BoKlok bygger för social hållbarhet

SCHYSSTA PUCKAR, ALLTID

Vi bygger för gemenskap

Trygga kvarter där människor med olika bakgrunder och åldrar dels har råd att bo, och dels trivs ihop – det gillar vi.

Redan på kundkvällen och vid säljstarten möter vi våra kunder på ett enkelt och jordnära sätt. Vi har en demokratisk säljprocess som ger alla sökande samma chans – vilket ger en naturlig blandning av grannar.

Vi vill också att våra kunder ska känna att de kan lita på oss. Hos oss går saker rätt till hela vägen, och vi förklarar gärna varje steg mer än en gång. Vi är ärliga och öppna och vår verksamhet tål att synas.

MER VALFRIHET I FÖRORTEN

Att bygga lyx på dyra tomter är inte så svårt, men det gör redan våra konkurrenter. Vi föredrar att bygga bra på lite billigare platser.

I miljonprogrammen till exempel. Där finns gott om yta att bygga på, och gott om människor som vill flytta till ett nytt boende, men gärna stannar nära familj och vänner. På köpet får man större trygghet då områden förtätas. Det har man sett på många platser.

”Det här området har blivit en succé eftersom det är så lugnt”

Lahoud Gabriel, boende i BoKlok Tomtberget, Botkyrka

VARDAGSINTEGRATION, JA TACK

Alla kommuner delar ansvaret för mottagandet av nyanlända, för att ge dem med uppehållstillstånd bättre möjlighet att etablera sig i samhället. Bland annat genom att se till att de har bostad de första två åren.

Här känner vi att vi kan hjälpa till. Därför låter vi kommuner hyra eller köpa en del av våra nybyggda bostäder så att nyanlända får möjlighet att bo lite längre tid på samma plats, så att de kan de träffa grannar, börja lära sig svenska och få nya vänner.

Vi hjälper också till med praktikplatser och fritidsaktiviteter. På det sättet hoppas vi skapa bättre möjligheter för de nyanlända att etablera sig.

Läs mer om våra hållbarhetspelare

Så här går vi från tanke till handling när det gäller hållbarhet.

Ekologiskt är ekonomiskt

Hur vi gör våra bostäder och områden miljömässigt hållbara.

Lågt pris med mening

Hur vi bygger, utan slarv, så att alla har råd att bo bra.

Klokt byggda hus

Hur vi förhåller oss till kvalitet i både processer och material.