Ett klokare seniorboende

SilviaBo är ett hållbart, attraktivt och anpassningsbart boende, utvecklat av BoKlok, IKEA och stiftelsen Silviahemmet tillsammans. Ett klokare seniorboende, förberett för att tryggt åldras i, med smarta lösningar som underlättar vardagen.

illustration på ett SilviaBo-projekt med seniorbostäder

Vad är SilviaBo?

Ett boende som du varken vill eller behöver flytta ifrån!

Lägenheterna i SilviaBo är ljusa och genomtänkta i varje detalj. Det finns många smarta lösningar som underlättar vardagen. Dessutom är lägenheterna förberedda för tillgänglighetsanpassning så att du tryggt kan åldras i, och tillsammans med, ditt hem.

Stor omsorg läggs vid inspirerande och sinnliga utemiljöer. Här bjuds på blomsterprakt i såväl växthus som odlingar. Det finns samlingsplatser för den som vill känna gemenskap liksom mer avskilda sittplatser för den som hellre vill slå sig ned på egen hand med en kopp kaffe.

Ett koncept med kunglig historia

Stiftelsen Silviahemmet grundades på initiativ av H.M Drottning Silvia 1996, med syftet att förbättra kunskapen om demenssjukdom i vården och hos anhöriga. 2015 möttes Ingvar Kamprad (grundare av IKEA och BoKlok) och Drottning Silvia och idén föddes om ett alldeles vanligt, trivsamt boende, men så genomtänkt och förberett för anpassning att en flytt inte ska behövas om den boende drabbas av en funktionsnedsättning eller demenssjukdom i framtiden. Så var SilviaBo fött.

Drottning Silvia klipper band vid invigningen av det första SilviaBo-projektet på Drottningholm