Telestadshöjden, Växjö

Lägenheter

Alla bilder
nails

Här befinner vi oss i vår byggprocess

Planering

Säljstart

Byggstart

Inflyttning

lamp

Nybyggda lägenheter i Växjö

Nu kommer vi med fler prisvärda lägenheter till Telestadshöjden mitt bland grönskande natur, nära sjö och stad.

I Växjös södra delar i Teleborg, intill Vikaholm växer det nya och natursköna bostadsområdet Telestadshöjden fram med närhet till Södra Bergundasjön. Här planerar vi för ett nytt tryggt kvarter med lägenheter precis intill våra tidigare bostadsetapper, nära till allt man kan tänkas behöva för en bekväm vardag. Bland annat skola, förskola, universitetet och mataffärer. Närmsta busshållplats ligger på gångavstånd och det finns bra gång- och cykelvägar i området och hela vägen in till centrala Växjö. Lägenheterna är fördelade på fem stycken huskroppar i två våningar. På markplan har man altan med egen grästäppa och på övre plan balkong.

Kommunens planer för Telestadshöjden är att göra det till ett mysigt och tryggt bostadsområde med bland annat parker, lekplatser och utegym och samtidigt bevara områdets naturliga karaktär med mycket skog och grönt.

Fakta
Projektnamn BoKlok Knyttet
Bostäder 40 st
Månadsavg. från ca 2.174 kr
Pris från 845.000 kr
Antal rum 1-4 rum och kök
Boytor 31-85 kvm
Hustyp Lägenheter
Upplåtelseform Bostadsrätter
Inflyttning Vintern 2022/2023
Säljstart Hösten 2021
Intresseanmälan pågår

Hej, jag heter Susanne Neuhaus!

Du kan mejla eller ringa mig om du har frågor. Jag kommer att vara din kontaktperson tills du flyttar in.

Våra lägenheter

Så här ser de ut inuti. Öppna och rymliga där man är tillsammans och dörrar där man vill stänga om sig. Stora fönster, extra högt till tak och balkong hjälper till att förstärka den rymliga känslan. Badrum som är stora nog för tvätt och tork, och förråd som du når från hallen. Passa på att rensa när du flyttar in, så räcker det gott och väl.

1 rum och kök

fr 845.000 kr

31 kvm
Månadsavgift fr 2.174 kr
Fransk balkong eller altan med grästäppa

Oavsett om du precis ska flytta hemifrån eller helt enkelt inte behöver så många rum, så är vår etta ett bra alternativ. Förrådet (Klädkammaren? Sångbåset?) i hallen rymmer det som inte behöver synas. Badrummet är rejält stort och har en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (vardagslyx!). IKEA köket är stort nog att laga mat i på riktigt. Och rummet? Det är ljust och luftigt med plats för sovhörna, soffa och matbord.

Ta en rundtur

2 rum och kök

fr 1.195.000 kr

55 kvm
Månadsavgift fr 3.263 kr
Balkong eller balkong med grästäppa

Sambo, eller singelhushåll? Vår välplanerade tvåa funkar både för en, eller flera! Öppen och rymlig, men också med möjlighet att stänga om sig. Den har en hall med förråd och ingång till det stora (verkligen!) badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Ett vitt IKEA kök som rymmer många middagsgäster. Öppet till vardagsrumssidan och vidare ut på balkongen eller altanen. Sovrum med garderober, och plats för dubbelsäng.

Ta en rundtur

3 rum och kök

fr 1.545.000 kr

72 kvm
Månadsavgift fr 4.035 kr
Balkong eller altan med grästäppa

I vår trea finns möjlighet att växa (eller växla) från en, två, tre eller fler. Man möts av hallen med både ett förråd med dörr som går att stänga och plats för hängande ytterkläder. Här är också ingången till det stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Det vita, moderna IKEA köket har stora arbetsytor och gott om förvaring och är öppet till vardagsrummet (loungehäng!) och hela vägen ut på balkongen eller altanen. Denna trea är rätvänd, vilket betyder att du får plats med en större soffa, eftersom väggen i vardagsrummet är längre än i trean som har spegelvänd planlösning (där är väggen vid matbordet längre). Förutom vardagsrum och ett stort sovrum har denna trea ett rum till som kanske är ett arbetsrum. Eller ett barnrum? Eller ett hobbyrum? Vem vet?

