Design möter romantik i BoKlok radhus

Känsla för design och romantiska detaljer utmärker stilen i det här BoKlok radhuset i Hässleholm.

Med charmiga stuckaturer på väggarna, smart inbyggda hyllor, luxuösa möbler och ett prinsess-tema i barnrummet, har Lina och Albin skapat ett hem som andas både design och romantik.

Mamma Lina har alltid haft ett stort intresse för inredning och det syns i det 117 kvadratmeter stora radhuset på fem rum och kök i kvarter BoKlok Magasinet.

Just nu är Lina föräldraledig med dottern Elvira och pappa Albin jobbar på en skola i närheten. Även om de bara har bott i knappt ett år i radhuset, har de hunnit med mycket för att skapa den rätta känslan.

Har ni gjort om något sedan ni flyttade in?

- Vi har gjort om en hel del! Vi har satt upp stuckaturer på väggar och tak i hall och vardagsrum. Vi har även tapetserat ett par rum och i badrummet på nedervåningen har vi satt upp trähyllor och satt en bänkskiva ovanpå vår tvättmaskin och torktumlare. Jag har även designat våra inbyggda bokhyllor i vardagsrum och vårt sovrum.

Bokhyllorna rymmer praktiskt nog TV-apparater, men också snygga designföremål som vaser, ljusstakar och koraller.

Luckorna pryds med så kallade speglar, vilket stämmer fint ihop med stuckaturen i tak och på väggar runt bland annat tavlorna i vardagsrummet.

Soffan i ljusgrått och den ulliga, vita fåtöljen och det lilla soffbordet med glasskiva ger en luxuös touch i rummet.

På motsatt sida av vardagsrummet hänger en pampig kandelaberlampa i mörkgrått ovanför ett matbord av ljust trä.

Stolarna runtom, med sina sitsar av rotting, skapar en varm känsla och den runda spegeln på väggen ger ett djupare intryck av vardagsrummet som helhet.

När det kommer till den egendesignade bokhyllan på ovanvåningen i sovrummet, har Lina gett den en praktisk funktion av en stilfull sminkhörna. Fullt utrustad med sminkspegel med belysning, flertalet hyllor samt en rosa sammetsstol med guldfärgade stolsben, som blir en söt färgklick till hörnan.

Sovrummet går i övrigt i vitt och mjuka toner av bland annat ljusbeige som finns på de långa gardinerna som samsas med skira vita gardiner. De fina elementskydden har Lina hittat på Hornbach. 

På den stora dubbelsängen med sängkappa ligger ett ljusbrunt sammetsöverkast. Tillsammans med stora kuddar i ljusbrunt och rosa får man lätt en känsla av stilfullt hotell härinne.

Det råder ingen tvekan om att här sover man gott!

Dotterns sovrum har inretts prinsesslikt och det är helt klart en dröm.

Här har paret valt en tapet med sprudlande växtmönster mot en mörkblå bakgrund från Boråstapeter. Ovan spjälsängen hänger en vit skir sänghimmel och söta vimplar. På golvet ligger en mjuk, rosa matta som matchas fint med de rosa långgardinerna.

Det finns också en praktisk klädställning, som har söta rosa resväskor på botten, samt ett vitrinskåp för såväl böcker som leksaker och söta förvaringslådor.

I fönstret står en vacker vit tygsvan med lila tyllkjol ackompanjerad av en vit lampa med rosa lampskärm i tyll, som Lina själv fixat till på ett enkelt sätt.

- Jag tog en tyllkjol som jag klippte av resårbandet på och vek in och limmade fast runtom den vita lampskärmen. På så vis fick jag fram den där ”prinsess-touchen” som jag ville ha i Elviras rum.

Vilket rum är ni mest nöjda med?

- Vardagsrummet! Det är ju hjärtat i hemmet och där spenderar vi mest tid och jag älskar det! Jag är så nöjd med resultatet av bokhyllan jag har designat. Och lamporna i taket bakom stuckaturen som lyser ner på gardinerna, skapar verkligen den där mysiga stämningen som man vill ha i ett vardagsrum. De mjuka övergångarna mellan svart och vitt och inslaget av trä med matbordet känns verkligen passande i vårt hem och beskriver tydligt vår inredningsstil.

Mitt inredningsintresse har alltid funnits där sen jag var liten. Jag möblerade om mitt rum miljoner gånger och varje gång när jag kom hem till min farmor och farfar ändrade jag alltid på något i deras inredning, för hur jag tyckte det var finast.

Vad är näst på tur när det gäller heminredning eller inredningsprojekt i hemmet?

- Vi håller fortfarande på lite med smågrejer. Just nu letar jag efter den perfekta sängen, något passande till en tom vägg i köket och en ny matta till vardagsrummet för de blir så slitna snabbt. Sen längtar jag efter att få inreda sovrum nummer två till ett barnrum. Än så länge har vi inte lagt ned så mycket tid på att inreda här.

I det andra sovrummet på ovanvåningen har Lina och Albin praktiskt nog ställt in en extra säng till gäster, prydd med en mjuk, grå filt. Här finns också en liten arbetsplats i form av ett svart skrivbord och stol samt en spegel hängandes ovanför skrivbordet.

Just speglar är en riktigt fin detalj i många av rummen och till hallen i entrén har Lina valt en fyrkantig spegel med spröjs i svart. Den står lutad på en svart, stilfull hallmöbel med skåp och lådor för förvaring. Väggarna i hallen pryds av en grå- och vitrandig tapet som matchar den grå klinkern på hallgolvet.

Var köper ni helst inredning och möbler?

- Jag älskar att köpa inredningsdetaljer på H&M Home. Mio är en annan favorit, liksom Chilli.se och royaldesign.se.

Inspirationen till inredningen, var hämtar du den?

- Alltid från Instagram! Mina favoriter är @lojsanhjort, @helenas.hem, @34kvadrat och @dcore.se.

Vad vill du se på BoKloks Instagram-konto?

- Det är kul att se de blandade inläggen från olika ytor på @boklok, och det finns det mycket av, så det är jag nöjd med.

Visst är det fint hemma hos Lina och Albin! Men hur ser ditt BoKlok hem ut? Det vill vi gärna se och dela! Följ oss på Instagram: @boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas i våra sociala medier samt bland våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!