VÅRA FLERFAMILJSHUS - HEM FÖR MÅNGA GENERATIONER FRAMÖVER

Målet med vår nya generation av flerfamiljshus är att kombinera god design, hållbarhet och kvalitet till ett pris som så många som möjligt har råd med. Det är kärnan i BoKlok. Vi tycker nämligen inte att möjligheten att bo i ett vackert och hållbart hem ska vara en fråga om hur tjock plånbok man har. Vi vill göra god arkitektur och design tillgänglig för de många människorna.

TRADITION OCH NYTÄNKANDE 

Tryggt, trivsamt och tilltalande! Det är ord som symboliserar livet i våra hem, i våra kvarter och i staden – ett tänk som alltid är utgångspunkten i utformningen av våra områden. I samband med att vårt nya flerfamiljshus skulle tas fram var det därför viktigt för oss att samarbeta med en arkitektbyrå som också tar fasta på de här värdena. Valet föll då på arkitektbyrån sandellsandberg, med den välrenommerade arkitekten Thomas Sandell i spetsen.

Tillsammans med sandellsandberg har vi tagit fram en helt ny identitet för våra flerfamiljshus som andas tradition och nytänkande på samma gång.

GOD ARKITEKTUR BEHÖVER INTE KOSTA MER

Vi på BoKlok vill skapa god arkitektur för de många människorna. Därför har vi i samarbete med arkitektfirman sandellsandberg och arkitekten Thomas Sandell tagit fram en ny generation flerfamiljshus där vi kombinerar attraktiv design, hållbarhet och kvalitet. Till ett pris som människor med vanliga inkomster har råd med.

SMÅLÄNDSKA TRÄHUS INSPIRERADE AV SVENSKT LANDSKAP

Vi bygger vårt nya flerfamiljshus på ett genomtänkt, modernt och industriellt vis i vår egen fabrik i Småland - precis som vi alltid gjort. Svenskt trä är vårt främsta byggmaterial. Vi hämtar dessutom inspiration från det svenska landskapet i valet av material och färger. Tänk dig en gammal Ölandsgård, en skånsk sommaräng eller ett skogsbryn i Värmland, så förstår du vad vi menar.

Flerfamiljshusens fasader kan varieras med olika material och utseende. Vi har även tagit fram nya växtodlingslådor och sittbänkar för att husets möte med marken ska bli sömlöst.

Vårt nya flerfamiljshus har fått en helt ny identitet och materialen är skapade med hållbarhet i åtanke. Och då inte bara ekonomiskt, utan även ur miljö- och klimatsynpunkt. Enkelt, fint och som håller för många generationer framöver.

ARKITEKTUR SOM ANDAS HUMANISM OCH EN DOS GLÄDJE

"Jag delar verkligen viljan att göra god arkitektur tillgänglig för fler. Utgångspunkten i det här samarbetet har varit att skapa hus som är hållbara över tid. Både när det gäller arkitekturen och materialen. Husen ska direkt ge en känsla av att här vill jag bo!

Den nya arkitekturen kan sammanfattas som skandinavisk design med harmoniska former och god funktion. Varje liten enskild detalj har fått lika mycket kärlek. Det skapar hus där delarna är lika fina var för sig, som helheten de skapar tillsammans. Ta den lilla blomman som exempel – omsorgen om just den lilla detaljen skapar det där lilla extra. Jag tycker att arkitektur ska andas humanism och en dos glädje."

Thomas Sandell, chefsarkitekt
sandellsandberg

KVADRATSMART

När du kollar kvadratmeter, låt dig inte luras av siffrorna. Våra lägenheter är kvadratsmarta. Det betyder att de inte innehåller en enda skrytkvadratmeter. Däremot är det gott om kubikmeter. Bostäderna har en extra decimeter på höjden, vilket ger möjlighet till mer förvaring.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum sparar kvadratmeter samtidigt som den bygger rymd på ett trevligt och socialt sätt.


Välkommen in!

Vi visar dig runt i våra visningshem.

Fördelar med att bo i nybyggt

Adjöss, tidsödande underhåll

Att bo i nybyggt är praktiskt och bekymmerslöst.

Nyfiken på våra radhus?

De är lika prisvärda och kvadratsmarta som alla våra bostäder.