Köp bostad av BoKlok

Vi vet att det är ett stort beslut att köpa en ny bostad oavsett om det är din första, andra eller sista. Och vi vill att du ska känna dig välinformerad och säker på ditt beslut. Här berättar vi hur det går till att köpa en bostad från oss från start, tills att det är dags att flytta in.

Så går det till att köpa en bostad av oss

Få svar på alla frågor

Några veckor innan säljstarten kommer vi att skicka dig en unik inbjudan till en hemsida för projektet du anmält intresse för. Där har vi samlat svar på alla de frågor vi tror du kan tänkas ha inför den viktiga säljstarten. Det finns bland annat filmer där vi i detalj går igenom kvarteret och bostäderna. Vi berättar också vad det innebär att bo i en bostadsrätt, och vad som ingår när du köper en bostad i det specifika projektet.

illustration för säljstart

Säljstart

Vi vill att alla ska ha samma chans att få köpa en bostad från oss. Därför ser våra säljstarter lite annorlunda ut, men är ännu viktigare att inte missa!
Det är nämligen då det avgörs i vilken ordning du får välja bostad via en oberoende turordningsdragning.

För att delta på säljstarten, och på så sätt ha chans att köpa en bostad behöver du skicka in en turordningsanmälan. Den kommer att skickas ut till alla som anmält sitt intresse för projektet, cirka ett par veckor innan säljstarten. Turordningsdragningen sker sen under säljstarten som går att följa på webben.

Efter säljstarten får du ett mejl med ditt turordningsnummer och information om när vi kontaktar just dig, för val av bostad.

Välj bostad och teckna avtal

Vi kontaktar alla enligt turordningslistan, och när det är din tur att välja kan du se vilka bostäder som finns kvar på projektets hemsida. Det är en god idé att fundera på några reservbostäder om ditt förstahandsval skulle vara taget. Under samtalet finns det gott om tid att ställa frågor och prata med oss om de olika bostädernas fördelar.

När du har gjort ditt val skickar vi ett digitalt förhandsavtal för bostaden på mejl. Detta avtal är bindande, så läs igenom det i lugn och ro, och skriv sedan under med din e-signatur (Bank-ID).

För att få skriva förhandsavtal kan du behöva ett giltigt lånelöfte. Så ansök om lånelöfte hos din bank i god tid innan vi kontaktar dig för att välja bostad!

illustration för välj bostad och teckna avtal
illustration för att teckna upplåtelseavtal

Teckna upplåtelseavtal

När det närmar sig inflyttning är det dags att teckna upplåtelseavtal. Det är ett avtal som tecknas mellan dig och bostadsrättsföreningen, och gör att du blir medlem i bostadsrättsföreningen. När avtalet är tecknat får du en faktura på 10% av insatsen, minus förskottet som du redan har betalat. Resten av pengarna ska betalas innan du flyttar in.

ung man bärandes på en massa flyttlådor travade ovanpå varandra

Flytta in

Innan du får nycklarna till ditt nya hem, och kan flytta in på riktigt, måste du visa upp ett kvitto på att du har betalat hela insatsen. Det gör du genom att visa legitimation och stämplat kvitto på betald slutfaktura från banken.

bild av en hand som håller foton med heminredningsinspiration

IKEA Family medlemmar får lite extra

Som IKEA Family medlem får du lite extra när du köper bostad av oss:

  • Ett presentkort värt 3000 kronor på IKEA
  • Heminredningshjälp från IKEA

 

Förutom att IKEA Family medlemmar får lite extra så kommer dessutom all fast inredning i våra bostäder från IKEA.

Hjälp med bank och mäklare

Om du är osäker på vilken bank du vill anlita, så hjälper vi dig gärna. Vi kan också förmedla kontakt till en mäklare som kan hjälpa dig sälja din befintliga bostad. Hör av dig till kontaktpersonen i det projekt du är intresserad av för mer detaljer.

nyvaken kvinna som ser fundersam men avslappnad ut