Platsbyggt i treanhos familjen Storm

I bostadsrättsföreningen med det poetiska namnet Svansjön bor Linn Storm tillsammans med sambo och son i en stor BoKlok trerumslägenhet på 81 kvadratmeter. Sobra färgval, snygga platsbyggda lösningar och noga utvalda detaljer skapar ett hem utöver det vanliga, och vi blev därför väldigt glada när Linn bjöd in på en digital husesyn.  Välkommen in, du också!

Hur föddes ditt intresse för inredning?

Jag fick upp ögonen för inredning när jag flyttade hemifrån. Då delade jag och min syster en lägenhet, och eftersom vi båda studerade på högskola innebar det att inredningsbudgeten inte var jättestor. Men desto större utmaning och glädje i att då faktiskt hitta de små, avgörande detaljerna i inredningen som skapar ett personligt hem.

Idag hämtar jag inspiration till inredningen när vi reser och från sociala medier, främst Pinterest och Instagram. Konton som inspirerar lite extra mycket är @krickelin @hannahperssons och @kjellemo_interior.

Gör-det-själv-tips och tankar om förvaring

En favoritmöbel är den platsbyggda bokhyllan vi byggt i vardagsrummet. Den består i grunden av BILLY bokhyllor från IKEA som vi byggt in med hjälp av lister. Därefter har vi fogat alla skarvar för ett sömlöst utseende. Det inbyggda intrycket förstärks ytterligare tack vare att vi målat alla väggar och hyllan i samma färg - en varm, mjuk beige (Jotun LADY 1140 Sand).

Både bokhyllan och bänkskivan, som vi satt upp med reglar i badrummet för att ha skötbädden på, är exempel på DIY-hacks som är enkla att ta efter. De är både praktiska när det kommer till förvaring, och vackra att vila ögonen på.

Vi har också byggt en köksö. Det är ett smart sätt att både få in mer förvaring och mer avlastningsyta i köket. Vi använde likadana stommar och luckor som i det befintliga köket, så ön smälter in fint. Av allt vi ändrat och byggt själv i hemmet är köksön det projekt vi är gladast för. Här samlas vi alltid när vi har gäster, och till vardags används den till allt från matlagning till att packa väskor på!

Vilket av hemmets rum är du mest nöjd med?

Jag är mest nöjd med barnrummet just nu. Där inne valde vi att måla en ganska mörk nyans av blått (Jotun Lady 5030 St. Pauls blue) för att på så vis få ett mjukare intryck. Rummet är sedan inrett med många fina fynd från loppisar och ärvda möbler. Även mycket textilier pryder rummet vilket gör att det känns både ombonat och mysigt.

Fixa stilen

Jag älskar Granit och IKEA, så visst har vi skaffat en del saker där, men faktum är att största delen av vår inredning är köpt på loppisar, auktioner eller är resultatet av våra egna byggprojekt! Soffbordet är ett sådant exempel. Vi svetsade helt enkelt underredet och sedan gjöt vi en betongplatta på egen hand.

Just nu är vi på jakt efter ett gammalt, helst antikt skåp att ha sängkläder i inne i sovrummet. Jag sitter och kikar på Bukowskis varenda kväll i hopp om att hitta det perfekta skåpet.

Har du också gjort några DIY-hack som du gärna vill dela med dig av? Det vill vi se och höra mer om! Följ oss på Instagram:@boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok för en chans att synas bland våra reportage här och i våra sociala medier.