EFTER INFLYTTNING

Efter inflyttning har du säkert en massa att fixa med, som att packa upp kartonger, lägga rätt sak på rätt plats och kanske montera en och annan IKEA-möbel?

När du har landat i din nya bostad finns vi kvar, ganska länge till. Med köpet av bostaden följer förutom trygga garantier, även syner och besiktningar - för att säkerställa att allt är som det ska. 

Här har vi samlat information om vad som sker under vår 10-åriga ansvarstid, hur du tar hand om din bostad på bästa sätt och annat som är bra att veta!

VAD HÄNDER NU?

Här nedanför har vi samlat de olika steg som följer vid och efter inflyttning. Vill du backa bandet och ta del av steg 1 - 6, som ingår i din köpprocess - klicka här!

Steg

07

Slutbesiktning

När huset är klart träffas vi på slutbesiktningen. Då går vi igenom bostaden tillsammans med en representant från bostadsrättsföreningen och en oberoende besiktningsman, för att kolla så allt är tipptopp. Vid besiktningen får du också en teknisk genomgång av bostaden.

Steg

08

Inflyttning och snickarhjälp*

Vid inflyttningen får du möjlighet att boka in 2 timmars gratis snickarhjälp. Du får också ditt IKEA presentkort på 3000 kr och en värdecheck till inredningshjälp.

*På grund av rådande pandemi är snickarhjälpen inställd fram tills årsskiftet 2020/2021. Detta för att skydda både dig och vår personal från eventuell smittspridning.

Steg

09

Kundundersökning 1

Ungefär 2 månader efter tillträdet skickar vi ut en NKI-undersökning (nöjd-kund-index) för att du ska få tycka till om din bostad och köpupplevelse. Och för att vi ska få veta vad vi kan göra bättre.

Steg

10

6-månaderssyn

Vissa saker kan vara svåra att upptäcka vid slutbesiktningen. Därför utför vi en extra syn, 6 månader efter tillträde.

Steg

11

Överlämning till boendestyrelsen

Cirka 6 månader efter tillträdet är det dags för boendestyrelsen att ta över ansvaret för den egna föreningen.

Steg

12

Energideklaration

Senast 24 månader efter inflyttning ska en energideklaration för föreningen utföras, denna bekostas och ombesörjs av BoKlok med hjälp av nödvändiga underlag, som bostadsrättsföreningen tillhandahåller.

Steg

13

2-årssyn

Två år efter godkänd slutbesiktning är det dags för en ny syn. Då går en oberoende besiktningsman igenom bostaden, för att kontrollera om några garantifel har uppkommit.

Steg

14

Kundundersökning 2

2 år efter tillträdet skickar vi ut ytterligare en NKI-undersökning för att du ska få möjlighet att tycka till om bostaden och vår service. Och för att vi ska få veta vad vi kan göra bättre.

Steg

15

Garantibesiktning, 5 år

BoKlok ger 5 års entreprenadgaranti från godkänd slutbesiktning. När fem år har passerat utförs en garantibesiktning. Besiktningsmannen går då igenom bostäderna igen, för att kontrollera om det uppkommit några nya garantifel. Garantibesiktningen bekostas av bostadsrättsföreningen.

Steg

16

Ansvarstidens slut, 10 år

Efter garantitiden har BoKlok ytterligare 5 års ansvarstid. Skillnaden på garanti och ansvar är att det nu är styrelsen i bostadsrättsföreningen, som ska bevisa att fel föreligger.


BRA ATT VETA SOM EN KLOK BOSTADSRÄTTSINNEHAVARE

Så tar du hand om din bostad

Läs mer här

Så anmäler du fel

Läs mer här

Om syner och besiktningar

Läs mer här

Om din digitala bopärm

Läs mer här