till det största sovrummet. Det vita IKEA köket med vitrinskåp har kyl/frys, diskmaskin samt ugn placerad på bekväm arbetshöjd. Fönstret ovanför diskbänken ger fin utsikt och ett extra ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du den härliga balkongen eller altanen och det mindre sovrummet. Hela lägenheten har minsta möjliga nivåskillnader för bästa framkomlighet och enkelt underhåll.

Läs om skillnaderna mellan SilviaBo och SilviaBo Plus här

Ta en rundtur
Illustrationsbild av kvarteret SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden Helsingborg
Illustrationsbild av innergård på SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden Helsingborg
Illustrationsbild av klubbhus och växthus i SilviaBo Skrabelycke i Mariastaden Helsingborg
+ 10 till

Välkommen in i en tvåa

Klicka igång filmen och låt oss visa dig runt, rum för rum i en SilviaBo-lägenhet på 55 kvadratmeter, fördelat på 2 rum och kök. 

illustrationsbild av vardagsrum i en silviabo lägenhet på 2 rum och kök
illustrationsbild av vardagsrum i en silviabo lägenhet på 3 rum och kök

Välkommen in i en trea

Klicka igång filmen och låt oss visa dig runt, rum för rum i en SilviaBo-lägenhet på 72 kvadratmeter, fördelat på 3 rum och kök. 

Ditt nya bostadsområde

SilviaBo Skrabelycke ligger i Mariastaden, norr om Helsingborgs stadskärna. Här bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva, både vad gäller service och vacker natur. Från bostaden är det gångavstånd till mataffär, gym, café och restauranger. Det finns flera busshållplatser i närområdet och tågstationen Maria station ligger 800 meter bort. Alla lägenheter har en härlig balkong att dricka morgonkaffet på och de boende delar dessutom på en prunkande trädgård med gemensamt klubb- och växthus.

Utöver grönskan på gården kommer projektet Demensvänligt Helsingborg bidra med ett promenadstråk som löper längs med kvarteret, och vidare ut mot ett helt nytt grönområde som Helsingborgs Stad utvecklar.

Tillgänglig utemiljö

På breda, jämna gångar tar du dig fram i den sinnliga trädgården. Här kan du sätta dig på någon av de många viloplatserna och låta ögat vila på perennerna i blomsterbädden, eller njuta av dofterna i bärlunden. Du som har gröna fingrar vill kanske vistas bland odlingslådorna, eller i växthuset, och i det gemensamma klubbhuset kan du duka upp för både fika och kortspel med grannarna. Stor tyngd läggs vid att skapa levande, trygga miljöer med möjligheter för både social samvaro och gemenskap för den som söker det – eller rofylld avskildhet för den som föredrar det. 

Här kan du läsa mer hur vi tänker när vi utformar ett SilviaBo-område. 

På bekvämt avstånd från bostaden finns förråd för cyklar och annat skrymmande som du inte vill eller kan förvara i ditt hem. Parkeringen med platser som är lite större än vanligt ligger nära bostadshuset. Bostäderna nås antingen genom ramp, trapp eller hiss.

Gemensamma mötesplatser

Utrustat med kök, toalett, matbord och mysig soffhörna är klubbhuset den perfekta platsen att mötas och umgås med dina grannar. Kanske över en kopp fika eller ett parti poker. Eller för att anordna ett större kalas för familj och vänner. Från klubbhuset når du också det gemensamma växthuset där ljuset strömmar in från alla håll, och ger perfekta möjligheter att skapa en grön oas där det också finns plats för en stunds lugn och ro.

Hållbarhet i fokus

Förutom att bygga våra hus i trä och låta solceller på taken ge ett extra tillskott av el, förbereder vi för enkel installation av laddstolpar i kvarteret. Regnvatten samlas upp av behållare under parkeringsytan, och leds sedan vidare ut till trädgården. Sedumtak som finns på klubbhus och komplementhus ger extra grönska och bidrar till både sänkta koldioxidhalter i luften och till ytterligare tillvaratagande av dagvatten. Dessutom ökar de den biologiska mångfalden.

Ta en promenad i ditt nya kvarter

I filmen tar vi dig igenom kvarteret en solig dag i augusti, och visar hur grönt och skönt det kommer att bli när all grönska har haft tid att växa till sig.

illustrationsbild av klubbhus och växthus i SilviaBo Skrabelycke

Kvartersskiss

Här kan du se en illustrerad skiss av ditt nya kvarter. Så att du enklare kan välja ut din favoritlägenhet.

Vill du titta på den lite mer noggrant? Under Mer information, längre ner på sidan finns denna som en nedladdningsbar version. Den innehåller dessutom en detaljerad lägenhetsnumrering per våningsplan.

