Bo klokt i framtiden

Ibland vill man planera inför sitt nya boende på lite längre sikt. Ibland vill man bara drömma lite grann om framtiden.

Här beskriver vi de områden som vi på BoKlok planerar att bygga först lite längre fram i tiden. Det är ännu lite för tidigt att anmäla intresse för de bostadsområden som presenteras här, men håll utkik på projektsidorna – tiden går fort och snart har vi möjlighet att berätta mer och ta emot intresseanmälningar!

Spåningslanda, Alvesta

Typ av bostäder: Radhus och parhus
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: 2024

Inom kort kan vi presentera Alvestas första BoKlok område. På naturnära läge i utkanten av småländska Alvesta planerar vi för ett nytt kvarter som ligger drygt en mil från Växjö och med närhet till väg 25. Det är dessutom cykelavstånd in till Alvesta station, varifrån du kan ta dig vidare med tåg åt både norr och söder. Närområdet erbjuder flertalet fritidsaktiviteter året om.

Spåningslanda är del av ett utvecklingsområde. Mer information på Alvesta kommuns hemsida

Hjärup Västerstad, Staffanstorp

Typ av bostäder: lägenheter och radhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2024 för etapp 1
Planerad inflyttning: 2025 för etapp 1

BoKlok utvecklar tillsammans med Skanska ett helt nytt bostadsområde i Hjärup, med unikt läge i direkt anslutning till tågstationen. I Hjärup Västerstad ska det byggas hyresrätter, bostadsrätter och ett gemensamt torg med centrumfunktioner. BoKlok planerar för cirka 100 radhus och 70 lägenheter i flertalet etapper. I området ska också skola och förskola byggas och gröna miljöer ska anläggas.

Mer information på Staffanstorp kommuns hemsida

Solhöjden, Timrå

Typ av bostäder: radhus och parhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2024
Planerad inflyttning: 2025

Nära hav, skog och mark ligger Solhöjden i Timrå kommun. Kommunen storsatsar för att utveckla området med fler bostäder och BoKlok planerar för att bygga drygt 40 hem i hållbara kvarter med ytor för gemenskap och lösningar för en hållbar livsstil. I närområdet finns service såsom butiker, vårdcentral och pendlingsmöjligheter samt skola och aktivitetsformer. (Bilden är en exempelbild och visar inte nödvändigtvis färdigställda hem från BoKlok.)

Mer information på Timrå kommuns hemsida

Starrkärrs-Torp, Älvängen, Ale kommun

Typ av bostäder: flerfamiljshus - lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer senare
Planerad inflyttning: information kommer senare

I södra delen av Älvängen i Starrkärrs-Torp, planerar BoKlok tillsammans med Skanska att skapa ett bostadsområde med plats för drygt 600 nya hållbara hem. BoKlok planerar för ca 200 hem i flerfamiljshus av trä samt trygga kvarter, där den omgivande naturen får inspirera till gröna ytor för aktiviteter och gemenskap i området. Hela området ligger vackert beläget omgivet av skog och ängsmark, med lite mer än tre mil till Göteborg och ca fyra mil från Trollhättan.  

Norra Lillån, Örebro

Typ av bostäder: flerfamiljshus - lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer senare
Planerad inflyttning: information kommer senare

Öster om handelsplats Lillån Center, cirka sex kilometer från Örebro centrum, ligger Norra Lillån. Här ska ett nytt bostadsområde växa fram med närhet till service, skola, affärer och gröna promenadstråk. Strax intill ligger vacker skog och mark samt Sättrabäcken. BoKlok planerar här för att bygga flerfamiljshus med plats för minst 300 hem. Visionen är att forma ett kvarter med grönskande inslag och ytor för aktiviteter och möten för de boende.

Mer information på Örebro kommuns hemsida

Björröd, Landvetter

Typ av bostäder: flerfamiljshus / lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: våren 2023
Planerad inflyttning: vintern 2024/25

BoKlok utvecklar tillsammans med OBOS en grön trädgårdsstad i Björröd, 20 minuter utanför Göteborg. BoKlok planerar för 160 bostadsrätter fördelat på olika huskroppar på mellan två till fyra våningar. Husen av trä ska ha kulörer med lantlig känsla och smälta in med omgivande småhusbebyggelse och natur. Bäckar, vattendrag och den gamla ängsmarken blir en naturlig del av nybebyggelsen.

Mer information om Björröd på Härryda kommuns hemsida

Frösö Sportstuga, Östersund

Typ av bostäder: lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: start under 2023

Frösön som är Jämtlands vagga, ligger med broförbindelser mot fastlandet med tio minuters cykeltur in till stadskärnan i Östersund. Strax intill Frösöberget och granne med det som tidigare var Frösö Zoo, planerar BoKlok för ett nytt bostadsområde med ett 50-tal lägenheter i två våningar. Området är omgärdat av vacker natur med flertalet rekreationsmöjligheter, inte minst i anslutning till Frösö Sportstuga som ska bevaras och renoveras.

Mer information på Östersund kommuns hemsida

Norrlandet, Gävle

Typ av bostäder: lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2022
Planerad inflyttning: 2023

Norrlandet som är Gävlebuktens norra kust, karaktäriseras av dess vackra skärgårdsnatur. Det nya bostadsområdet med ett 60-tal lägenheter där BoKlok planerar att bygga ligger i skogslandet, väster om Engesberg och norr om Bönavägen alldeles intill havet. På gångavstånd finns badplats, småbåtshamnen Huseliiharen, med restaurang och promenadstråket ”kustleden”. Bra gång- och cykelvägar finns samt bussförbindelse till centrala Gävle som ligger cirka en mil bort.

Mer information på Gävle kommuns hemsida

Tomtebo strand, Umeå

Typ av bostäder: lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2023
Planerad inflyttning: 2024

Tomtebo strand är ett samverkansprojekt mellan Umeå kommun, privata byggaktörer och kommunala bolag. Området ligger intill Nydalasjön, mellan Tomtebo och universitetsområdet. Här planeras för en stadsdel med hållbarhet och människa i fokus. Visionen är en grön stadsdel där Kolbäcken slingrar sig genom bostadsområdet med närhet till skog och sjö samt arbetsplatser och centrum.

Mer information om Tomtebo strand