Smidigt och enkelti familjen Engströms fyra

I en fyrarumslägenhet på 81 kvadratmeter i BoKlok Lavetten, byggd på det gamla militärområdet Kronan i Luleå, bor familjen Engström. Familjen består av mamma Maja, pappa David och barnen Arvid och Knut. Här har familjen landat efter att under flera år ha renoverat ett 1930-talshus. Livet med små barn, resonerade Maja och David, ska vara enkelt och smidigt – just precis som livet är i en nybyggd bostad!

Grön växt i kruka intill dörröppning till barnrum hemma hos familjen Engstöm
Bilder: Joakim Syk, Husfoto

Berätta mer om ert hem!

Vi köpte den är lägenheten sommaren 2017 då vi flyttade upp hit från Örnsköldsvik. Jag växte upp mellan Luleå och Boden, medan David växte upp utanför Helsingborg i Skåne. Tidigare bodde vi i ett 30-talshus som vi renoverade på själva.

Att det blev just denna lägenhet byggd av BoKlok berodde på att vi tyckte den var prisvärd och hade en bra planlösning. Vi tittade faktiskt på en likadan lägenhet i Sunderbyn utanför Luleå. Närheten till Ormberget – ett fint friluftsområde med löp- och skidspår, avgjorde att valet till slut föll på BoKlok Lavetten.

Det kändes också skönt att komma till något som var nybyggt och fräscht, och slippa att renovera en bostad under tiden vi har småbarn.

Var i lägenheten trivs ni bäst?

I köks- och vardagsrumsdelen – utan tvekan! Vi gillar den öppna planlösningen och det generösa ljusinsläppet från de stora fönstren. Det tillsammans med alla våra gröna växter, gör att det känns extra trivsamt här. Sedan är det härligt med en stor balkong.

Rosa väggar och vitt kakel i köket hemma hos familjen Engström som bor i en BoKlok lägenhet

Var kommer intresset för inredning från?

Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag har alltid gillat gamla grejer och har inrett lägenheten med gamla möbler, lampor, grammofonskivor, stringhyllor och tavlor som tillhört släktingar. Jag tycker också om att gå på auktioner och loppisar.

Sedan har jag och min sambo, som är mer av en funktionalist och minimalist, utvecklat en gemensam stil där vi blandar nya och gamla saker. Inte helt utan konflikter dock. Det tog oss exempelvis säkert ett och ett halvt år att enas om ett soffbord…

Har ni gjort om något i lägenheten?

Det enda vi har gjort sedan vi flyttade in är att måla om vissa väggar. Vi målade exempelvis väggen i köksdelen i "gammelrosa" och den ena väggen i passagen mellan hallen och köket/vardagsrummet fick bli turkos. Och en av väggarna i vårt sovrum blev skogsgrön. Detta för att ge lägenheten en varmare känsla istället för att bara ha den i vitt.

Vi gillar verkligen hur snyggt familjen har inrett sin fyrarumslägenhet. Bor du också i en Boklok lägenhet och vill dela med dig av hur det ser ut? Följ oss på Instagram:@boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok så har du en chans att synas bland våra reportage här och i våra sociala medier.