VÅRA ENFAMILJSHUS - HEM FÖR LIVETS ALLA SKEDEN

Våra enfamiljshus passar för många olika skeden i livet. Efter lägenheten, före villan, efter villan, före seniorboendet.

Husen är välplanerade och ljusa, med en våning för de gemensamma ytorna och det sociala livet, och en våning för alla sovrum. De har allt en modern familj kan behöva, på 117 välplanerade och välplacerade kvadratmeter.

 

SMÅLÄNDSKA HUS INSPIRERADE AV SVENSKT LANDSKAP

Vi bygger våra enfamiljshus på ett genomtänkt, modernt och industriellt vis i en modern fabrik i Småland - precis som vi alltid gjort. Svenskt virke är vårt främsta byggmaterial och inspirationskälla, men vi hämtar även inspiration från det svenska landskapet när det kommer till val av färger. Fasaderna kan varieras med olika material och utseende på panel, t.ex. med hjälp av svenskt skiffer. Robust, men aldrig tråkigt.

Husen kan byggas som parhus, som radhus eller som kedjehus med biluppställningsplats emellan husen.

TRIVSAMT OCH TÅLIGT

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan, och mysigt att sitta och läsa i trädgården. Därför placerar vi alltid husen optimalt efter solens strålar och tomtens förutsättningar.

Husen tillverkas i hållbara fasadmaterial, som gillar alla väder. Sadeltak eller pulpettak, samt en naturtrogen färgpalett gör det möjligt att skapa ett varierande och levande bostadsområde. Med spaljéer skapas ett naturligt insynsskydd och verkar också som klättervägg för växter. På förråd och komplementbyggnader kan sedumtak ta hand om regnvatten och samtidigt bidra till grönska i området.

SKANDINAVISKT FORMSPRÅK I HÅLLBARA MATERIAL

”Det ska kännas att huset är välbyggt och att det skyddar som ett hus ska.
Våra hus är kompakta och kubistiska med ett skandinaviskt formspråk, men
aldrig tråkiga eftersom de kontrasterande materialen skapar liv i fasaden.

Husen byggs alltid med naturliga och hållbara material. Dessutom är de
välisolerade och har en god lufttäthet som tillsammans med ett effektivt
ventilationssystem minskar energianvändningen.”

Anders Larsson, arkitekt
Aloco

KVADRATSMART

När du kollar kvadratmeter, låt dig inte luras av siffrorna. Våra hus är kvadratsmarta. Det betyder att de inte innehåller en enda skrytkvadratmeter. Däremot är det gott om kubikmeter. Bostäderna har en extra decimeter på höjden, vilket ger möjlighet till mer förvaring.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum sparar kvadratmeter samtidigt som den bygger rymd på ett trevligt och socialt sätt.


Välkommen in!

Vi visar dig runt i våra visningshem.

Fördelar med att bo i nybyggt

Adjöss, tidsödande underhåll

Att bo i nybyggt är praktiskt och bekymmerslöst.

Nyfiken på våra lägenheter?

De är lika prisvärda och kvadratsmarta som alla våra bostäder.