HA RÅD MED LIVET

ANPASSADE EFTER VANLIGA PLÅNBÖCKER

När vi tagit reda på hur vanligt folk ville bo, bestämde vi oss: vi ska göra allt vi kan för att erbjuda mest boende för minst pengar. På varje ort vi bygger.

VEM ÄR VANLIGT FOLK?

 Vi utgick från en ensamstående förskolelärare med ett barn.

DU FÅR EN HEL MASSA

Vi har pressat – och fortsätter pressa – kostnader både här och där. Men vi tummar inte på kvaliteten för det. Du får bland annat kakel, stort IKEA kök, fina golv och fönsterbrädor av sten.

Eftersom vi bygger våra områden för gemenskap, ordnar vi också med olika typer av mötesplatser: lekplatsen, kryddträdgården, cykelparkeringen… Dessutom vill vi att ni ska ha plats för sådant ni själva väljer – krocketturnering, gårdsfest och annat kul – så vi försöker lämna en lite större gräsplätt för det.

DETTA FÅR DU INTE

Unika hus

Vi har byggt många, många, många likadana hus. Vi bygger i fabrik, och ju fler likadana vi bygger desto mer ekonomiskt blir det.

Tillvalspaket

Vi erbjuder vita väggar och slitstarka golv till alla – som en bas för egna kreativa uttryck. Somliga väljer att måla om, tapetsera, eller byta ut köksluckorna från IKEA.

Trädgårdsmästare

Ni i föreningen får själva sköta om trädgården. Då blir det precis som ni vill, och dessutom bidrar det till grannsämjan.

Isolering i förrådet

Förrådet utomhus saknar isolering. Men cyklar, barnvagnar och julgranskulor fryser sällan.

Kajsa Ekström på en balkong med byggplats i bakgrunden

FLER HAR RÅD ATT BO BRA

"Jag tycker BoKloks koncept är tilltalande, eftersom det gör det möjligt för fler att skaffa bostadsrätt. Det är bra kvalitet, men ingen lyx, vilket ju skulle ha kostat mer.

Jag flyttade från en trea till en tvåa, så jag har fått rensa bland mina saker och skaffa en del nytt, och det har blivit riktigt bra. Förvaringen har jag fått till med de möbler jag hade. Med själva lägenheten har jag inte behövt göra så mycket. Bara nya gardiner och en duschvägg."

Kajsa Ekström, Södertälje

JÄMFÖR ÄPPLEN OCH ÄPPLEN

Om du tittar runt på olika typer av boenden, tänk på en sak: det är stor skillnad på att bo i nybyggt och att bo i ett äldre hus. Nya hus är billiga i drift och de behöver inte renoveras på många, många år. Speciellt inte när de är av bra kvalitet från början.


Fördelar med att bo i nybyggt

Adjöss, tidsödande underhåll

Att bo i nybyggt är praktiskt och bekymmerslöst.

Drottning Siliva klipper band

Ett klokare boende

För ett fortsatt tryggt och fungerande liv.