Hemma hos familjen Nilsson/Knekthage

Hemma hos familjen Nilsson/Knekthage

I radhuset i Växjö bor Camilla Nilsson, förskollärare med stort heminredningsintresse och Jonny Knekthage, servicechef. I huset bor också Camillas pojkar Love och Noah samt gemensamma barnet, minstingen Noel. Varannan vecka bor även Jonnys barn, Felicia och Julian här.  


BESKRIV ER HEMINREDNINGSSTIL

Jonny och Camilla är överrens om att det avskalade och vita, de rena ytorna, ger ett lugn och en harmoni som de båda eftersträvar. Med många familjemedlemmar på en begränsad yta, och med allt som ska rymmas på 106 kvm, är det avskalade nästan en förutsättning för en fungerande vardag – speciellt om man som Camilla arbetar som förskollärare, med allt vad det innebär i ljudvolym, starka färger och stök.

Det avskalade lyfter också fram dagsljuset som en del i inredningen, något som är grundläggande för Camilla.

VAR HANDLAR NI MÖBLER OCH HEMINREDNING?

- Det är väldigt blandat, men små, privatägda butiker är favoriterna. Dels för att jag gärna stödjer småföretagarna på orten, dels för att de kan erbjuda lite mer originella saker, säger Camilla. Tillis, som ligger inne i centrum av Växjö, är ett sådant exempel. De säljer Rif Design, Tine K och House Doctor bl.a. Nyligen upptäckte Camilla en nätbutik med Växjö som bas, butikbas.se – en ny favorit!

- Men det är klart att det blir en del från kedjorna också…. Granit och IKEA, till exempel. Har vi vägarna förbi Malmö tittar vi gärna in på Olsson & Gerthel, som ligger bakom Lilla Torg. Sen blir det en del från loppisar, Blocket och säljsidor på Facebook också.

HAR NI NÅGRA SMARTA LÖSNINGAR ELLER DIY-PROJEKT SOM NI VILL BERÄTTA OM?

Huset är fyllt av dem, Camilla vet inte riktigt var hon ska börja. Tidningshängarna på pojkarnas rum är gjorda av byxgalgar från Claes Olsson och hänger på ett rör – både praktiskt och snyggt. Det gamla fönstret som blev ett white board är en annan kul idé som är lätt att ta efter.

Även växthuset som hängts på förrådet på framsidan är gjort av gamla fönster och är inte så svårt att efterlikna om man är lite händig med verktygen och har tur på Blocket. Att förvara färgsorterade legobitar i förvaringsfack som är tänkta som spik- och skruvförvaring är en annan genial idé. Det är vilsamt för ögat när bitarna färgsorterats, och det gör det enklare att hitta rätt bit.

   "Hitta er inredningsstil, som ger er lugn, harmoni och energi. Det är något väldigt personligt och individuellt. Låt miljön vara föränderlig, det kan ge både hem och själ ny energi."


Du kanske vill kika vidare på de här artiklarna?

 

VAR VILL DU BO?

Här kan du hitta de områden vi bygger, eller planerar bygga, just nu. Hoppas något passar! 

HITTA BOSTAD