Bo klokt i framtiden

Ibland vill man planera inför sitt nya boende på lite längre sikt. Ibland vill man bara drömma lite grann om framtiden.

Här beskriver vi de områden som vi planerar att bygga först lite längre fram i tiden. Det är ännu lite för tidigt att anmäla intresse för de bostadsområden som presenteras här, men håll utkik på projektsidorna – tiden går fort och snart har vi möjlighet att berätta mer och att ta emot intresseanmälningar!

Skaven Öxnered, Vänersborg

Typ av bostäder: Enfamiljshus och eventuellt lägenheter

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad säljstart: Start under 2021

Planerad inflyttning: Start under 2022

Cirka fem kilometer sydväst om Vänersborgs centrum, intill Blåsut ligger Skaven, Öxnered. Området erbjuder vackra naturområden med skog och närhet till Vänerns strand, samtidigt som det är nära till förskola/skola årskurs 1-6 och Öxnereds station. Här ska ett nytt bostadsområde växa fram under de kommande 30-åren och till största del är marken planerad för villatomter, hyres- och bostadsrätter. BoKlok kommer vara första byggherre ut och planerar för flertalet etapper med olika typer av bostäder. Första etappen blir BoKlok Virket med rad- och parhus.

Läs mer på Vänersborgs kommuns hemsida.

Österro, Sundsvall

Typ av bostäder: Enfamiljshus och lägenheter

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad säljstart: Start under 2021

Planerad inflyttning: Start under 2022

Åtta kilometer från Sundsvall centrum, mitt emellan Lillhällom och Österro, planerar vi för ett nytt bostadsområde med både lägenhetshus och småhus. Här kommer du bo i ett befintligt och trevligt villaområde men samtidigt nära till skogs- och friluftsområden.

Drottninghög, Helsingborg

Drottninghög en stadsdel i nordöstra Helsingborg, nära grönområden, service och med utmärkta kommunikationer. De bostäder vi ska bygga är en del i projektet DrottningH som utvecklas av Helsingborgs stad tillsammans med Helsingborgshem. Projektet handlar om att skapa miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet i området.

BoKlok Aroma med 36 lägenheter och BoKlok Melba med 31 radhus är de två första bostadsprojekten vi kommer att bygga på Drottninghög - båda slutsålda. Under 2022 kommer vi starta försäljningen av en sista etapp med ett 50-tal lägenheter.

Mölletorp, Karlskrona

Typ av bostäder: Lägenheter, radhus, parhus och kedjehus

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad säljstart: 2022

Planerad inflyttning: 2023

Ungefär 1 mil från Karlskrona centrum, i anslutning till Spandelstorp och Hässlegården, ligger det natursköna området Mölletorp. Här ska ett helt nytt bostadsområde växa fram, där vi planerar för en blandad bebyggelse av lägenheter och hus, som tillsammans ska bilda ett hemtrevligt kvarter. I omgivningarna runt om hittas fin natur och härliga promenadstråk. Det finns bra kommunikationer och det ligger nära handelsplatsen i Lyckeby.

Läs mer på Karlskrona kommuns hemsida.

Frösö Sportstuga, Östersund

Typ av bostäder: Lägenheter

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad säljstart: 2022

Planerad inflyttning: Start under 2023

Frösön (Jämtlands vagga) ligger med broförbindelser mot fastlandet, och endast 10 minuters cykeltur in till stadskärnan i Östersund. Strax intill Frösöberget och granne med det som tidigare var Frösö Zoo kommer planerar vi för ett nytt bostadsområde med ett 50-tal lägenheter i två våningar. Området är omgärdat av grönskande natur som erbjuder flertalet rekreationsmöjligheter.

Läs mer på Östersunds kommuns hemsida.

Norrlandet, Gävle

Typ av bostäder: Lägenheter

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad säljstart: 2022

Planerad inflyttning: 2023

Norrlandet, vilket är Gävlebuktens norra kust karaktäriseras av dess vackra skärgårdsnatur. Det nya bostadsområdet med ett 60-tal lägenheter vi planerar att bygga ligger i skogslandet, väster om Engesberg och norr om Bönavägen alldeles intill havet. På gångavstånd finns badplats, småbåtshamnen Huseliiharen med restaurang och promenadstråket ”kustleden”. Det finns också bra gång- och cykelvägar samt bussförbindelse in till centrala Gävle som ligger cirka en mil bort.

Läs mer på Gävle kommuns hemsida.

Tomtebo strand

Typ av bostäder: Lägenheter

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad säljstart: 2022

Planerad inflyttning: 2023

Tomtebo strand är ett samverkansprojekt mellan Umeå kommun, privata byggaktörer och kommunala bolag. Området ligger intill Nydalasjön, mellan Tomtebo och universitetsområdet. Här planeras det för en stadsdel med höga ambitioner och med människan och hållbarheten i fokus. En grön stadsdel, nära skog, sjö, stora arbetsplatser, centrum och Kolbäcken som slingrar sig genom bostadsområdet.

Läs mer om Tomtebo strand här.