Bo klokt i framtiden

Ibland vill man planera inför sitt nya boende på lite längre sikt. Ibland vill man bara drömma lite grann om framtiden.

Här beskriver vi de områden som vi på BoKlok planerar att bygga först lite längre fram i tiden. Det är ännu lite för tidigt att anmäla intresse för de bostadsområden som presenteras här, men håll utkik på projektsidorna – tiden går fort och snart har vi möjlighet att berätta mer och ta emot intresseanmälningar!

Litet växthus på stor grön yta vid parhus.

Marieholm, Eslöv

Typ av bostäder: parhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: hösten 2023
Planerad inflyttning: host/vinter 2024

I östra Marieholm ska BoKlok bygga 12 bostadsrätter i sex parhus. Fem befintliga stora träd har fått styra utformandet av ett kvarter med fokus på gemenskap och hållbar livsstil. Husen får solceller på taken och ska omgärda en bilfri grönyta med plats för gemenskap vid odlingslådor och i växthus. På en gemensam parkering ska laddstolpar plaveras. Området har närhet till skolor, affärer och järnvägsstation. 

Mer information på Eslöv kommuns hemsida

Ursviken, Skellefteå

Typ av bostäder: radhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer
Planerad inflyttning: 2024

Öster om Skellefteå i Ursviken, fem km från Northvolts kommande fabrik, ska BoKlok bygga ett familjevänligt kvarter med 26 radhus. Husen byggs i trä och får solceller på taken. Planerad byggstart är våren/sommaren 2023. I Ursviken finns grundskolor, affär och hälsocentral.

Mer om kvarteret i BoKloks pressmeddelande

Jakobsdalen, Borlänge

Typ av bostäder: lägenheter 2 - 4 rok
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: hösten 2023
Planerad inflyttning: våren 2025

I Borlänge utvecklas just nu Jakobsdalen – en ny stadsdel med fokus på social och ekologisk hållbarhet. Här ska BoKlok bygga 32 lägenheter i form av 2-4 rum och kök, med närhet till både centrum och vacker natur vid Nygårdsravinen. Det nya området får en variation av bostäder, torg, parker och mötesplatser.

Mer information på Borlänge kommuns hemsida

Västra Sömsta, Köping

Typ av bostäder: radhus och parhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: Mars 2023
Planerad inflyttning: hösten 2024

Nära skog och natur planerar BoKlok att bygga 40 radhus och parhus i ett nytt attraktivt villaområde i Västra Sömsta, 2,5 km från Köping centrum. Perfekt för barnfamiljer med bra förskolor och skolor i närområdet samt vackra omgivningar där barnen kan leka. Området har gångavstånd till busshållplats, tågstation samt mataffär och köpcentrum några kilometer bort.

Mer information på Köpings kommuns hemsida

Hjärup Västerstad, Staffanstorp

Typ av bostäder: lägenheter och radhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2024 för etapp 1
Planerad inflyttning: 2025 för etapp 1

BoKlok utvecklar tillsammans med Skanska ett helt nytt bostadsområde i Hjärup, med unikt läge i direkt anslutning till tågstationen. I Hjärup Västerstad ska det byggas hyresrätter, bostadsrätter och ett gemensamt torg med centrumfunktioner. BoKlok planerar för cirka 100 radhus och 70 lägenheter i flertalet etapper. I området ska också skola och förskola byggas och gröna miljöer ska anläggas.

Mer information på Staffanstorp kommuns hemsida

Solhöjden, Timrå

Typ av bostäder: radhus och parhus
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2024
Planerad inflyttning: 2025

Nära hav, skog och mark ligger Solhöjden i Timrå kommun. Kommunen storsatsar för att utveckla området med fler bostäder och BoKlok planerar för att bygga drygt 40 hem i hållbara kvarter med ytor för gemenskap och lösningar för en hållbar livsstil. I närområdet finns service såsom butiker, vårdcentral och pendlingsmöjligheter samt skola och aktivitetsformer. (Bilden är en exempelbild och visar inte nödvändigtvis färdigställda hem från BoKlok.)

Mer information på Timrå kommuns hemsida

Starrkärrs-Torp, Älvängen, Ale kommun

Typ av bostäder: flerfamiljshus - lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer senare
Planerad inflyttning: information kommer senare

I södra delen av Älvängen i Starrkärrs-Torp, planerar BoKlok tillsammans med Skanska att skapa ett bostadsområde med plats för drygt 600 nya hållbara hem. BoKlok planerar för ca 200 hem i flerfamiljshus av trä samt trygga kvarter, där den omgivande naturen får inspirera till gröna ytor för aktiviteter och gemenskap i området. Hela området ligger vackert beläget omgivet av skog och ängsmark, med lite mer än tre mil till Göteborg och ca fyra mil från Trollhättan.  

Norra Lillån, Örebro

Typ av bostäder: flerfamiljshus - lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: information kommer senare
Planerad inflyttning: information kommer senare

Öster om handelsplats Lillån Center, cirka sex kilometer från Örebro centrum, ligger Norra Lillån. Här ska ett nytt bostadsområde växa fram med närhet till service, skola, affärer och gröna promenadstråk. Strax intill ligger vacker skog och mark samt Sättrabäcken. BoKlok planerar här för att bygga flerfamiljshus med plats för minst 300 hem. Visionen är att forma ett kvarter med grönskande inslag och ytor för aktiviteter och möten för de boende.

Mer information på Örebro kommuns hemsida

Tomtebo strand, Umeå

Typ av bostäder: lägenheter
Upplåtelseform: bostadsrätter
Planerad säljstart: 2023
Planerad inflyttning: 2024

Tomtebo strand är ett samverkansprojekt mellan Umeå kommun, privata byggaktörer och kommunala bolag. Området ligger intill Nydalasjön, mellan Tomtebo och universitetsområdet. Här planeras för en stadsdel med hållbarhet och människa i fokus. Visionen är en grön stadsdel där Kolbäcken slingrar sig genom bostadsområdet med närhet till skog och sjö samt arbetsplatser och centrum.

Mer information om Tomtebo strand