Hemma hos...familjen Beijer

Familjen Beijer bodde i Stockholm men började längta hem till Sundsvall. När BoKlok säljstartade BoKlok Brostugan intill Sidsjön agerade föräldrarna ombud vid säljstarten, och knep ett riktigt bra nummer. Sedan var det bara för familjen Beijer att vänta, drömma och längta till inflyttningsdagen.

Berätta om ert hem!

Vi trivs så himla bra, både med huset och i området. Här bor vi mitt i naturen, men har ändå gångavstånd in till stan. De flesta av grannarna har dessutom barn i samma åldrar som våra flickor, så det tog inte lång tid innan vi lärde känna de andra i radhuslängan.

Vårt hem är verkligen kvadratsmart, eller kanske snarare kubiksmart. För tänker man bara till vid möbleringen och utnyttjar även väggarna, så finns det plats för hur mycket som helst.

Har ni fixat något i hemmet sedan ni flyttade in?

Vi har tapetserat en del, mest fondväggar. Enbart vita väggar är inte riktigt vår grej - vi gillar färg och mönster. Ju mer ju bättre! Så det kommer nog bli fler tapeter.

Vi har också byggt trall på framsidan, så nu har vi två uteplatser och kan utnyttja soltimmarna bättre. På altanen på baksidan av huset har vi byggt en grind så att minsta flickan inte rymmer.

I badrummet på ovanvåningen har vi satt in ett härligt badkar som står på lejontassar. Inom kort ska blandaren också bytas ut, så att den passar bättre höjdmässigt.

“Det bästa med nya svarta huset är att jag kan springa till dagis. Och att jag kan springa till mina bästa kompisar hela dagarna och kvällarna. Och ha pyjamasparty. För det är nära, då kan dom gå hem i nattlinne.”

Alma, 5 år