Hemma hos familjen Lindblom

Hemma hos Lindblom

Evelina och Patriks yngsta dotter Stella pekade mot ett av radhusen, och så var det bestämt! Här skulle familjen bo. Strax därpå skrevs kontraktet under och flyttlasset rullade i december 2019. Med lite kreativitet med bostadens ytor skapades snabbt ett extra sovrum och nu trivs Evelina och Patrik och deras barn Stella, Elis och Signe alldeles utmärkt på de 117 kvadratmeterna i BoKloks bostadsområde Myrvisslaren i Karlstad.

 


HUR FÖDDES DITT INTRESSE FÖR INREDNING?

Jag ritade hus och planerade inredning redan som barn, jag ville nämligen bli inredningsarkitekt! Sen har det utvecklats med åren. Jag hittar inspiration på instagram och hemma hos vänner. Med utbudet av fina hem på Instagram känns inredningsmagasin överflödiga, jag är inte speciellt designintresserad utan går mer på känsla, säger Evelina.  

 

Att göra ett redan praktiskt hem mer praktiskt

BoKloks radhus i Karlstad finns med med fyra sovrum eller tre sovrum och ett allrum. Då familjen Lindblom valde sitt hus lite sent blev det bostaden med tre sovrum. Med två vuxna och tre barn i familjen saknades ett rum – men det var aldrig ett hinder för Evelina. Allrummet på ovanvåningen blev snabbt till ett nytt barnrum, med hjälp av en uppsatt vägg och en extra garderob. 

Vårt underbara radhus består nu av fyra sovrum, kök, vardagsrum och två badrum! Det finns gott om förvaring men för oss som är en familj på fem får man vara lite kreativ. Vi ska fixa lite i stora badrummet nere – sätta upp väggskåp, en bänkskiva och kanske en duschvägg. Ett smart sätt att få in lite extra förvaring vilket en familj så stor som vår aldrig kan få för mycket av!

 

Vilket av hemmets rum är du mest nöjd med?

Oj svår fråga! Jag älskar att vardagsrummet ändå är så stort att det går att dela upp i två delar men mitt favoritrum är nog ändå sovrummet, där inne råder lugn och de tjocka gardinerna stänger ute ljud vilket gör att det verkligen känns mysigt.

Vilka instagramkonton inspirerar dig?

Min stora BoKlok-inspiration är fina Camilla som driver @etthundrasexklokakvadratmeter! Annars följer jag gärna konton som bjuder på både inredning och lifestyle, jag vill lära känna människan bakom inredningen. Som @maritdybeck, @camillasrum @moeofsweden

Jag följer så klart Boklok på Instagram också, och älskar när ni lägger ut lösningar för specifika rum, ser hur andra gjort. Det är så inspirerande att se hur andra BoKlok:are har det, säger Evelina.

“Jag gillar en mix av prisvärt och lyxigt! De flesta av våra möbler är från IKEA men våra köksmöbler är från Hay och Ton och jag fyndar gärna begagnat om det går. Jag hittar nästan alltid något jag vill ha på Granit och handdukar köper jag alltid från Lexington, ger en lyxig känsla i badrummet.” 


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?