Det finaste man har, sätter man på bordet

Så lyder ett gammalt ordspråk i alla fall. Att använda mat- eller soffbordet kan du förstås göra, men för ett mer varaktigt stilleben kan placering mot en vägg vara ett praktiskt och annorlunda alternativ. Och det behöver inte betyda något så statiskt som en tavelvägg med spikhål som följd.

Tre tips för dina favoriter

Inspireras istället av tre olika tips från IKEA och BoKlok hem, på hur du kan visa upp favoriterna - om det så är bilder, foton eller små souvenirer – mot en fond som enkelt tillåter förändringar!

2. Hyllidé från IKEA

I ett samarbete med inredaren Pella Hedeby tipsar IKEA om det här DIY-hacket. Skapelsen har de valt att kalla "magasinhylla" och handlar om att skruva fast tavellister (i detta fall MOSSLANDA) mot bänkskivor från köksavdelningen (i exemplet SÄLJAN). Sen lutas hela härligheten mot väggen och fästs med en skinnbit. Urläckert, eller hur!

Ha du tips på hur du lyfter fram olika detaljer i ditt BoKlok hem? Berätta gärna och dela dina bilder! Följ oss på Instagram: @boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas i våra sociala medier samt bland våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!