TRYGGT OCH BRA OCH LIKA FÖR ALLA

EN LITE ANNORLUNDA KÖPPROCESS

Vi vill att du ska känna dig välinformerad och säker när du tar ditt beslut om att köpa en bostad av oss. För att göra din köpprocess mer flexibel är stora delar av den onlinebaserad.

KÖPGUIDE

Så här ser din köpprocess ut – steg för steg!

Steg

01

Gör intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för något av våra bostadsprojekt så missar du ingen viktig information eller inbjudningar för projektet. Formulär för intresseanmälan finns inne på projektens webbsidor.

Steg

02

Få svar på alla frågor

I god tid innan säljstarten kommer du bli inbjuden till en presentationssida för projektet. Där har vi samlat filmer om kvarteret och bostäderna, tillsammans med annan nyttig information som förhoppningsvis ger svar på alla dina frågor. Det är alltså bara du som anmält intresse som får inbjudan till denna sida.

Steg

03

Surfa in på livesänd säljstart

Vi vill att alla ska ha samma chans att få köpa en bostad från oss. Därför fördelas våra bostäder via en turordningsdragning som avgör i vilken ordning du får välja bostad.  

För att delta på säljstarten, och ha chans att köpa en bostad behöver du fylla i en turordningsanmälan. Dragningen sker sen via en livesändning på webben. 

Efter säljstarten får du ett mejl med ditt turordningsnummer, länk till en film där vi går igenom ett förhandsavtal och information om när vi ringer upp just dig, för val av bostad. Titta på filmen så att du är förberedd med eventuella frågor när vi sedan hörs på telefon.

Om du inte är medlem i IKEA Family så teckna ett medlemskap redan idag, då får du dessutom finfina förmåner när du köper bostad av oss.

Steg

04

Välj bostad och teckna avtal

Vi kontaktar alla enligt turordningslistan, och när det är din tur att välja kan du se vilka bostäder som finns kvar på projektets hemsida. Det är en god idé att fundera på några reservbostäder om ditt förstahandsval skulle vara taget. Under samtalet finns det gott om tid att ställa frågor och prata med oss om de olika bostädernas fördelar. 

När du har gjort ditt val skickar vi ett digitalt förhandsavtal för bostaden på mejl. Läs igenom detta i lugn och ro, och skriv sedan under med din e-signatur (Bank-ID).

Steg

05

Betala förskott

Cirka två veckor efter du har skrivit under förhandsavtalet får du en faktura. Det är förskottet, också kallad handpenningen, på insatsen som ska betalas inom 30 dagar från det datum då fakturan är utfärdad. 

Under hela 2020 har vi sänkt summan rejält! Istället för 25.000 kr för lägenhet och 50.000 kr för enfamiljshus betalar du bara 10.000 kr i förskott, oavsett bostad.

Steg

06

Teckna upplåtelseavtal

När det närmar sig inflyttning är det dags att teckna upplåtelseavtal. Det är ett avtal som tecknas mellan dig och bostadsrättsföreningen, och gör att du blir medlem i bostadsrättsföreningen. När avtalet är tecknat får du en faktura på 10% av insatsen, minus förskottet på 10.000 kr som du redan har betalat. Resten av pengarna ska betalas innan du flyttar in.

Steg

07

Dags för besiktning

Innan du får flytta in besiktigar vi din bostad för att se till att allt är finemang. En oberoende besiktningsman går igenom bostaden tillsammans med dig, personal från BoKlok och en representant från bostadsrättsföreningen. Perfekt tillfälle för dig att ta lite mått på väggar! 

Steg

08

Flytta in

Innan du får nycklarna till ditt nya hem, och kan flytta in på riktigt måste du visa upp ett kvitto på att du har betalat det sista på insatsen. Det gör du genom att visa legitimation och kvitto från banken, med en stämpel på att slutfakturan är betald. 

Ett tips medan du väntar är att besöka Hemma Bäst! och låta dig inspireras av en massa inredningsinspiration, visningar i våra visningshem, hemmma hos reportage med nöjda kunder och mycket mer. 

HJÄLP MED BANK OCH MÄKLARE

Om du är osäker på vilken bank du vill anlita, så hjälper vi dig gärna. Vi kan också förmedla kontakt till en mäklare som kan hjälpa dig sälja din befintliga bostad. Ta kontakt med din Kundansvarig Säljare i det projekt du är intresserad av för mer detaljer.

BÄSTA SORTENS MEDLEMSFÖRMÅN

IKEA FAMILY

SOM IKEA FAMILY MEDLEM FÅR DU SOM KÖPER BOSTAD AV OSS NÅGRA EXTRA INFLYTTNINGSPRESENTER:

• Ett presentkort värt 3 000 kronor på IKEA
• Heminredningshjälp från IKEA
• Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in*

*På grund av rådande pandemi är detta erbjudande inställt fram tills årsskiftet 2020/2021. Detta för att skydda både dig och vår personal från eventuell smittspridning.

Det finstilta...

Sätt dig bekvämt och ta fram läsglasögonen, för nu följer några aningen torra – men viktiga – sektioner.

Det finstilta i större text

Här kan du förbereda dig på de olika avtal du kommer möta under resans gång.

Våra extra trygghetslösningar

Vad händer om det som inte får hända ändå händer?

BoKlok strävar efter de lägsta priserna på marknaden

Prisgarantin

Vad händer om marknaden är tuff?