TRYGGT OCH BRA OCH LIKA FÖR ALLA

EN LITE ANNORLUNDA KÖPPROCESS

Vi vill att du ska känna dig välinformerad och säker när du tar ditt beslut om att köpa en bostad. Trygghet har nu, i samband med spridningen av Coronaviruset, fått en ännu djupare innebörd för de flesta av oss. Därför har vi valt att göra delar av vår försäljningsprocess onlinebaserad. Så att du kan fortsätta din kundresa lika tryggt som tidigare!

KÖPGUIDE

När du hittat den bostad du är intresserad av följer ett antal viktiga moment.
Så här ser vår onlinebaserade köpprocess ut:

Steg

01

Skicka in intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för något av våra bostadsprojekt, så mejlar vi all information du behöver. Formulär för intresseanmälan finns på Hitta bostad-sidorna.

Steg

02

Surfa in på vår kundkväll

Du som anmält ditt intresse för ett bostadsprojekt får ett mejl med en länk till en webbsida där du hittar mer information om projektet, filmer som visar området såväl som visar dig runt i en visningsbostad från ett annat projekt, samt en utförlig presentation av projektet. Vi skickar mejlet samma dag som kundkvällen är planerad.

Steg

03

Ta del av vår livesända säljstart

Efter kundkvällen är det dags för den viktiga säljstarten. Det är nämligen här det avgörs i vilken ordning du kommer att få välja bostad. 

Innan säljstarten mejlar vi dig en turordningsanmälan. Denna ska du fylla i och mejla tillbaka till oss. Vi skriver sedan ut, och lägger den i vår BoKlok-låda. Dragningen sker sen transparent och rättvist via en livesändning på webben, och du får på så sätt reda på i vilken ordning du kommer att få välja bostad, i realtid.

Efter säljstarten får du ett mejl med ditt turordningsnummer tillsammans med information om när vi ringer upp just dig för val av bostad. Tillsammans med den informationen får du även en länk till en filmad genomgång av ett förhandsavtal som vi rekommenderar att du tittar på innan vi ringer upp dig. Det ger dig möjlighet att ställa eventuella frågor om avtalet när vi sedan pratar.

Om du inte är medlem i IKEA Family så teckna ett medlemskap redan idag, då får du dessutom finfina förmåner när du köper bostad av oss.

Steg

04

Välj bostad och teckna avtal

Efter säljstarten är det dags att välja bostad och teckna förhandsavtal. Vi kommer att ringa dig utifrån ditt nummer på turordningslistan, så att du kan välja vilken bostad du vill skriva avtal för. Du kommer kunna se på hemsidan vilka bostäder som finns att välja på och kan i lugn och ro resonera med din Kundansvariga Säljare kring olika bostäders fördelar. Om du inte svarar när vi ringer dig kommer vi att göra ett nytt försök att nå dig efter en timme. Därefter kommer turen gå över till nästa person på turordningslistan. När du gjort ditt val skickar vi avtalet för bostaden till dig med mejl. När du känner dig fullt ut trygg med innehållet i avtalet skriver du snabbt och enkelt under med din e-signatur.

Cirka två veckor efter du har skrivit under förhandsavtalet får du en faktura hemskickad på 25 000kr för lägenhet och 50.000 kr om du köpt ett småhus. Det är förskottet på insatsen (priset på bostaden) som ska betalas inom 30 dagar från det datum då fakturan är utfärdad.

Steg

05

Vänta på inflyttning

Medan vi bygger måste du vänta. Exakt hur länge varierar, men räkna med ungefär ett år mellan säljstart och inflyttning. För att göra det lite roligare arrangerar vi olika happenings under tiden. 

Du kan också gå in på Hemma Bäst! och fylla på med en massa inspiration från andra kloka hem. 

Steg

06

Betala handpenning

Några månader innan du kan flytta in skriver du på upplåtelseavtalet. Då betalar du in en handpenning på 10 procent av priset, minus det redan inbetalda förskottet.

Steg

07

Flytta in

När huset är klart träffas vi på besiktningen, då vi tillsammans med en representant från bostadsrättsföreningen och en oberoende besiktningsman går igenom bostaden och kollar så allt är tipptopp. Resterande summa betalar du i samband med inflyttningen.

HJÄLP MED BANK OCH MÄKLARE

Om du är osäker på vilken bank du vill anlita, så hjälper vi dig gärna. Vi kan också förmedla kontakt till en mäklare som kan hjälpa dig sälja din befintliga bostad. Ta kontakt med din Kundansvarig Säljare i det projekt du är intresserad av för mer detaljer.

IKEA Family medlemsförmån

BÄSTA SORTENS MEDLEMSFÖRMÅN

IKEA FAMILY

SOM MEDLEM I IKEA FAMILY FÅR DU SOM KÖPER EN BOSTAD AV OSS:

• Ett presentkort värt 3 000 kronor på IKEA
• Heminredningshjälp från IKEA
• Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Det finstilta...

Sätt dig bekvämt och ta fram läsglasögonen, för nu följer några aningen torra – men viktiga – sektioner.

Det finstilta i större text

Här kan du förbereda dig på de olika avtal du kommer möta under resans gång.

Våra extra trygghetslösningar

Vad händer om det som inte får hända ändå händer?

BoKlok strävar efter de lägsta priserna på marknaden

Prisgarantin

Vad händer om marknaden är tuff?