Bo klokt i framtiden

Ibland vill man planera inför sitt nya boende på lite längre sikt. Ibland vill man bara drömma lite grann om framtiden.

Här beskriver vi de områden som vi planerar att bygga först lite längre fram i tiden. Det är ännu lite för tidigt att anmäla intresse för de bostadsområden som presenteras här, men håll utkik på projektsidorna – tiden går fort och snart har vi möjlighet att berätta mer och ta emot intresseanmälningar!

SilviaBo Skrabelycke, Helsingborg

Typ av bostäder: Seniorbostäder i form av lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: 2022/2023

I Mariastaden i Helsingborg bygger vi vårt boendekoncept för äldre – SilviaBo. Ett klokare seniorboende med hem som man vill och kan bo kvar i länge. I SilviaBo Skrabelycke skapar vi 20-talet hem för seniorer, förberedda för att tryggt åldras i, med smarta lösningar för fysiskt och psykiskt välmående. Utomhusmiljön skapar möjligheter för social samvaro & gemenskap och i närområdet hittas allt man behöver för en bekväm vardag.

Läs mer om SilviaBo

Ragnars gärde, Forssjö, Katrineholm

Typ av bostäder: Parhus, radhus
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: hösten 2022
Planerad inflyttning: första halvåret av 2024

Sex kilometer utanför Katrineholm i Forssjö på Ragnars gärde planerar vi för ett nytt attraktivt bostadsområde med ca 50 rad- och parhus i form av bostadsrätter. BoKlok bygger hus som kommer att smälta in med befintlig bebyggelse och bidra till mervärde för orten. Ragnars gärde har närhet till natur, vatten och aktivitetsmöjligheter för alla.

Mer information om Ragnars gärde

Björröd, Landvetter

Typ av bostäder: flerfamiljshus / lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: våren 2023
Planerad inflyttning: vintern 2024/25

BoKlok utvecklar tillsammans med OBOS en grön trädgårdsstad i Björröd, 20 minuter utanför Göteborg. BoKlok planerar för 160 bostadsrätter fördelat på olika huskroppar på mellan två till fyra våningar. Husen av trä ska ha kulörer med lantlig känsla och smälta in med omgivande småhusbebyggelse och natur. Bäckar, vattendrag och den gamla ängsmarken blir en naturlig del av nybebyggelsen.

Mer information om Björröd på Härryda kommuns hemsida

Mölletorp, Karlskrona

Typ av bostäder: Lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: Start under 2023

Ungefär 1 mil från Karlskrona centrum, i anslutning till Spandelstorp och Hässlegården, ligger det natursköna området Mölletorp. Här ska ett helt nytt bostadsområde växa fram, där vi planerar för en blandad bebyggelse av lägenheter och hus, som tillsammans ska bilda ett hemtrevligt kvarter. I omgivningarna runt om hittas fin natur och härliga promenadstråk. Det finns bra kommunikationer och det ligger nära handelsplatsen i Lyckeby.

Mer information på Karlskronas kommuns hemsida

Frösö Sportstuga, Östersund

Typ av bostäder: Lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: Start under 2023

Frösön (Jämtlands vagga) ligger med broförbindelser mot fastlandet, och endast 10 minuters cykeltur in till stadskärnan i Östersund. Strax intill Frösöberget och granne med det som tidigare var Frösö Zoo, planerar vi för ett nytt bostadsområde med ett 50-tal lägenheter i två våningar. Området är omgärdat av vacker natur som erbjuder flertalet rekreationsmöjligheter, inte minst i anslutning till Frösö Sportstuga, som ska bevaras och renoveras.

Mer information på Östersund kommuns hemsida.

Norrlandet, Gävle

Typ av bostäder: Lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: 2023

Norrlandet som är Gävlebuktens norra kust, karaktäriseras av dess vackra skärgårdsnatur. Det nya bostadsområdet med ett 60-tal lägenheter vi planerar att bygga ligger i skogslandet, väster om Engesberg och norr om Bönavägen alldeles intill havet. På gångavstånd finns badplats, småbåtshamnen Huseliiharen med restaurang och promenadstråket ”kustleden”. Det finns också bra gång- och cykelvägar samt bussförbindelse in till centrala Gävle som ligger cirka en mil bort.

Mer information på Gävle kommuns hemsida

Tomtebo strand, Umeå

Typ av bostäder: Lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: 2023
Planerad inflyttning: 2024

Tomtebo strand är ett samverkansprojekt mellan Umeå kommun, privata byggaktörer och kommunala bolag. Området ligger intill Nydalasjön, mellan Tomtebo och universitetsområdet. Här planeras för en stadsdel med höga ambitioner med människan och hållbarheten i fokus. En grön stadsdel, nära skog, sjö, stora arbetsplatser, centrum och Kolbäcken som slingrar sig genom bostadsområdet.

Mer information om Tomtebo strand