Kika in i familjen Tobosques kloka radhus

Välkommen på hustur i mysiga radhuset på 117 kvadratmeter. Tack vare en delad kärlek för hemmaprojekt har de flesta rummen anpassats efter familjens personliga stil.

I det mysiga radhuset i Tungelsta bor familjen Tobosque. Mamma Angelica studerar till förskolelärare och har ett stort inredningsintresse, som delas med pappa Luis. Här bor även de tre barnen, Domenic 15 år, Leonell 11 år och Bianca 8 år. Och huskatten Sally!

familj umgås utanför sitt radhus, barn skejtar

Familjen har bott i radhuset på 117 kvadratmeter sedan det stod nybyggt. Tack vare en delad kärlek för hemmaprojekt har de flesta rummen anpassats efter familjens personliga stil efter inflyttningen.

Finns det något speciellt ni gjort som ni är extra nöjda med?

På ovanvåningen byggde vi till en vägg så att vi fick ett extra sovrum i stället för allrum. För att behålla ljusinsläppet valde vi att sätta en glasdörr i den nya väggen. Bianca är supernöjd med sitt alldeles egna rum! Just glasdörrar är vi glada för, och vi har bytt ut flera dörrar till glasdörrar för effektens skull, till exempel till utrymmet under trappan som vi använder som skafferi. Glasdörren där ger en mjukare känsla som passar oss perfekt!

till vänster en glasdörr mot en kök, till höger ett skafferi med hyllor
Allrum omgjort till barnrum med öppen glasdörr i BoKlok radhus.
barnrum med säng och mönstrad fondtapet

Ett annat rum som fått mycket uppmärksamhet i sociala medier är familjens badrum på nedervåningen i radhuset. Här har mörka färger fått bryta av det vita kaklet, med ny kommod, nytt handfat och rör som sprayats svarta. Familjen har satt in mörka högskåp, arbetsbänk och inte minst förändrat duschen - kanske det som inspirerat flest i sociala medier! Duschväggen och den nu svarta duschen ger en industriell känsla i det rymliga badrummet med en egen tvättavdelning.

Var kommer intresset för inredning ifrån?

Oj, jag har haft intresse för inredning sen jag var liten, säger Angelica. Jag brukade ofta möblera om hemma som barn, älskade min mosters hem och hade helt enkelt ett öga för inredning väldigt tidigt i livet. Men när vi flyttade till radhuset växte det intresset, och det var kul att få inreda något nytt och eget.

duschkabin i ett vitkaklat badrum
duschkabin och gråa möbler i vitkaklat badrum
tvättmaskin och torktumlare pryds av en bänkskiva mot vitt kakel

Var hämtar du inspiration till inredningen?

Dels i inredningsbutiker, dels på Instagram. Oftast ser jag vad jag behöver på en specifik plats hemma och därefter letar jag efter den perfekta pusselbiten som saknas, förklarar Angelica. Till exempel, om det ser mörkt ut i ett hörn, och det skulle behövas en liten lampa, så googlar jag lampor och letar efter en som passar in. Min man är väldigt insatt i inredningen också, så han bidrar också med idéer om vad som ska ändras, tas bort eller läggas till.

hall med jacka och skor med kök i bakgrund
sovrum med stor säng och massa kuddar framför ett fönster
kontorsplats med stringhylla i vardagsrummet
Skafferi med glasdörr under trappen i ett BoKlok radhus.
turkosa möbler på balkongen med dukning och rosa kuddar
grått radhus med trädäck och grön gräsmatta

Vad är näst på tur när det gäller inredningsprojekt?

Vi har precis möblerat om i vardagsrummet och innan mattan läggs på plats så kommer vi att sätta lite färg på väggarna. Annars är vi ganska nöjda, för nu... Vi ska dock börja planera så smått för trädgården med plantering. Men med oss vet man aldrig, vi har alltid något projekt framför oss!

Vill du också dela med dig av inspirationsidéer och DYI-hacks från ditt BoKlok hem? Följ oss på Instagram:@boklok eller Facebook: BoKlok Sverige och tagga dina inlägg med #myboklok. Då har du chansen att synas i våra sociala medier och bland våra reportage på vår webbsida Hemma Bäst!