Retro och rustik trea i Färjestaden

Möbler i trä och retrostil varvat med grönska präglar den här BoKlok trerumslägenheten i kvarteret Gläntan på Öland.

När du kliver in i BoKlok trean på 72 kvm i markplan, slås du direkt av den fina kompositionen av retromöbler och rustika trädetaljer som kompletterats med flera gröna bladväxter i olika storlekar. Men, du bjuds också på finurlighet i valet av inredningsdetaljer.

I hallen fungerar till exempel en anslagstavla i metallnät som hängare för såväl vykort och fina bilder som solglasögon – praktiskt och snyggt! Grönskan anar du via vyn in till köket där växter får klättra på en konsol i svart metall på en liten trävägghylla i köket.

Från hallen nås även det rymliga badrummet. På den vita trähyllan bredvid tvättfatet hänger S-krokar i smide som en smart lösning för att hänga handdukarna på.

En liten palmkvist på tvättmaskinen skapar en mysig atmosfär och en tavla med en dam i hatt i blått och rosa sätter färg.

I köket, med sitt härliga ljusinsläpp från fönstret ovan diskbänken, matchar vita pinnstolar de vita köksskåpen. Kökslampan i metall och köksbordet med sin bastanta mörkbetsade bordsskiva och svarta metallben på en brunrandig matta, ger en mer rustik look.

Från köket ser man in till det ena av sovrummen som fungerar som allrum och kontor och här har gammalt blandats med nytt. På ett svart skrivbord står en datorskärm framför fönstret som fått en lång svart sammetsgardin. Den vita skrivbordsstolen lättar upp intrycket, liksom tavlan med en kvinna i vit klänning på staffliet.

De rosa blommorna i tavlan på ett retro sideboard i ljust trä och ljusstakarna i mässing och de gröna växterna bidrar med värme, liksom den lilla retrosoffan med grön klädsel på motsatt sida av skåpet.

I vardagsrummet plockas de många växternas gröna färg upp av de gröna skira, långa gardinerna samt de gröna och lövmönstrade kuddarna i den ljusbeige soffan.

På golvet under TV:n har fiffigt nog ett par rustika mörkbruna trälådor fått funktionen som såväl kruka till en prunkande storbladig monsteraväxt, som en perfekt förvaring för böcker.

På en praktfull plats bredvid soffan finns det gott om utrymme för den stilrena gamla sekretären. Den vackra gungstolen bredvid i mörkbrunt, bjuder in till en perfekt plats för en lässtund.

Klättrande växter på en vägghylla återfinner vi i det större sovrummet. Under hyllan står en vacker teakbyrå i mörkbrunt som kontrasteras mot de ljusa träribborna vid sängens gavel. De aprikosfärgade sängkläderna på dubbelsängen blir en mjuk färgklick mot de mörkgrå långa gardinerna.

Olika träslag finns inte bara inomhus i den här trerummaren. I loftgången av ljust trä utanför entrén, står ett gammalt klaffbord och pinnstol i trä som ger ett charmigt uttryck.

På baksidan av lägenheten finns en träterass och en liten trädgårdstäppa, som vetter ut mot en mysig grön innergård omgärdad av fyra tvåvåningshus med fasad i trä.

Med andra ord, den inre miljön i trerummaren med sina träslag och växtlighet, smälter fint ihop med den yttre miljön i kvarter BoKlok Gläntan i Färjestaden på Öland.

Har du också ett BoKlok hem som speglar den omgivande miljön? Då vill vi se och berätta om det! Dela med dig under #myboklok på Instagram och följ oss på @boklok eller på Facebook BoKlok Sverige. Då delar vi vidare i våra sociala medier och du har chans att synas bland våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!