Solstudie

Filmen visar hur solens strålar faller över husen en vacker sommardag i augusti. Psst! Tänk på att kringliggande hus och träd kan skugga.

sol som symboliserar solstudie
julia rehnström porträtt

"Gården i SilviaBo Skrabelycke omgärdas av lägenheter, klubbhus, växthus och högre vegetation för en ombonad känsla, men bevarar siktlinje åt nordöst där det finns befintlig natur. Vi har valt vegetation med omsorg för att uppfylla rekreationsvärden året om. Träd och växter kommer att bidra med vintergrönska, sprakande höstfärger, tidig vårblomning och doftande sommarblomning. Detta genererar även ekosystemtjänster, som i sin tur hjälper till att förbättra förutsättningar för miljön, omhändertagande av dagvatten och biologisk mångfald."

Julia Rehnström
Landskapsingenjör på Landskapsprojektören SYD AB
Ansvarig för vidareutvecklingen av den konceptuella utemiljön för SilviaBo

SilviaBo Skrabelycke
Aktivera kartan

Nära till det mesta;

 • Mataffär

 • Vårdcentral/Sjukhus/Apotek

 • Restaurang/Café/Bageri

 • Skola

 • Park

 • Gym

 • Parkering

 • Hundrastgård

Markera alla

Mer information

 • Köpresan och regler

  Köpresan och regler

  För att få köpa en bostad i SilviaBo Skrabelycke ska minst en i hushållet ha fyllt 55 år. Då SilviaBo i grunden är ett koncept framtaget i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet, vars syfte är att öka kunskapen om demenssjukdom i samhället, gäller också följande: Om det kan styrkas att en person i hushållet lever med förvärvade kognitiva svårigheter i vardagen, har den personen rätt att gå före i köplatslistan vid försäljningen.
   

 • Broschyrer

  Läs digitlat här. Eller ladda ner, spara och läs när det passar dig. 

  Projektbroschyr

 • Kvarterskiss

  Kvartersskiss

  Här kan du se och ladda ner en illustrerad skiss av kvarteret med lägenhetsnumrering per våningsplan. Här kan du exempelvis se var den bostad du är intresserad av ligger. Vi reserverar oss för eventuella förändringar och avvikelser.

 • Förråd och parkering

  Förråd

  Det finns totalt 21 stycken förråd att hyra. 3 stycken ligger på våning 1, och 6 stycken på våning 2-4. På våning 1 finns även ett större förvaringsrum för exempelvis barnvagnar och rullatorer. 

  Parkering

  Det finns 13 parkeringsplatser i kvarteret att hyra. Parkeringsplatserna är större än traditionella parkeringsplatser för ökad tillgänglighet. I kvarteret finns dessutom ett gemensamt cykelförråd med plats för 40 stycken cyklar.

Kontakt

Foto av Anna Ernér mäklare på Svenska Mäklarhuset

Anna Ernér Mäklare

Jag hjälper dig i din köpresa och svarar på alla frågor som handlar om bostadsköp, visningar och avtal.

0704-82 27 19

anna.erner@smh.se

Foto av Emma Ask kundansvarig på BoKlok

Emma Ask Kundansvarig

Jag svarar gärna på frågor om projektet och är din kontaktperson när du har köpt en bostad, ända fram till inflyttning.

072-176 44 83

emma.ask@boklok.se

Intresseanmälan för SilviaBo Skrabelycke, Helsingborg

Fyll i formuläret så sparar vi dina uppgifter i vårt kundregister och håller dig informerad. Var noga med att ange rätt e-post och mobilnummer så att du inte missar viktig information. Detta är alltså inte en bokning av en bostad eller bindande anmälan. Observera att det kan ta en stund innan du får en bekräftelse på din intresseanmälan.

Sökande

Genom att klicka på skicka bekräftar jag att jag har tagit del av informationen nedan och är väl införstådd med dess innebörd.

Uppgifterna som du lämnat ovan behandlas av BoKlok Housing AB (”BoKlok” eller ”vi”) som personuppgiftsansvarig. Det betyder att BoKlok ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagstiftning. Uppgifterna används av BoKlok och dess samarbetspartners för att vi ska kunna registrera dig i vårt kundregister för det projekt som du har anmält intresse för. Vi använder även uppgifterna för att skicka dig information och marknadsföring om, eller med anknytning till projektet, till kundundersökningar och även om andra projekt som vi tror kan vara intressanta för dig baserat på uppgifterna du har lämnat oss ovan. Vi kan komma att kontakta dig via telefon, mail, sms eller post.

Vill du inte längre ta emot information och marknadsföring från oss, vänligen kontakta oss på kontakt@boklok.se eller 020-265565. För mer information om BoKloks personuppgiftsbehandling och dina rättigheter kan du läsa här: boklok.se/användarvillkor.

Skrabelycke – ett namn med både lokal och kunglig anknytning

Undrar du hur det kom sig att vårt första SilviaBo-område fick namnet Skrabelycke? Det är ett namn som har både lokalhistorisk och kunglig anknytning. Skrabelycke kallades nämligen den prästgård som fick ge plats för slottet Sofiero, byggt av kung Oscar II och uppkallat efter hans hustru Sofia. Med SilviaBo Skrabelycke knyter vi ihop dåtid och nutid, med en blinkning till Sofiero – ett hem döpt efter en drottning, precis som vårt seniorboende, SilviaBo.

grönksande utemiljö i SilviaBo Skrabelycke med gemensamt växthus och klubbhus