Bistrokök och minimalismi radhuset

I BoKlok radhuset i Sundsvall är det tydligt att det bor åtminstone en person med ett stort intresse för matlagning – här är det nämligen köket som är hemmets primadonna! Häng med på husesyn hemma hos Peter, Erika och 3-åriga dottern Allie.

Hur hade ni beskrivit er inredningsstil?

- Vår inredning är minimalistisk med rena, vita ytor och grafiska inredningsdetaljer. I köket har vi inrett med mer industriell touch och försökt att få till en bistrokänsla. Det är Peters stora intresse för matlagning som lett in honom på matlagningsbloggar, som i sin tur inspirerat till kökets speciella utseende. Vårt kök har omlottkakling i bästa, franska bistrostil och öppna hyllplan istället för överskåp.

Både Peter och Erika har ett intresse för inredning, och paret går gemensamt in till 100% i inredningsprojekten i radhuset och är noga med att den satta stilriktningen följs fullt ut. Att till exempel blanda det nya kökets bistrokänsla med de gamla teakmöblerna från förra boendet var helt uteslutet för dem. De var båda överens om att köket behövde matchas och stilen följas upp genomgående, inte minst eftersom hela nedanvåningen hänger ihop i en öppen planlösning.

Var hittar ni inspirationen till heminredningen?

- Peters stora intresse för matlagning har ju lett honom in på diverse olika matlagningsbloggar och det är där han hittat inspiration till kökets unika utseende. Men även restauranger som vi har besökt utgör inspirationskällor för just köket.

Paret inspireras också av olika Instagram-konton som har anknytning till matlagning men även andra, rena inredningskonton inspirerar.

Dörr öppen till barnrum med gula möstrade tapeter i BoKlok radhus

Har ni några smarta lösningar eller gör-det-själv projekt i hemmet?

- Skohyllan i entréhallen är egentligen hyllplan från köksavdelningen på IKEA som Peter har sprayat i kopparfärg för att de bättre ska matcha kopparröret som agerar klädstång på högre höjd.

- Skafferidörren har fått en omgång med svart griffeltavelfärg, och på den skriver vi båda upp familjens favoritrecept. Både praktiskt och en fin, personlig inredningsdetalj!

Skafferiet är förresten ett tips i sig: det är utrymmet under trappan som numera är skafferi. Väggarna har fått räta rader av konsolhyllor, och här står konservburkar, kryddor och andra torrvaror i prydliga rader. Enkelt att överblicka och lätt att nå från köket, som ju ligger alldeles intill.

- Vardagsrummet var helt klart den största utmaningen när det gällde möbleringen, men det löstes genom att vi helt enkelt knackade på hos några av våra grannar och kikade på hur de möblerat. En klar fördel med att bo i likadana hus!