På besök i radhuset hos...familjen Lindblom i Karlstad

Evelina och Patriks yngsta dotter Stella pekade mot ett av BoKlok radhusen, och så var det bestämt! Här skulle familjen bo. Strax därpå skrevs kontraktet under med BoKlok och flyttlasset rullade i december 2019. Med lite kreativitet i bostadens ytor skapades snabbt ett extra sovrum och nu trivs Evelina och Patrik och deras barn - Stella, Elis och Signe, alldeles utmärkt på de 117 kvadratmeterna i BoKloks bostadsområde Myrvisslaren i Karlstad.

Hur föddes ditt intresse för heminredning?

Jag ritade hus och planerade inredning redan som barn. Jag ville nämligen bli inredningsarkitekt! Sen har det utvecklats med åren. Inspirationen för inredning hittar jag på Instagram och hemma hos vänner. Med utbudet av fina hem på Instagram känns inredningsmagasin överflödiga. Jag är inte speciellt designintresserad utan går mer på känsla, säger Evelina. 

Ett mer funktionellt hem i ett redan praktiskt radhus

BoKloks radhus i Karlstad finns med fyra eller tre sovrum och ett allrum. Då familjen Lindblom valde sitt hus lite sent blev det en bostad med tre sovrum. Med två vuxna och tre barn i familjen saknades ett sovrum – men det var aldrig ett hinder för Evelina. Allrummet på ovanvåningen blev snabbt ett ytterligare sovrum åt ett av barnen, med hjälp av en uppsatt vägg och en extra garderob.

"Vårt underbara radhus består nu av fyra sovrum, kök, vardagsrum och två badrum! Det finns gott om förvaring men för oss som är en familj på fem får man vara lite kreativ. Vi ska fixa lite i stora badrummet nere – sätta upp väggskåp, en bänkskiva och kanske en duschvägg. Ett smart sätt att få in lite extra förvaring vilket en familj så stor som vår aldrig kan få för mycket av!"

Vilket av hemmets rum är du mest nöjd med?

Oj, svår fråga! Jag älskar att vardagsrummet i BoKloks radhus ändå är så stort att det går att dela upp i två delar, men mitt favoritrum är nog ändå sovrummet. Där inne råder lugn och de tjocka gardinerna stänger ute ljud vilket gör att det verkligen känns mysigt.

Vit fåttölj i hörnet i vardagsrummet hemma hos familjen Lindblom

Vilka instagramkonton inspirerar dig?

Min stora BoKlok-inspiration är fina Camilla som driver @etthundrasexklokakvadratmeter. Annars följer jag gärna konton som bjuder på både inredning och lifestyle; jag vill lära känna människan bakom inredningen som @maritdybeck, @camillasrum och @moeofsweden.

Jag följer så klart Boklok på Instagram också, och älskar när ni lägger ut lösningar för specifika rum, så att jag kan inspireras av hur andra gjort. Det är så roligt att se hur andra som bor klokt har det, säger Evelina.

Kök köksbord med blommor i vas kvinna sitter vid köksbordet man står vid diskbänk

“Jag gillar en mix av prisvärt och lyxigt! De flesta av våra möbler är från IKEA men våra köksmöbler är från Hay och Ton, och jag fyndar gärna begagnat om det går. Jag hittar nästan alltid något jag vill ha på Granit, och handdukar köper jag alltid från Lexington - de ger en lyxig känsla i badrummet.”

Familjen Lindblom har fixat iordning de 117 kvadratmetrarna i BoKlok radhuset riktigt smart. Har du också gjort det i ditt BoKlok hem? Dela gärna med dig! Gör det genom att följa oss på Instagram: @boklok och/eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok. Då har du chans att synas i våra sociala medier samt bland våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!