Vårt enfamiljshus – hem för livets alla skeden

BoKloks enfamiljshus passar för många olika skeden i livet. Efter lägenheten, före villan, efter villan, före seniorboendet.

Huset är välplanerat och ljust, med en våning för de gemensamma ytorna och det sociala livet, och en våning för alla sovrum. Det har allt en modern familj kan behöva, på 117 välplanerade och välplacerade kvadratmeter.

Småländska hus inspirerade av svenskt landskap

Vi bygger våra enfamiljshus på ett genomtänkt, modernt och industriellt vis i en modern fabrik i Småland - precis som vi alltid gjort. Svenskt virke är vårt främsta byggmaterial och inspirationskälla, men vi hämtar även inspiration från det svenska landskapet när det kommer till val av färger. Fasaderna kan varieras med olika material och utseende på panel, t.ex. med hjälp av svenskt skiffer. Robust, men aldrig tråkigt.

BoKloks hus kan byggas som parhus, radhus eller kedjehus med biluppställningsplats mellan husen.

 

Flygfoto över BoKlok Smaragden i Färjestaden på Öland
radhus med träfasad ritade av arkitekt Anders Larsson på AloCo
Trädgård med möblerad altan i BoKlok radhus

Trivsamt och tåligt

Utemiljön är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma gående hem längs gatan och mysigt att sitta och läsa i trädgården. Därför placerar vi alltid husen optimalt efter solens strålar och tomtens förutsättningar.

Husen tillverkas i hållbara fasadmaterial, som gillar alla väder, med sadeltak eller pulpettak. En naturtrogen färgpalett på husen gör det möjligt att skapa ett varierande och levande bostadsområde. Med spaljéer skapas ett naturligt insynsskydd och verkar också som klättervägg för växter. På förråd och komplementbyggnader kan sedumtak ta hand om regnvatten och samtidigt bidra till grönska i området.

porträtt på arkitekt Anders Larsson som står bakom BoKloks enfamiljshus

Skandinaviskt formspråk i hållbara material

”Det ska kännas att huset är välbyggt och att det skyddar som ett hus ska. Våra hus är kompakta och kubistiska med ett skandinaviskt formspråk, men aldrig tråkiga eftersom de kontrasterande materialen skapar liv i fasaden. Husen byggs alltid med naturliga och hållbara material. Dessutom är de välisolerade och har en god lufttäthet som tillsammans med ett effektivt ventilationssystem minskar energianvändningen.”

Anders Larsson
Arkitekt på Aloco

Yteffektivt hus

När du kollar på planlösningen, låt inte kvadratmeterna lura dig. BoKloks hus är yteffektiva. Det betyder att varenda yta är noga genomtänkt och att bostäderna helt saknar skrytytor. Däremot finns det gott om kubikmeter. Båda våningarna har en extra decimeter på höjden, vilket ger möjlighet till mer förvaring upp med väggarna.

Husen är uppdelade i en social del med kök och vardagsrum i en öppen planlösning på första våningen, och en privat del med sovrum och allrum på ovanvåningen.

Vitt IKEA köp i ett BoKlok radhus i Tungelsta
Vardagsrum i ett BoKlok radhus i Tungelsta
Koja i ett barnrum i ett BoKlok radhus
Mysigt sovrum med dubbelsäng i BoKlok radhus i Tungelsta
Vardagsrum hemma hos familjen Nilsson Knekthage i Växjö

Se dig omkring!

Besök BoKloks hus - klicka dig runt med hjälp av pilarna i ett virtuellt hem, eller låt Sara ta dig med på en filmad visning i ett av våra inredda visningshem. Båda versionerna ger dig känslan av hur det är att bo i ett hus byggt av BoKlok på 117 kvadratmeter. Mycket nöje!

Välkommen på husesyn i vårt radhus!

Våra radhus har 5 rum och kök, fördelat på 117 kvadratmeter i två plan. Vi bygger också kedjehus och parhus. Dessa ser till stort sett likadana ut invändigt som vårt radhus. Den största skillnaderna är att parhus och radhus som är placerade på en gavel har ett par extra fönster. Kedjehusen är fristående med ytterligare fönster som ger ännu mer ljus till bostaden.

Vi uppdaterar våra bostäder kontinuerligt. Därför kan vissa produkter och material ha ersatts.

Virtuell visning

Klicka dig fram rum för rum via pilarna på golvet. Surfar du med mobilen kan du se en ikon av ett gyroskop (de två cirkelformade pilarna). Klicka på den så kan du styra vyn med mobilens rörelse.