En enkel och trygg köpprocess

TRYGGT OCH BRA OCH LIKA FÖR ALLA

Ta det lugnt

Det är faktiskt väldigt enkelt att köpa bostad av oss. Bostaden kostar vad vi säger att den ska kosta. Och du har samma chans som alla andra att få välja först.

Hos oss behöver du alltså inga vassa armbågar. Men det är en god idé att komma till säljstarten och lämna din turordningsanmälan i BoKlok lådan. Sedan är det turordningsdragningen som avgör i vilken ordning du får välja bostad.

Säljstarten brukar vi hålla på närmaste IKEA varuhus. Att samla alla spekulanter främjar rättvisetanken och kapar en himla massa kostnader på samma gång.

LITEN KÖPGUIDE

När du hittat den bostad du vill ha följer ett antal viktiga moment. Så här ser köpprocessen ut:

Steg

01

Skicka in intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för något av våra bostadsprojekt, så mejlar vi all information du behöver. Formulär för intresseanmälan finns på Hitta bostad-sidorna.

Steg

02

Besök kundkvällen

Via mejl bjuder vi in dig till en kundkväll. Här får du reda på allt om projektet, bostäderna och vår försäljningsprocess. Ofta finns både mäklare och bank på plats för att svara på dina frågor.

Steg

03

Kom till säljstarten

Säljstarten sker oftast på ett närliggande IKEA varuhus ungefär två veckor efter kundkvällen. Det är viktigt att du kommer dit och fyller i en turordningsanmälan. Sedan avgör turordningsdragningen vem som får välja bostad först.

Steg

04

Välj bostad och teckna avtal

De som hamnat högt på listan bjuder vi in till en avtalskväll några veckor senare. Då är det dags att välja bostad – i turordning – och teckna bindande förhandsavtal. I samband med det betalar man ett förskott på 25 000 kr för lägenheter och 50 000 kr för enfamiljshus.

Om du inte blir inbjuden, tappa inte hoppet än, det kan bli bostäder kvar ändå.

Steg

05

Vänta på inflyttning

Medan vi bygger måste du vänta. Exakt hur länge varierar, men räkna med ungefär ett år mellan säljstart och inflyttning. För att göra det lite roligare arrangerar vi olika happenings. Det kan till exempel vara en fika i samband med att huset lyfts på plats.

Steg

06

Betala handpenning

Några månader innan du kan flytta in skriver du på upplåtelseavtalet. Då betalar du in en handpenning på 10 procent av priset, minus det redan inbetalda förskottet.

Steg

07

Flytta in

När huset är klart träffas vi på besiktningen, då vi tillsammans med en oberoende besiktningsman går igenom bostaden och kollar så allt är tipptopp. Resterande summa betalar du i samband med inflyttningen.

HJÄLP MED BANK OCH MÄKLARE

Om du är osäker på vilken bank du vill anlita, så hjälper vi dig gärna. Vi kan också förmedla kontakt till en mäklare som kan hjälpa dig sälja din befintliga bostad. Ta kontakt med din Kundansvarig Säljare i det projekt du är intresserad av för mer detaljer.

IKEA Family medlemsförmån

BÄSTA SORTENS MEDLEMSFÖRMÅN

IKEA FAMILY

SOM MEDLEM I IKEA FAMILY FÅR DU SOM KÖPER EN BOSTAD AV OSS:

• Ett presentkort värt 3 000 kronor på IKEA
• Heminredningshjälp från IKEA
• Snickarhjälp i två timmar när du flyttat in

Det finstilta...

Sätt dig bekvämt och ta fram läsglasögonen, för nu följer några aningen torra – men viktiga – sektioner.

Det finstilta i större text

Här kan du förbereda dig på de olika avtal du kommer möta under resans gång.

Våra extra trygghetslösningar

Vad händer om det som inte får hända ändå händer?

BoKlok strävar efter de lägsta priserna på marknaden

Prisgarantin

Vad händer om marknaden är tuff?