Bo klokt i framtiden

Ibland vill man planera inför sitt nya boende på lite längre sikt. Ibland vill man bara drömma lite grann om framtiden. Så om du är nyfiken på var BoKlok ska bygga härnäst, kan du ta en titt på bostadsområden där vi planerar att bygga lite längre fram i tiden. Det är ännu lite för tidigt att anmäla intresse för dem, men håll utkik – tiden går fort och snart kan vi berätta mer och ta emot din intresseanmälan!

Bunkeflostrand, Malmö

Gottorp i Bunkeflostrand fortsätter att utvecklas med bostäder och ett nytt centrum, som ska bli en naturlig mötesplats för de boende. Tillsammans med Skanska utvecklar BoKlok en levande stadsdel med blandad bebyggelse, sociala ytor och god service, som ska locka till en aktiv livsstil och samtidigt ge utrymme för lugn och återhämtning. Med begränsad trafik skapas också en säkrare tillvaro, inte minst för barnen.

Upptäck mer om Gottorp på Skanska Bostads hemsida

Typ av bostäder: lägenheter och radhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2024
Planerad inflyttning: 2025/2026

Marieholm, Eslöv

Typ av bostäder: parhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: hösten 2023
Planerad inflyttning: höst/vinter 2024

I östra Marieholm ska BoKlok bygga 12 bostadsrätter i sex parhus. Fem befintliga stora träd har fått styra utformandet av ett kvarter med fokus på gemenskap och hållbar livsstil. Husen får solceller på taken och ska omgärda en bilfri grönyta med plats för gemenskap vid odlingslådor och i växthus. Laddstolpar ska placeras på en gemensam parkering. Området har närhet till skolor, affärer och järnvägsstation. 

Mer information på Eslöv kommuns hemsida

Starrkärrs-Torp, Älvängen, Ale kommun

Typ av bostäder: flerfamiljshus - lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer senare
Planerad inflyttning: information kommer senare

I södra delen av Älvängen i Starrkärrs-Torp, planerar BoKlok tillsammans med Skanska att skapa ett bostadsområde med plats för drygt 600 nya hållbara hem. BoKlok planerar för ca 200 hem i flerfamiljshus av trä samt trygga kvarter, där den omgivande naturen får inspirera till gröna ytor för aktiviteter och gemenskap i området. Hela området ligger vackert beläget omgivet av skog och ängsmark, med lite mer än tre mil till Göteborg och ca fyra mil från Trollhättan.  

Norra Lillån, Örebro

Typ av bostäder: flerfamiljshus - lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer senare
Planerad inflyttning: information kommer senare

Öster om handelsplats Lillån Center, cirka sex kilometer från Örebro centrum, ligger Norra Lillån. Här ska ett nytt bostadsområde växa fram med närhet till service, skola, affärer och gröna promenadstråk. Strax intill ligger vacker skog och mark samt Sättrabäcken. BoKlok planerar här för att bygga flerfamiljshus med plats för minst 300 hem. Visionen är att forma ett kvarter med grönskande inslag och ytor för aktiviteter och möten för de boende.

Mer information på Örebro kommuns hemsida