Vanliga frågor och svar

Filtrera FAQs

Visa alla
Konceptet BoKlok
Jobba på BoKlok
BoKlok på H22
Prisvärdhet
Innovativt byggande
Nöjda kunder
BoKloks historia
Bygg med BoKlok
Markköp och egen projektutveckling
Hållbart byggande
SilviaBo – BoKloks seniorboende
Fördelar med nybyggt
Hur du köper ett BoKlok hem
En demokratisk säljprocess
Att bo i bostadsrätt
Tryggt bostadsköp
Våra hem och områden
Hållbart liv hemma
Jag har upptäckt ett fel
Besiktningar och garantier
Information om din bostad
Hem byggda av trä
Klimatet och vårt klimatmål
Hållbara lösningar
Social hållbarhet

Hem byggda av trä

 • Varför bygger ni i trä?

  På BoKlok bygger vi alla våra bostäder i trä. Det är det material som har lägst koldioxidavtryck av alla byggmaterial, vilket gör att våra hus har betydligt lägre klimatpåverkan än genomsnittet för ett nybyggt hus. Vi är övertygade om att trä är en viktig del av omställningen till ett hållbart byggande.

  Läs mer om fördelarna med att bygga i trä!

 • Varför är trä bättre än andra byggmaterial?

  Trä är helt enkelt det material som har lägst koldioxidavtryck av alla byggmaterial. Dessutom är det en förnybar och naturlig resurs, och i Sverige har vi gott om skog. För vår del betyder det att våra hus har betydligt lägre klimatpåverkan än genomsnittet för ett nybyggt hus. Vi är övertygade om att trä är en viktig del av omställningen till ett hållbart byggande.

 • Är inte hus byggda i trä mer brandfarliga?

  Alla byggmaterial, oavsett typ, omfattas av samma stränga brandsäkerhetskrav. Det betyder att våra hus, byggda med trästomme, lever upp till exakt samma brandsäkerhetskrav som byggnader av andra material. Träets naturliga egenskaper gör att det kan behålla sin funktion även om delar brinner och förkolnar. Det gör att du som köper en bostad från BoKlok kan känna dig trygg med att du får ett hem som uppfyller samma brandsäkerhetskrav som bostäder byggda med andra byggsystem och stommaterial.