BoKlok Grönhult Kirseberg, Malmö

BoKlok Grönhult Kirseberg, Malmö

Intresseanmälan
Se alla bilder
Planering pågår för fullt!

Klimatneutrala lägenheter i hållbara Sege Park

I Sege Park utvecklas just nu Malmös mest hållbara bostadsområde, med fokus på framtidens boendelösningar. Den lummiga parkmiljön med sina historiska byggnader kompletteras med nya bostäder och gemensamma satsningar inom delningsekonomi. Här ska vi bygga BoKlok Grönhult - ett klimatneutralt plusenergihus med 20 lägenheter som får balkong eller altan med utsikt mot parken. I fastigheten finns även hiss, gemensamma ytor med grillplats och stora odlingsbäddar.

Bostäder

20 st

Pris

Ej fastställt

Avgift

Ej fastställt

Antal rum

2 - 4 Rum och kök

Boyta

55 - 85 kvm

Boendeform

Bostadsrätter

Status

Kommande

Hustyp

Lägenheter

Våra grönaste bostäder någonsin

BoKlok Grönhult kommer att vara ett plusenergihus, vilket betyder att det kommer producera mer energi än vad det gör av med på årsbasis. Med hjälp av moderna och innovativa lösningar inom energi, värme- och vattenförbrukning samt delningsekonomi ska BoKlok Grönhult bidra till en bättre miljö och livskvalité, både för de som ska bo där idag och för de som ska bo i framtiden.

Målet är att de boende ska vara självförsörjande på värme och fastighetsel under större delen av året, samt reducera vattenförbrukningen betydligt. Åtgärder som är bra både för klimatet och för de boendes plånböcker.

Energi och värme

Huset får en kombination av solceller (varav 1/3 är hybridpaneler som producerar både el och värme), vindkraft i form av vindsnurror på taket samt batteri för lagring av el. Värmen från hybridpanelerna används till uppvärmning av bostäderna och överskottet kommer att återföras till bergvärmeborrhål - för ökad verkningsgrad. Batteriet gör det möjligt att spara och använda egenproducerad el när den bäst behövs. Bostäderna får också extra energieffektiva fönster samt tvåskiktsväggar med extra isolering. Den totala energianvändningen beräknas bli 90% lägre än dagens krav för nyproduktion.

Vatten

För att minska vattenförbrukningen installeras snålspolande blandare, dusch och WC, samtidigt som huset kommer återbruka regnvatten. Målet är att reducera vattenförbrukningen med 60-80%, utan att påverka livsstilen för de boende.

Delningsekonomi

I Sege Park får delningsekonomin en framträdande roll. Det betyder att invånarna kan dela på varor och tjänster för att köpa och äga mindre, men samtidigt få tillgång till mer. I området kommer det finnas gemensamma delningshubbar, odlingsmöjligheter i parkmiljö samt ett mobilitetshus med cykel- och bilpool. Här ska det också finnas möjlighet att hyra släp och hämta/lämna paket i leveransskåp. En av byggnaderna i området kommer vara tillgänglig för alla boende i Sege Park - för att kunna låna verktyg, reparera, träffas och fika.

BoKlok Grönhult
Visa kartan

Sävstaholmsgatan 30

Nära till det mesta

  • Mataffär

  • Vårdcentral/Sjukhus/Apotek

  • Restaurang/Café/Bageri

  • Skola

  • Park

  • Gym

  • Parkering

  • Hundrastgård

Markera alla

Nära allt det viktiga

Sege Park är en del av charmiga Kirseberg som också kallas för "backarna". Här har du nära till service samtidigt som du är omringad av vackra naturområden. I det direkta närområdet finns flera förskolor, skola, lekplatser och lummiga parker som Sege Park och Beijers Park, där barnprogrammet Sommarlov spelas in. Med promenadavstånd till Kirseberg centrum är det också nära till mysiga små gator, matbutiker, vårdcentral, bibliotek och idrottsföreningar.

Ett bredare serviceutbud finns på köpcentret Entré ca 2 km västerut där Malmö centrum också tar vid. Burlöv golfklubb och Segevångsbadet ligger endast 1 km österut och 1,5 km söderut når du Bulltofta rekreationsområde. Om du skulle sakna något har du cykelavstånd till Malmö centrum och storstadens utbud, men även stadsbussar och tåg finns nära till hands.

händer med trädgårdshandskar som påtar i jorden i en odlingslåda

Odling och gemenskap

I BoKlok Grönhult kommer de boende få tillgång till gemensamma odlingsbäddar på tomten. Där kommer det finnas gott om plats för både grönsaker, bär, kryddor - och grannar. Det blir en naturlig plats att samlas vid.

Odlingsbäddarna bevattnas med återvunnet regnvatten som husets tak fångat upp. Vattnet filtreras och sparas i en vattentank under jord, för att sedan kunna användas igen.

En hållbar livsstil

I BoKlok Grönhult har du inte bara nära till mobilitetshuset, en del av poolcyklarna kommer dessutom stå parkerade på den egna innergården. Som boende har du också tillgång till en gemensam cykelverkstad och medlemskap i Malmö by bike, som redan i dagsläget har en station med hyrcyklar i området.

Ett hus att dra lärdom av

BoKlok Grönhult blir BoKloks första plusenergihus, som kommer leda vägen för många fler hållbara hem. För att kunna följa upp husets klimatpåverkan och få fortsatt kontroll över förvaltningen kommer BoKlok att installera ett antal olika sensorer i huset. På så vis kan vi verkligen maximera våra lärdomar om driften och förhoppningsvis påverka hushållens beteendemönster.

Kontakt

Foto av Jenny Hylén mäklare på Croisette

Jenny Hylén Mäklare

Jag hjälper dig i din köpresa och svarar på alla frågor som handlar om bostadsköp, visningar och avtal.

073-962 42 95

jenny.hylen@croisette.se

Intresseanmälan

Vad kul att du vill veta mer! Genom att anmäla ditt intresse lovar vi att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet! Det är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.