EFTER INFLYTTNING

Efter inflyttning har du säkert en massa att fixa med, som att packa upp kartonger, lägga rätt sak på rätt plats och kanske montera en och annan IKEA-möbel?

När du har landat i din nya bostad finns vi kvar, ganska länge till. Med köpet av bostaden följer förutom trygga garantier, även en del besiktningar - för att säkerställa att allt är som det ska. 

Här har vi samlat information om vad som sker under vår 10-åriga ansvarstid, hur du tar hand om din bostad på bästa sätt och annat som är bra att veta!

VAD HÄNDER NU?

Här nedanför har vi samlat de olika steg som följer vid och efter inflyttning. Vill du backa bandet och ta del av steg 1 - 6, som ingår i din köpprocess - klicka här!

Steg

07

Slutbesiktning

När huset är klart träffas vi på slutbesiktningen. Då går vi igenom bostaden tillsammans med en representant från bostadsrättsföreningen och en oberoende besiktningsman, för att kolla så allt är tipptopp. Vid besiktningen får du också en teknisk genomgång av bostaden.

Steg

08

Inflyttning

Vid inflyttningen får du förutom dina nycklar också ditt IKEA presentkort på 3000 kr och en värdecheck till inredningshjälp.

Steg

09

Kundundersökning 1

Ungefär 2 månader efter tillträdet skickar vi ut en NKI-undersökning (nöjd-kund-index) för att du ska få tycka till om din bostad och köpupplevelse. Och för att vi ska få veta vad vi kan göra bättre.

Steg

10

6-månaderssyn

Vissa saker kan vara svåra att upptäcka vid slutbesiktningen. Därför utför vi en extra syn, 6 månader efter tillträde. Läs mer om sexmånaderssynen.

Steg

11

Överlämning till boendestyrelsen

Cirka 6 månader efter tillträdet är det dags för boendestyrelsen att ta över ansvaret för den egna föreningen.

Steg

12

Energideklaration

Senast 24 månader efter inflyttning ska en energideklaration för föreningen utföras, denna bekostas och ombesörjs av BoKlok med hjälp av nödvändiga underlag, som bostadsrättsföreningen tillhandahåller.

Steg

13

Garantibesiktning, 2 år

Två år efter godkänd slutbesiktning är det dags för en ny besiktning. Då går en oberoende besiktningsman igenom bostaden, för att kontrollera om några garantifel har uppkommit.

Steg

14

Kundundersökning 2

2 år efter tillträdet skickar vi ut ytterligare en NKI-undersökning för att du ska få möjlighet att tycka till om bostaden och vår service. Och för att vi ska få veta vad vi kan göra bättre.

Steg

15

Garantibesiktning, 5 år

BoKlok ger 5 års entreprenadgaranti från godkänd slutbesiktning. Så när fem år har passerat utförs en ny garantibesiktning. Besiktningsmannen går då igenom bostäderna igen, för att kontrollera om det uppkommit några nya garantifel.

Steg

16

Ansvarstidens slut, 10 år

Efter garantitiden har BoKlok ytterligare 5 års ansvarstid. Här berättar vi om skillnaden på garantid och ansvarstid.


BRA ATT VETA SOM EN KLOK BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE

Känslan av nytt och fräscht kan hålla i sig länge

Så tar du hand om din nya bostad på rätt sätt.

Har du upptäckt ett fel?

Så här gör du en felanmälan.

Är allt som det ska?

Våra nybyggda bostäder genomgår alltid ett antal besiktningar.

Din digitala bopärm

Så fungerar det och så kommer du igång.