Ta en rundtur

3 rum och kök

fr 1.545.000 kr

72 kvm
Månadsavgift fr 4.035 kr
Balkong eller altan med grästäppa

I vår trea finns möjlighet att växa (eller växla) från en, två, tre eller fler. Man möts av hallen med både ett förråd med dörr som går att stänga och plats för hängande ytterkläder. Här är också ingången till det stora badrummet som har tvättmaskin och är förberett för torktumlare. Det vita, moderna IKEA köket har stora arbetsytor och gott om förvaring och är öppet till vardagsrummet (loungehäng!) och hela vägen ut på balkongen eller altanen. Denna trea är spegelvänd, vilket betyder att du får plats med ett större matbord, eftersom väggen i köket är längre än i trean som har rätvänd planlösning (där är väggen vid soffan längre). Förutom vardagsrum och ett stort sovrum har denna trea ett rum till som kanske är ett arbetsrum. Eller ett barnrum? Eller ett hobbyrum? Vem vet?

Ta en rundtur

4 rum och kök

fr 1.745.000 kr

85 kvm
Månadsavgift fr 4.624 kr
Balkong eller altan med grästäppa

Öppet och ljust med flera mindre rum för valfria ändamål. Vår fyra är ett utmärkt boende oavsett ålder, livssituation eller familjesammansättning. Den har en rymlig entré med förråd och ingång till badrummet med egen tvättmaskin och plats för torktumlare. Ett modernt, vitt IKEA kök som är öppet mot vardagsrummet och hela vägen ut på balkongen eller altanen. Ett större sovrum på ena sidan, två små på den andra (praktiskt!) Och en rejäl klädkammare som rymmer det du vill dölja. Vad mer kan man begära av en modern fyra? Jo, trägolv, fönsterbrädor i natursten och vita väggar som en bas till din egna inredningsstil.

Ta en rundtur

UTEMILJÖN

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan, och mysigt att sitta och läsa på balkongen eller altanen. Därför placerar vi alltid husen optimalt efter solens strålar och tomtens förutsättningar. Mellan husen slingrar sig grusgångar som leder en runt i kvarteret. Till parkeringsplatser för bil och cyklar, komplementbyggnader och de gemensamma uteplatserna med grillmöjligheter. Även om husen har flera våningar så känns entréerna ändå privata, tack vare loftgången. Nästan som radhusentréer, fast högre upp.

Kommunens planer för Telestadshöjden är att bevara dess naturliga karaktär med skog, dal och naturmark. Förutom nya bostadskvarter ska området förgyllas med bland annat lekplatser, utsiktsplatser och parker som sammankopplas med vägar och stigar för bil-, gång-, och cykeltrafikanter. Det ska dessutom byggas ny skola F-9 med fritids, förskola och tillhörande idrottshall. Skolan kommer att stå klar till läsåret 2022/2023. Och det finns planer för vård och annan service. Läs mer om kommunens planer för Telestadshöjden på deras hemsida, eller klicka här för att se deras grönstrukturplan för Telestadshöjden.

DU FÅR EL FRÅN SOLEN

Du vet väl om att vi installerar solceller i alla nya BoKlok-områden? Vi tror nämligen att solenergi är framtiden och vi vill göra förnyelsebar el tillgänglig för de många människorna.

Solcellerna kommer att ge ett extra energitillskott, som i huvudsak används till fastighets- och hushållsel, vilket är bra för både miljön och för plånboken. Eventuellt överskott under dagens ljusa timmar kan säljas direkt till elnätet, så att fler kan ta del av grönare el.


Nära allt det viktiga

Här har du inte långt till vatten då Bergundasjön finns mindre än ett par kilometer bort. Den nybyggda Engelska skolan F-9 med fritidsverksamhet och tillhörande idrottshall, förskola och mataffär finns allt inom 1,5 kilometer från bostaden - och det finns fler att välja mellan. Från tomten är det endast 3 kilometer till Linnéuniversitetet och ungefär 7 kilometer till Växjös citykärna. Här ligger tågstationen, shopping, restauranger och annan service. Det är lätt att ta sig fram på de bra planerade gång- och cykelvägarna i området och runt om i Växjö. Det finns också ett bra utbud av kollektivtrafik och närmsta busshållplats ligger 300 meter från bostaden.

Förskola

1000 m

Skola

1000 m

Kollektivtrafik

300 m

Matbutik

1500 m

Linnéuniversitetet

3000 m

Sjön

1500 m


Känns det intressant?

Anmäl intresse så håller vi dig uppdaterad! OBS – Detta är ingen bindande anmälan. Det enda du går med på är att ta emot information om projektet.

Anmäl intresseTryggt och bra och lika för alla

Vi har en lite annorlunda köpprocess.

Välkommen in!

Vi visar dig runt i våra visningshem.

Bostadsrättsförening

Vad innebär det egentligen att bo i en bostadsrättsförening?